Overeenkomsten en verschillen van onze mannen…

Even oud op de foto

De Pipster is 5 maanden oud en vanaf moment 1 krijg ik te horen dat hij zo op zijn broer lijkt. Daarnaast is onze spruit ook het enige wat ik ken als baby en kind zijnde, dus ook ik ga vergelijken. Niet omdat ik het een leuker of beter vind (soms misschien wel fijner), maar wel omdat ik het gewoon heel leuk vind om te zien. Echt broertjes, maar toch anders.
Toen ik nog zwanger was vond ik het overigens een heel raar idee dat wij iets anders konden maken dan onze spruit. Ik weet dat het kan, maar nog een jongen en die dan anders zou zijn….ik kon het me nog niet inbeelden. Terwijl het nu zo logisch is, zo zichzelf, zo zijn eigen ik en zo de Pipster.

Overeenkomsten
– Slapen slapen: Het zijn beide slaapkoppen die mannen van ons. Ze sliepen allebei al snel door en ook overdag doen ze niet vaak moeilijk over de tijd die ze in bed door brengen. Heerlijk is het voor ons, want goed slapen zorgt er voor dat je overdag zoveel meer aan kan. Respect voor alle nachtouders…echt diep respect. Geen idee of ik het zou overleven.
– Rustige baby’s: Beide mannen zijn rustige baby’s. Dit heeft natuurlijk te maken met het goed slapen, want als de Pipster een keer niet slaapt dan is hij zeker niet happy, maar meestal dus wel. Bij de spruit is dat nooit veranderd, bij de Pipster kan het natuurlijk nog veranderen, maar alles wat we nu hebben, hebben we in de pocket.
– Luie drinkers: Beide mannen hadden een harde prikkel nodig in hun mond om het zuigreflex te prikkelen. Beide mannen voelde deze prikkel niet en beide mannen lieten de melk liever naar binnen lopen dan dat ze er moeite voor moesten doen. Gelukkig is het ook bij beide mannen goed gekomen.
– Echt broertjes: Er zijn babyfoto’s waarop ik zelfs het verschil niet zie. De mannen lijken heel veel op elkaar. Ik hoor het van bijna iedereen om me heen. De ogen, de blik, het gezichtje, ze lijken op elkaar. Ze zijn echter echt niet helemaal hetzelfde. Pip heeft een ander mondje en een smaller koppie dan de spruit had.

Verschillen
– Groei: De spruit deed er 4 weken over om op geboorte gewicht te komen en de Pipster had dat na 2 weken al te pakken. De spruit woog bij 3 maanden (yep 2 maanden na zijn geboortgewicht van 3955) al 8 kilo. Hij groeide als een malle en is daar heel lang ook niet mee gestopt. De Pipster, ging dus in het begin harder, maar woog bij 3 maanden net 6 kilo. Perfect, helemaal netjes, maar niet zo hard als zijn broer.
– Sterke mini: De Pipster is veel actiever en sterker dan zijn broer was. De spruit vond het allemaal wel best lekker op zijn rug in de box. Hij rolde bij zes maanden terwijl de Pipster veel sneller is, die rolt nu al om in de box en oefent hier al even mee. Daarnaast is de Pipster veel actiever in zijn hele lichaam, hij zet zich echt al af met zijn benen wanneer hij bij je op schoot zit. Ik ben benieuwd hoe dit verder gaat.
– Speen: De spruit was vanaf 3 weken dol op zijn speen. Tot dan pakte hij de pink, maar daarna was zijn speen favoriet. Een speen is niet heilig, maar soms wel handig om je mini te troosten. De Pipster pakt niks. Soms de pink, maar meestal niet meer en dus ook geen speen. Niet erg, maat zoals ik zei, het was soms toch handig geweest.
– Maxi-cosi: De spruit vond het heerlijk in de maxi-cosi. We lieten hem er niet te lang in uiteraard, maar wanneer we in de auto gingen sliep hij meteen. De Pipster vindt er niet veel aan. Eenmaal rijdend slaapt hij, maar wanneer hij er in moet wordt er nog wel eens geprotesteerd.

De verschillen zullen waarschijnlijk alleen maar groter worden. Wat vind ik het heerlijk om te zien, beide van ons, echt broertjes en toch zo anders. Voordat ik was bevallen vond ik het maar een raar idee dat wij ook een andere jongen konden maken dan onze spruit is, maar blijkbaar kan het.

Volg:
Share:

6 Reacties

 1. 10 maart 2018 / 14:48

  Die foto wat lijken ze daar op elkaar, leuk! En toch beide hun eigen persoontje. Nog even en dan kunnen ze samen spelen (en ruzie maken). Wel heerlijk trouwens dat het beide goede slapers zijn, een goede nachtrust is toch wel heel fijn.

  • Liefthuis
   Auteur
   10 maart 2018 / 19:39

   Jaaa met goede nachtrust kun je zoveel meer hebben overdag. Echt heel fijn.

 2. 13 maart 2018 / 21:48

  Mijn mannen waren bij de geboorte zo verschillend dat ik eraan ging twijfelen of het wel broertjes waren (niet echt natuurlijk). Nu ze ouder worden begint de geschiedenis zich ter herhalen en zie ik zoveel gelijkenissen in de jongens. Het zijn beide van die rauwdouwers die met hun ondeugende oogjes mama goed in de gaten houden en dan alsnog gierend van het lachen op boevenpad gaan. hihi

  • Liefthuis
   Auteur
   14 maart 2018 / 21:02

   Ooow wat heerlijk klink dit en wat bijzonder juist zon verschillen.

 3. Mandy
  25 maart 2018 / 19:36

  Leuk om te lezen! Hier ook 2 jongens en ongeveer hetzelfde verhaal. babyfoto’s (zeker vlak na de geboorte) zijn bijna identiek. Nu zie je duidelijke verschil (3,5 en 1,5) maar we krijgen nog vaak te horen dat je goed kan zien dat het broertjes zijn šŸ™‚ Qua karakter zijn ze daarentegen totaal verschillend!

  • Liefthuis
   Auteur
   25 maart 2018 / 20:11

   Super leuk om te horen, ik ben heel benieuwd hoe het hier gaat zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *