Peuter uitspraken van de spruit (3,5 jaar)…

Het blijft heerlijk om naar het geklets van onze spruit te luisteren. Hij is een echte kletskous en leert iedere dag zoveel bij. Hij laat mij zo vaak versteld staan van wat hij zegt.. Tussen al dat geklets, komen ook de leukste uitspraken voorbij…

Ik schrijf zoals altijd zoveel mogelijk van zijn uitspraken op in een boekje en natuurlijk deel ik ze met liefde met jullie.

De spruit en de Pipster waren 1,5 uur bij hun tante, zodat ik even naar de kapper kon. Toen ze daar aan tafel zaten te eten zei hij in eens.
‘Ik ken iemand met twee trappen in huis…’
Toen ik dit hoorde moest ik zo hard lachen. De week er voor waren we bij het nieuwe huis van een vriendin gaan kijken Hij deed schijnbaar vet stoer omdat hij iemand kende met twee trappen.

Heel fijn een grote tuin, maar het onkruid blijft maar groeien. Dus toen we fanatiek het onkruid van de oprit aan het halen waren, kwam de spruit ons helpen. Toen hij vol enthousiasme een onkruid spriet op de berg gooide riep hij; Wegwezen, flikkers….
Mijn eerste reactie was; Wat zeg jij nou? omdat ik even dacht dat ik het verkeerd verstaan had. Na even nadenken kwamen we tot de conclusie dat hij ‘flikkerop bedoelt’ Dit zeg ik wel eens en heeft hij blijkbaar opgevangen.

De spruit en ik zaten op de bank en ik vertelde dat we nog op moesten ruimen en dat we bijna gingen eten. Hij was het er niet helemaal mee eens en zei; ‘Mama nu moet je stoppen anders breng ik je naar bed.’
Hoe zou hij hier nu aan komen.

We waren bij het pannenkoeken restaurant in de Efteling en ik vroeg wat hij wilde. Hij gaf aan dat hij een kaaspannenkoek wilde. Toen de serveerster voor de gein zei dat ze alleen spinazie pannekoeken hadden zei hij; ‘Het is kaas of niks…’
Rara wie dit altijd zegt wanneer meneer iets niet wil eten…

Op donderdag is de spruit altijd heel blij dat hij weer lekker thuis kan spelen na twee dagen de deur uit te zijn geweest. Toen hij mij ineens een knuffel kwam geven zei ik dat ik hield van knuffels en zei hij;
‘Ik mis jou zo graag…’
Smelt… Ik denk dat hij bedoelt dat hij me heeft gemist en gewoon graag bij me is… Lekker ding.

Onze spruit houdt van diertjes. Heel erg veel van diertjes. Hij speelt het liefste heel de dag allerlei verhalen met zijn diertjes. Toen ik de andere kant op moest kijken zei hij ineens. ‘Mama kijk met je kop naar Pip.’ Niet om gemeen of boos tegen mij te doen, maar omdat dieren een kop hebben. Ik moet hem nog maar even een lesje biologie geven van het menselijk lichaam.

Hoe lang duurt die sinterklaas fase? Want toen ik gisteren (17 januari) aan het bellen was, kwam de spruit me vragen; ‘Heb je Sinterklaas gebeld?‘ Ehm… nee kleine man, dat was iemand van mijn werk.
Weken heeft hij het er niet over en nu ineens weer wel, zo grappig, maar ik denk dan vooral… Hoe dan?? Waarom nu ineens?

Herkenbaar dit soort uitspraken? Wat waren de gouden uitspraken van jullie mini’s?

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *