Op stedentrip zonder de kinderen…Durf ik dat aan???

Oude foto, van onze eerste keer New York

Zou ik het aandurven? Zonder de mannen een aantal dagen weg? Samen met mijn lief op pad. Ergens lijkt het me heerlijk, maar van de andere kant ook heel erg moeilijk. Ik zou die twee heerlijke spruiten verschrikkelijk missen, maar zou ik naast dat gemist nog een leuke tijd hebben??? Kan ik het aan???

Dit jaar zijn mijn lief en ik 10 jaar samen. Ik wilde dat natuurlijk mooi vieren en dus besloot ik dat we wel een weekendje weg konden. Dat is sowieso iets wat we altijd heel graag deden en wat ik voor dit jaar ook weer op de planning had staan. Samen met de mannen nieuwe plekken in Nederland of ergens in Europa ontdekken. Berlijn was misschien een optie, of Londen.

Met de Pipster
Eerst besloten we aan het einde van mijn verlof nog een aantal dagen weg te gaan. De Pipster zou dan zeker mee gaan in verband met de borstvoeding, maar de spruit zou dan bij opa en oma gaan logeren. Een baby kun je redelijk makkelijk overal mee naartoe nemen, maar met een peuter is dat toch anders. Daarnaast zijn wij en de spruit er al aan gewend dat hij bij opa en oma gaat logeren, maar de Pipster natuurlijk nog niet. Dus dat was een goede oplossing…

Wereld deal weken
Toen tijdens de werelddealweken mijn oog viel op de mega goedkope tickets naar New York begon het te kriebelen. Ik wilde heel erg graag nog eens terug naar New York, omdat er nog zoveel dingen waren die we wilden zien en doen daar. We vonden het beide een gave stad en wilden er nog wel langer zijn. Daarnaast hebben we dit jaar 10 jaar een relatie (WAAAAT zo lang alweer???? YEP!!!) en vonden we het een goede reden om onszelf te trakteren. Dus na flink twijfelen, hebben we uiteindelijk de tickets geboekt. WAAAAA

We gaan naar New York
In de meivakantie is het zover en vertrekken we voor 5 dagen naar New York. We hebben hele gunstige vliegtijden, dus dat is super. Het betekent wel dat zowel de Spruit als de Pipster niet mee gaan. Tegen die tijd is die kleinste man ruim 7 maanden en geef ik dus niet veel voedingen meer uit de borst. Ik weet nog niet of ik van te voren ga afbouwen of dat ik de kolf mee neem. Dat zien we tegen die tijd wel weer. Ik ga beide mannen in ieder geval wel heel erg missen.

Dubbel
Ik vind het echt dubbel. Van de ene kant heb ik er heel erg veel zin in. Ik heb vooral veel zin om naar New York te gaan en nieuwe avonturen te beleven. Dat de mannen niet mee gaan, daar zitten zeker voordelen aan, maar wat vind ik het lastig dat ze zo lang ergens anders naartoe gaan. Ze gaan beide bij mijn ouders logeren en ze gaan het daar zeker heel erg fijn hebben. De spruit zal ik missen, maar die is dus al heel bekend bij opa en oma, voor de Pipster is het nog anders. Dus dat vind ik ook nog wat moeilijker.

Iemand ervaring met een stedentrip/ vakantie zonder kinderen???

Tips gevraagd
We zoeken nog een hotel trouwens en leuke tips voor wat we moeten doen en zien zijn altijd welkom. Leuke plekjes om te eten, alles is welkom. Dus kom maar door met die tips.

Volg:
Share:

5 Reacties

 1. Rosalie
  23 februari 2018 / 08:39

  Komt vast goed bij Opa en Oma. Die hebben al 3 geweldige meiden opgevoed dus volle vertrouwen

 2. Mirella
  23 februari 2018 / 15:55

  Ik ben 1 keer met mijn moeder een midweek naar Londen geweest. Ravi was toen ruim 1 en 9 maanden en was bij papa. Maar alleen met mijn man ergens naartoe? Dat zou ik niet zo snel doen. Als we dan samen vrij zijn dan wil ik de jongens meenemen. Met zijn vieren de wereld ontdekken. Ook met een stedentrip.

  Maar snap heel goed dat er veel ouders zijn die daar wel behoefte aan hebben hoor! Mijn man werkt in de horeca en is dus niet vaak in het weekend vrij. Misschien als we toch al elk weekend met zijn 4 zouden zijn, dat dat anders was geweest.

  • Liefthuis
   Auteur
   23 februari 2018 / 20:54

   Ik snap je helemaal. Onze spruit is tot nu toe altijd gewoon mee gegaan. Ook naar Amerika en New York de vorige keer. Toen vloog hij nog gratis en ging perfect allemaal. Nu voor ons 10 jaar leek dit ons een goede keuze, spannend maar ook heel veel zin in.

 3. Edith
  23 februari 2018 / 19:18

  Tof dat je naar New York gaat! De kids gaan ongetwijfeld ook een leuke tijd tegemoet.

  Virgil’s real bbq restaurant in een zijstraat van Times Square, als je van vlees houdt. Bubba Gump (ook op times square) voor vis. Wij sliepen destijds in een airbnb, de ene keer in New Yersey, met de metro het water onderdoor en je was op Manhattan zonder al te vele te reizen. Andere keer ook via airbnb vlakbij Central Park. Prijzen bij airbnb waren bij ons een stuk aantrekkelijker dan de meeste hotels op Manhattan. Uitzicht van een van de torens blijft gaaf. Als je tijd hebt is het bijwonen van een sportwedstrijd (basketbal of honkbal oid) een enorm gave beleving. Verder vonden wij het heerlijk om tijdens rush hour naar times square te gaan, een gekrioel van belang en zo enorm veel verschillende mensen. In ieder geval heel veel plezier!

  • Liefthuis
   Auteur
   23 februari 2018 / 20:52

   Wat een goede tips. Juist van die rush hour en die wedstrijd. Die gaan op ons lijstje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.