Pinterest perfect op Pinterest lie?

Pinterest perfect?Wat hou ik er van om uren door pinterest te scrollen. Vooral wanneer ik een nieuw doel heb, zoals een babykamer of toen we het huis hadden gekocht, dan verzin ik allerlei zoektermen om iedere keer op andere pins uit te komen. LOVE IT! Super mooie plaatjes, opgeruimde woonkamers, leuke DIY’s en mooie ruimtes in huis.

Pinterest perfect
Mensen die veel tijd op Pinterest hebben doorgebracht, weten dat er zoiets bestaat als een Pinterest perfect huis. Een huis wat nooit vies is, waar de kussens altijd netjes op de bank staan, waar het aanrecht leeg en de eettafel altijd mooi gedecoreerd is
Uren kan ik wegkwijlen bij deze foto’s en denken dit wil ik ook, maar daarna denk ik vervolgens ook HOE DAN? Hoe krijgen die mensen dit voor elkaar? Ik maak al plannen in mijn hoofd om te zorgen dat het er bij ons ook altijd zo netjes, gezellig en mooi uit ziet. Lief, voortaan wil ik altijd voordat we naar bed gaan, dat we de kussens netjes zetten. En ik wil graag dat we alles zo snel mogelijk in de vaatwasser zetten. Niet dat het bij ons zo’n grote bende is, maar het gaat om de kleine dingetjes.

FAILED
Dit gaat vervolgens een paar dagen goed, maar daarna roept m’n bed te hard, waardoor ik voor het slapen gaan de kussens laat liggen. Het aanrecht probeer ik wel altijd netjes te houden. Want als het aanrecht netjes is, lijkt de keuken meteen een stuk schoner. Als de vaatwasser echter aan staat, of vol is, dan staat er ook op ons aanrecht vieze vaat. Het speelgoed van onze spruit ligt ook niet altijd netjes in de box al zou ik dat zo graag willen en mijn eettafel is soms een verzamelplaats van spullen.

Ok, ik beken
Het is echt geen mega grote rotzooi bij ons in huis, het is makkelijk op te ruimen, omdat we het goed bijhouden en ik van een opgeruimd huis hou, maar soms hou ik net iets meer van even op de bank zitten ipv opruimen. Daarom beken ik twee dingen.
1. In de tien minuten voordat er iemand op bezoek komt, kan ik meer opruimen dan ik de rest van de dag gedaan krijg.
2. De rondleiding (kom binnen, schuif aan, slaap lekker en babykamer) die ik jullie heb gegeven, was ook niet helemaal reëel. Als ons huis opgeruimd is, ziet het er bijna zo uit. BIJNA….. want heel stiekem heb ook ik met wat dingen geschoven om de ruimtes waar ik zo trots op ben extra mooi te laten lijken. Ik heb dus ook mee gedaan aan de….

Pinterest Lie
Vandaag ben ik door mijn huis gegaan en heb foto’s gemaakt van hoe het er vandaag, zaterdag 23 januari om 13:30 uit ziet, een druilerige zaterdag, zonder mooi zonlicht. Geen leugens, maar de waarheid. Het is eigenlijk een dag waarvan ik denk, dit kan echt niet. Het is een rotzooi en ik erger me er rot aan, maar toch kruip ik nu achter mijn computer.
Kijk mee in mijn Pinterest Truth, of zal ik dit maar niet op Pinterest zetten?

Nu ik de foto’s aan het uploaden ben twijfel ik heel erg of ik dit wil laten zien. Het ziet er echt slordig uit en dit zou ik normaal nooit graag aan mensen laten zien. Het zijn vooral dingen die je eigenlijk meteen achter je kont moet opruimen, maar daar zijn we blijkbaar te lui voor. Nou ja, uiteindelijk toch maar hier….

pinterest lie woonkamer
Ik hou van een opgeruimde woonkamer, dat komt veel gezelliger thuis dan deze rotzooi. Maar goed, ik  zou eerlijk zijn en zo ziet onze woonkamer er soms ook uit. Op tafel liggen allerlei verschillende dingen die we gebruikt hebben. In de shopper en krat zitten mijn naaimachine en stofjes die weer naar de kelder moeten (maar steeds niet gebeurt) Op de bank ligt de deken slordig, en ja mijn schoenen zijn blijven liggen waar ik ze uit heb gedaan. Bij mijn computer, ligt van alles en niks; boekjes, agenda’s, fototoestel, pennen, sleutels. Ik kom vaak achterom binnen en doe dan in de woonkamer mijn jas uit, ik krijg het niet voor elkaar om dan door te lopen naar de kapstok, dus mijn jas belande nu op de stoel naast de computer.

pinterest lie keuken

Laatst las ik ergens dat een opgeruimd aanrecht al veel scheelt in je gevoel of je huis schoon en opgeruimd is (en in een opgeruimd hoofd?). Daar ben ik het helemaal mee eens. Ik probeer ons aanrecht dan ook zo opgeruimd mogelijk te houden en de vaat snel in de afwasmachine te zetten, maar als die vol is krijg je dit. Ook flessen die staan te drogen en slabbertjes liggen nu soms op het aanrecht te wachten tot ze weer gebruikt mogen worden.

pinterest lie badkamer

Dan de badkamer. Op de foto ziet het er nog erger uit dan in het echt, of ben ik er al aan gewend en zie ik het niet meer? Ik wilde graag een mand voor het badspeelgoed van onze spruit, want al dat lelijke badspeelgoed in onze mooie badkamer vond ik zonde, maar zoals je ziet, laten we nu gewoon alles in het bad liggen tot de volgende keer en dat ziet er uit als een rommel. Als je dan naast je wastafels nog wat gebruikte producten laat liggen, zoals een droogshampoo en borstel, je kastje staat open en er hangt een handdoek voor het raam omdat je platen loslaten die zorgen dat mensen je niet in je poedelenakie zien staan, dan krijg je deze rotzooi.

pinterest lie slaapkamer

Dan de slaapkamer. Over deze foto’s heb ik echt getwijfeld. Want het ziet er zo veel erger uit dan het in werkelijkheid is. Mijn bed is opgemaakt en de gordijnen zijn open, zoals ik zei in de rondleiding van de slaapkamer. Maar ik zei ook dat ik de deuren boven graag open liet staan omdat ik het zo gezellig vond, nou dat kan ik nu beter niet doen. Op bed ligt schone gevouwen was, dit ziet er vooral slordig uit, maar is schoon. Op de grond liggen kleding en schoenen die ik ’s avonds uit heb gedaan, maar die nog niet vies waren. Ik neem me voor om dit altijd netjes in de kast te leggen, maar als er eenmaal iets ligt, dan beland er meer bovenop. Dit kan nu alsnog in de was. M’n kleding kast die open staat, m’n pantoffels die rondslingeren en de gehaakte plaid die nog niet op het voeteneind ligt maakt het er niet beter op. pinterest lie babykamer

En dan de kamer die ik misschien nog wel het meeste zonde vind dat hij er zo uit ziet. De mooie kamer van onze spruit. Dat zijn bedje er niet altijd meer helemaal netjes uit ziet, zal iedereen begrijpen, maar zie je die berg kleding er naast? Dat is de kleding die hij niet meer past, die gooi ik dan even daar in het hoekje (als je de kamer binnen komt zie je het niet meteen) en die ruim ik later op. Bij de commode is het ook feest, er ligt nog nieuwe kleding op de lego blokken voor een shoplog (komt snel) op de commode ligt kleding die hij aan moet en de doos met doekjes moeten gewoon nog opgeruimd worden. Dit is de waarheid, zo ziet zijn kamer er nu uit.

Oke dit was het, de waarheid. Geen Pinterest Lie, maar als je het niet erg vindt ga ik nu heel snel opruimen.

Tot snel,

Liefs Jodi

Volg:
Share:

12 Reacties

 1. 25 januari 2016 / 06:51

  Wat heerlijk verfrissend. Same here! Ik zou ook willen dat mijn huis altijd netjes en opgeruimd is, maar dat lukt me gewoon niet. Ons huis ziet er vaak genoeg precies zo uit als op jouw foto’s. En trouwens, de bank en het bd zijn soms ook gewoon belangrijk. Niet om op te ruimen, maar om te gebruiken!

  • Liefthuis
   Auteur
   25 januari 2016 / 15:28

   Yep true, maar ik zou het zo graag altijd zo netjes houden als dat het net opgeruimd is, maar dat lukt me gewoon niet.

 2. Rosalie
  25 januari 2016 / 08:44

  Oh heerlijk om te zien en lezen dat iemand anders hier ook mee worstelt. Hier ben ik ook vaak aan het opruimen maar als ik dan klaar ben is het waar ik begon alweer een rommel. Onze dochter kan gewoon niet opruimen en onze oudste is een puber…. I rest my case Maar goed. Meer dan je best kun je niet doen toch?

  • Liefthuis
   Auteur
   25 januari 2016 / 15:27

   Haha inderdaad, we doen ons best

 3. 25 januari 2016 / 08:54

  Geweldig Jodi! Weer heerlijk geschreven en fijn om te zien haha. Ik snap dat je dit niet graag aan anderen laat zien, maar vind het heel tof dat je het toch gedaan hebt. En ach, er wordt in je huis geleefd zoals het hoort. Moet eerlijk bekennen dat het bij ons dan altijd wel heel erg opgeruimd is, misschien zelfs te… Dat komt door mijn man, want die is heel erg opruimerig 😉 En ik ben ontzettend nieuwsgierig naar jullie badkamer! Dat is de ruimte die we nog niet gezien hebben toch? Ik wacht op je rondleiding!

  • Liefthuis
   Auteur
   25 januari 2016 / 15:27

   Die is ook al voorbij gekomen Angela. Bij de bovenverdieping (slaap lekker) zit ook de badkamer bij. We hebben er twee 😛
   Meestal is het gelukkig netter dan zoals het op de foto is, maar zo komt het dus ook wel eens voor.

 4. 25 januari 2016 / 13:27

  Vaat op de aanrecht; Check
  Rommel op de tafel; Check!
  Het is alsof ik naar ons huis kijk. Haha.
  Opgeruimd voor de foto en even later een wervel storm aan speelgoed veroorzaakt door onze kleine man. Jup, ik doe ook mee aan de Pinterest Lie.
  Maar hé. Je ziet in elk geval dat er in huis geleefd wordt toch 😉

  Leuke badkamer trouwens!

  • Liefthuis
   Auteur
   25 januari 2016 / 15:26

   haha dank je. Inderdaad we zien het zo maar van de positieve kant, er wordt geleefd. 😛

 5. 19 februari 2017 / 19:59

  Herkenbare rommel! Je huis is wel mega gezellig! Love your style

  • Liefthuis
   Auteur
   19 februari 2017 / 20:21

   Dank je

  • Liefthuis
   Auteur
   20 februari 2017 / 20:06

   Dank je wel 🙂 super leuk om te horen, dank je

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *