Op avontuur op Avonturenboerderij Molenwaard…

Avonturen sparen, nieuwe plekken ontdekken… dat doen we het liefste met de mannen. Van een simpele boswandeling in de buurt, tot de andere kant van de wereld. Een tijdje lag dat natuurlijk gedwongen stil, maar toen Avonturenboerderij Molenwaard ons vroeg of we een bezoek wilde brengen aan hun boerderij… lieten we dat niet voorbij gaan.

Avonturen sparen

Avonturenboerderij klinkt natuurlijk al helemaal als iets voor ons. Avonturen sparen en dieren, waar de mannen helemaal weg van zijn. Dus afgelopen zondag reden wij met de mannen naar Groot-Ammers. Wat ons als eerste opviel was dat de omgeving zo mooi is. De weilanden, de natuur en dan bij aankomst de mega leuke huisjes… Ik was nog nooit in die omgeving geweest, maar we waren beiden erg verrast.

Meteen feest

De avonturenboerderij is bij binnenkomst meteen een feest. Het is super sfeervol, mooie houten huisjes in mooie kleuren en op het dak bij de ingang werden we meteen verwelkomd door de eerste ooievaar met een baby in het nest. Zo bijzonder, voor de mannen (en voor ons). Je kan een picknickmand bestellen voor een picknick in het park, maar je ziet ook meteen de molen, het water en een fantastische speeltuin. (je hoort het, wij waren meteen enthousiast)

Avonturen

Als je de route door het park loopt die aangegeven staat, dan zie en ervaar je alles. Een vlindertuin, bijennesten, een prachtige windmolen tussen de schapen, waar boer Wim de mannen uitleg kon geven over het graan en het meel dat gemaakt wordt. Je kan schapen voeren, geiten knuffelen, paardrijden, traktor rijden, brood bakken, bootje varen en nog veel meer.

Entertainment

Wat onze mannen ook een groot succes vonden was de show van Kikker. Een poppenspeler die ‘Kikker is verliefd’ speelde en de mannen waren helemaal verwonderd. Daarnaast is er super veel interactie gedurende de dag. Veel ‘shows’ en ervaringen, zowel van Fien en Teun, maar ook broodbakken, Mike & Molly (de schapen), bezige bijtjes en kaasmakende koeien.

Van alles te leren

Wat ik ook super tof vond en de mannen ook, was het educatieve gedeelte. Op veel plekken stonden borden op hoogte van de kinderen, waar simpele, maar duidelijke uitleg op stond. Bijvoorbeeld over hoe bijen honing maken, of hoe een ooievaar geboren wordt of hoe kaas gemaakt wordt. De mannen doken er iedere keer op af en wilden samen kijken wat er gebeurde.

De corona maatregelen

Het is momenteel natuurlijk nog super belangrijk dat we op een veilige manier op avontuur gaan. Afstand houden en goed desinfecteren is super belangrijk. Ik vond het echt heel goed geregeld. Je kan van te voren kaartjes reserveren, zodat ze goed in de gaten kunnen houden hoeveel mensen er zijn. Er is een duidelijke route en op bepaalde plekken eenrichtingsverkeer. Een gedeelte van het park was bij ons super rustig. Er staan overal leuke borden met Fien en Teun om je te herinneren aan de 1,5 meter afstand. Ook kun je overal je handen desinfecteren. Op sommige plekken is het wel wat drukker, maar met je gezond verstand kun je nog makkelijk 1,5 meter afstand bewaren.

Aan het einde van de dag kregen de mannen hun boeren diploma. Dat is natuurlijk een extra bijzonder aandenken. Wat ik heel grappig vond, was dat de papa’s (omdat het vaderdag was) ook een boerendiploma kregen.

#liefthuisad

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *