Op Workation… Wat is het en wat heb ik geleerd…

Noem het luxe… Ik noem het vooral mega leerzaam en iedere cent waard. Ik ging op workation en bezocht Marrakech met 8 andere fantastische vrouwelijke ondernemers om van en met elkaar te leren. Ik vond het van te voren mega spannend. Zou het wel leuk zijn, was ik wel ver genoeg, niet teveel een groentje binnen het ondernemen? Was het niet te zakelijk? Of moest ik juist meer zakelijk zijn??Alles was nieuw
Altijd al heb ik het gevoel gehad iets voor mezelf te willen beginnen. Met vriendinnen hebben we samen honderden wilde plannen gemaakt en vaak spraken we over het gat in de markt, of juist wat dat dan zou zijn. Toch is het ondernemen me een beetje overkomen. Lief thuis begon ik vanuit passie en het gevoel mijn verhalen te willen delen. Vanuit het gevoel daar meer van te willen maken en de trots voor mijn blog-kindje werd dat mijn bedrijf. Dat zo snel daarna Feestje van Hout er bij kwam, was waanzinnig en bizar. Een bewuste keus er voor te gaan, maar ik had nog nooit een belasting aangifte gedaan, alles was nieuw.

Ik deed maar wat
Ik deed maar wat…voor mijn gevoel stond ik zo in het ondernemen. Ik las dingen online, Lief thuis draaide door, de bestellingen voor Feestje kwamen binnen en ik maakte nieuwe ontwerpen. Wat hoorde je te doen? Wat waren belangrijke stappen om je bedrijf te laten groeien? Hoe wilde ik eigenlijk groeien? Wat wilde ik bereiken? Zoals ik al zei…. Ik deed maar wat en bij het lezen van het Workation programma en het doel daarvan besefte ik dat ik iets had te leren.

Marrakech
Claimy van The Souk department organiseert deze fantastiche trips. Zij is zelf een jonge ondernemer die weet waar ze het over heeft en vol overgave en liefde haar bedrijven leidt. Zij biedt de perfecte plek om te ontspannen, de stad te ontdekken, maar vooral heel veel te leren. Dat de trip in Marrakech was, was voor mij een extra pluspunt, want de magische 1001 nachten sfeer en het even volledig weg zijn uit je thuissituatie zorgden er voor mij voor dat ik me meer kon focussen op wat we daar gingen doen.

Concept
Wanneer je met verschillende vrouwen bij elkaar zit met allemaal dezelfde passie…hun bedrijf, heb je natuurlijk altijd een goed gespreksonderwerp. In het vliegtuig had ik al de eerste dingen geleerd van iemand anders met een webshop. De kracht van het programma, zit hem denk ik in het samenstelling van de vrouwen, maar ook de magische plek, weg van huis en juiste input. Alles bij elkaar zorgde ervoor dat we bewust na gingen denken, sommige van ons echt grote eye-openers hadden en we allemaal aangezet werden tot leren. Als we daarna gingen uiteten was het gesprek vaak nog niet klaar, dan bleef onze bindende factor toch trekken.

Masterclass
Een van de onderdelen deze week was een masterclass van Raisa van The Confetti Collective. Na de eerste indrukken van Marrakech, een voorstelrondje, lekker eten en de eerste gesprekjes over onze bedrijven was het tijd voor de masterclass over het creëren van een onvergetelijk bedrijf. Hoe tof klinkt die titel alleen al. Raisa is een waanzinnig ambitieuze vrouw, waar je echt tegenop kan kijken qua kennis, maar die zo benaderbaar en fijn in de omgang is, dat alles wat ze verteld je meteen voor waar aanneemt, maar ook dat het meteen logisch en ‘makkelijk’ lijkt. We hadden het over Instagram, over bepaalde strategieën die je daar kan toepassen, maar ook over zichtbaarheid, je ideale klant, doelen, ambities….. In 2 uur…zoveel input…Hier kan ik voorlopig mee vooruit.

Mastermind Sessie
Claimy nam zelf de mastermind sessies voor haar rekening. Ik had nog nooit van een mastermind sessie gehoord, maar op basis van een bestand met vragen, gingen we aan de slag met nadenken over ons eigen bedrijf en ons persoonlijke aandeel daarin. Waarden die voor jou belangrijk zijn, doelen en dromen en dat vertalen naar je bedrijf.

Inzichten
Pretty Little things… stond er op mijn notitieboekje. Sommige vragen en tips leken zo logisch, maar wanneer je alle ruimte had om na te denken en dit ook heel eerlijk deed, dan was het soms best confronterend. Menig traan heeft er gevloeid, menig knuffel is er uitgedeeld, maar er is vooral ook zoveel groei doorgemaakt. Soms zag je het voor je ogen gebeuren.

Het gevoel van 8 vrouwelijke ondernemers.
Wat een magisch mooie week. In 6 dagen vriendschappen gesloten die meteen zo hecht zijn dat het lijkt alsof je elkaar al jaren kent. 9 vrouwen die elkaar nog nooit hadden gezien, 9 vrouwen die elkaar helpen, aanvullen, aanmoedigen en laten groeien.

Gaaa
Naast al mijn persoonlijke lessen, kan ik 1 belangrijke les delen…Investeer in je eigen groei voor je bedrijf. Marrakech was magisch, de plek is waanzinnig mooi, maar de lessen die ik hier geleerd heb voor mijn bedrijven zijn zo waardevol. Dan te bedenken dat we ook nog Marrakech ontdekt hebben, op de mooiste plekken gegeten hebben, een kookcursus hebben gevolgd, High lights hebben bekeken en geshopt hebben. Je zou bijna denken dat het onmogelijk is, maar ik zou zeggen. Ga….

Dank je Claimy, voor dit waanzinnige concept… Dank je Yaira, voor je prachtige foto’s ik kan niet wachten om deze herinnering met jullie te delen in beeld. Dank je lieve meiden…lieve ondernemers, sterke vrouwen. Ik heb zoveel van jullie geleerd en het zo fijn gehad….Dank je x, jullie zijn bijzonder…

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *