Papa geeft antwoord in de Papa Tag…speciaal voor vaderdag…

Mijn lief staat volledig achter mijn blog. Ik vraag hem advies of ik dingen wel of niet moet plaatsen en of ik dingen van hem mag plaatsen. Hij vindt het leuk om in mijn vlogs voor te komen en denkt ook graag mee. Toch is hij meestal op de achtergrond. Logisch, want Lief thuis is mijn marathon aan woorden. Ik ren die marathon heel erg goed, want ik praat heel erg graag. Die marathon is iets minder aan hem besteedt, maar hij wilde speciaal voor vaderdag wel achter het toetsenbord kruipen. 

De beste papa van de wereld, de liefste en heel toevallig ook nog eens de knapste papa van de wereld. Want tjonge jonge, die lief van mij wordt alleen maar knapper nu hij papa is. Natuurlijk liggen de cadeautjes al klaar. De knutsels van onze spruit, maar ook iets vanuit mij, om hem te laten weten dat ik trots op hem ben.

1.    Hoeveel kinderen wilde je voordat je vader werd? Is dat aantal veranderd sinds je vader bent geworden?
Als ik terug denk aan mijn tiener jaren dan weet ik niet beter dan dat ik dacht dat ik twee kinderen zou krijgen. Om hier nog iets dieper op in te gaan dacht ik dat het een tweeling zou zijn en dan nog wel twee meiden. Nu ik het zo lees is het wel heel specifiek en het is ook niet geworden wat ik toen had gedacht. Toen Jodi zwanger was dacht ik dan weer dat het een jongen zou worden en ik kreeg nog gelijk ook. Ben trouwens erg blij met het resultaat!

2.    Hoeveel kinderen heb je op het moment? (geslacht en leeftijd)
Hij heet Raf die zoon van mij en hij is alweer twee jaar oud geworden afgelopen week. Nu is het zo dat we hem morgen vroeg gaan wakker maken met cadeautjes op bed. (als jullie dit lezen gisteren) Ik kan niet wachten om zijn reactie te zien. Voel me nu zelf net een klein kind en er zit nog een kindje in de oven die moet nog ongeveer 15 weken bakken. Ik hoop dat hij net zo goed lukt als zijn broer. Of misschien zelfs iets beter. Dat is meestal met de tweede, hè schat? 😉 Kleine toevoeging, mijn lief en ik zijn beide de tweede…dus vandaar deze opmerking…

3.    Zijn de kinderen gepland of een verrassing?
Beide kinderen waren wel eerst goed over nagedacht en het was dus ook een bewuste keuze om te stoppen met de pil. Daarna is het elke maand weer een verrassing of het ook gelukt is. Jodi heeft mij 3 keer goed weten te verrassen, dus als je het zo bekijkt dan ga ik toch voor de verrassing.

4.    Wat vind je het leukste aan papa zijn?
Het is niet een ding, maar alles bij elkaar. Het spelen, stoeien, knuffelen, leren, zingen, dansen samen met Raf is allemaal het leukste van het vaderschap. Vandaag bijvoorbeeld; ik heb gewoon samen gevoetbald met hem. Ook al moet er aan de keuze van de sport nog wel wat worden gedaan (Mijn lief is rugbyer) is het zo leuk om hem helemaal in het voetballen en spelen met de bal op te zien gaan. Dan mag je trouwens als vader ook niet even in een pan roeren die op het fornuis staat, dan moet je ook mee blijven doen. Ook echt tof dat Raf mij steeds meer uitnodigt om samen met hem te spelen.

5.    Hoe vond je het toen je hoorde dat je vader zou worden? En voor de tweede keer?
Ja geweldig en tegelijk ook wel een beetje spannend. Ik was benieuwd naar hoe het leven zou zijn met kind en het bevalt me heel goed. Nu ik nog een zoon krijg ben ik alleen nog maar gelukkiger. Nu heb ik straks twee rugbyers en jongens die hopelijk met mij willen gamen of een bordspelletje doen.

6.    Wat was het eerste wat je dacht toen je je spruit zag? En toen je hem voor het eerst voelde in de buik?Wow hij is er en hij doet het zo goed. Was meteen trots en dat is nog steeds zo. Raf voor het eerst in de buik voelen was ook wel heel bijzonder, dan komt het allemaal wat dichterbij en wordt je meteen gerust gesteld dat hij doet wat hij moet doen.

7.    Wat is het meest uitdagende/ belonende van het vader zijn voor jou?
Op het moment is het vooral een uitdaging om de zolder en daarmee Raf zijn kamer op tijd af te krijgen, voordat spruit 2.0 om de hoek komt kijken. Maar ik weet waarvoor ik het doe en zal op een dag hopelijk bij Raf bekend staan als super papa en dat is dan de beloning.

8.    Welk advies zou je papa’s to be geven?
Maak vooral tijd voor je gezin en ben er ook voor je kind want je krijgt er zoveel voor terug. Beetje cliché, maar wel waar. Als je vriendin of vrouw net zo tof is als Jodi, dan mag je nog steeds naar Praag met de Rugby en met collega’s op stap en een paar keer per week een spelletje doen met vrienden dus je hoeft echt niet heel je sociale leven op te geven. Dus ben er dan ook voor je gezin als je daar wel de tijd voor hebt.

9.   Wat is de mooiste eigenschap van je kind?
Dat Raf de grootste lol in zijn eentje kan hebben en zichzelf ook prima kan vermaken, maar dat hij het dan vaak nog leuker vindt als je met hem mee speelt en gek doet. Hou van jou kleine man.

10.   Wie is het strengste thuis?
Jodi en ik zijn allebei wel heel relaxt als het om de opvoeding gaat. Ik denk wel dat ik me vaker druk maak om de kleine dingen, die Jodi onnodig vindt, dus denk dat ik dan ook wel als de strengste over kom bij Raf.

11.    Heb je papa-tijd? En zo ja, wat doe je dan het liefste?
Ik probeer wel mijn momentjes te pakken. Zo breng ik Raf bijvoorbeeld weg op avontuur elke woensdag. Kinkt heel spannend, maar zo heet het kinderdagverblijf en ja het is dan ook wel heel spannend wat hij dan allemaal heeft beleefd. Als ik hem ophaal dan heb van tevoren boodschappen gedaan en dan delen we samen altijd een koekje.  Heel gezellig en dat vindt Raf ook een prima traditie, dus die houd ik er maar in. Verder zoals ik hier boven al aan gaf, spelen, stoeien, knuffelen, leren, zingen, dansen samen met hem.

12. Wat is je favoriete familie activiteit?
Wat ik wel heel tof vind is naar de Efteling gaan met ze drieën. Daar kunnen we allemaal zo van genieten en je ziet ook aan Raf dat hij steeds weer nieuwe dingen ontdekt en iets weer anders beleeft dus dat ik het moment wel mijn favoriet denk ik. Gelukkig hebben we een abonnement dus nog een bonus tip voor alle toekomstige vaders: Sluit een abonnement af voor de Efteling, je zal er geen spijt van krijgen.

Dank je lief, zo super leuk om jouw antwoorden te lezen. Ik ben benieuwd hoe jullie mannen hier over denken. Let me know…

Deze tag vond ik op Mommyhood en ik heb hem een klein beetje aangepast, zodat hij helemaal passend was voor mijn lief en onze spruit en kleine broer.

Volg:
Share:

4 Reacties

  • Liefthuis
   Auteur
   18 juni 2017 / 21:11

   Ja zeker doen, heel leuk.

  • Liefthuis
   Auteur
   19 juni 2017 / 19:35

   Leuk om te horen, ik geef het aan hem door 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *