Pip 1 maand…- Update

Ongelofelijk maar waar…Zo langzaam als de laatste weken tijdens de zwangerschap leken te gaan, zo snel gaat de tijd nu. Onze kleinste man was gisteren gewoon alweer een maand oud. Het voelt alsof hij er net is, ik wil niet dat hij groter wordt en dat hij zijn newborn heerlijkheid kwijt raakt en toch voelt het ook alsof hij er altijd al is geweest. Super cliché maar zo waar. Hoe is het met Pip?

Na onze heerlijke kraamweek, had mijn lief nog een weekje vrij en na die week begon het ‘echte’ leven voor mijn gevoel weer. Mijn lief ging werken en ik was alleen met onze spruiten. Ten eerste is het intens genieten, soms heel erg zoeken, wat wil die kleine mini baby en even goed plannen samen met de spruit. Ik ben nog erg veel thuis, ontvang bezoek, zit in onze babybubbel en rommel wat in huis om alvast wat te regelen voor de verhuizing. Het is heerlijk met mijn drie mannen, maar ook wanneer onze spruit naar oma of het kinderdagverblijf is, knuffel ik lekker alleen met de kleine mini man.

Mama???
Even kort over mij, want er zijn ook echt lastigere momenten, vooral qua fysiek herstel. Ik kwam natuurlijk van ver, dus het herstel neemt nog flink zijn tijd. Het is heel fijn dat ik daar nu ook nog de tijd voor kan nemen. Ik ben al snel gestart met mijn super fijne fysiotherapeut en heb er vertrouwen in dat het nu sneller goed komt. Dat de Pipster het zo goed doet zorgt er wel voor dat het voor mij wat makkelijker is.

Borstvoeding oefenen oefenen oefenen
Dit is denk ik het moeilijkste punt geweest van de eerste maand. Kleine broer heeft net als onze spruit moeite met aanhappen van de borst. In het ziekenhuis leek het nog even beter te lukken dan zijn broer, maar thuis kwam al snel hetzelfde gedoe als in de kraamweek van onze spruit. We oefenden rustig door, hij dronk uiteindelijk altijd uit de borst, soms kort, maar het nam ook wel eens drie kwartier in beslag om goed aan te happen. In het begin niet erg natuurlijk, vooral niet nu ik nog de rust en de tijd thuis heb, maar niet handig als het altijd zo’n gedoe blijft. Het frustreerde hem zelf ook iedere keer en dat is vooral zo zielig. We gaan met kleine stapjes vooruit, ook na een bezoek van de lactatiekundige. De meeste voedingen verlopen nu redelijk soepel, wel nog met tepelhoedje of starten met tepelhoedje, maar bij zijn broer kwam het ook goed, dus bij hem vast ook.
Hij komt wel netjes om de 4 uur. Soms korter, soms langer, maar meestal 4 uur, dus dat is al luxe voor deze mama.

Op wie lijkt hij?
Ik zie het zelf niet en van anderen hoor ik wisselende dingen. De een vindt zijn blik op mijn lief lijken en de ander vindt het een kopie van mij (vooral op instagram). Hij lijkt in ieder geval wel sprekend op onze spruit, zelfs zo dat ik denk over tien jaar het verschil niet meer te kunnen zien op foto’s, maar op andere momenten juist weer niet en zie ik echt verschillen. Zo heerlijk om te zien… Echt broertjes, maar ook zo eigen.

2 weken geboorte gewicht
In de kraamweek kwam hij al langzaam maar netjes aan, na eerst 200 gr af te zijn gevallen. In de week daarna ging ik naar het weeg uurtje en was hij precies weer op geboortegewicht, namelijk 3960 gr. Heel fijn vooral omdat de borstvoeding dus niet helemaal soepel liep.

Slaapkopje
Onze spruit was een slaapkop en deze man ook weer. Ik vind het super vervelend om te zeggen tegen alle mama’s van nachtbrakers, maar kleine broer sliep in de kraamweek voor het eerst door van 11 tot 7, wij schrokken hier zelf van. Dit doet hij overigens niet altijd, hij komt ook regelmatig nog wel 1 keer in de nacht, maar meestal slaapt hij daarna meteen weer door, dus dan is het helemaal prima. Ook overdag slaapt hij lekker, bij mij, of in zijn babynestje. Het zal vast niet altijd zo zijn en blijven, maar deze goede start (en de uren slaap) hebben we in de pocket.

Lekker bij mama
Mama works her magic…. Papa is uiteraard een goede tweede plek, maar als hij huilt en ik pak hem is hij meteen stil, bijna nog voordat ik hem überhaupt tegen me aan hou. Mijn moeder gevoel wil dan ook heel graag als een leeuwin haar baby bij zich hebben wanneer hij huilt…geef maar hier, dan is hij sneller stil. Herkenbaar????

Eerste uitje
Ik kan niet wachten tot ik met mijn drie mannen naar de Efteling kan, maar nu doen we het rustig aan. Buiten een wandelingetje in de wijk, wat overigens heel lekker is, was het eerste uitje met kleine broer een wandelingetje door het bos in de draagdoek in de heerlijke oktoberzon. Het was zo heerlijk met mijn drie mannen. Ook van iets simpels als naar een woonwinkel om voor het nieuwe huis rond te kijken, of ergens eten, vind ik heel leuk.

Bijzonderheden
– Hij is vanaf zijn geboorte al zo sterk. Hij kan zijn hoofd al heel goed omhoog houden.
– De eerste keer in de draagdoek was heerlijk, hij heeft heel de tijd geslapen.
– Samen douchen is zo fijn. Het badje vond hij in het begin niet zo leuk, maar nu gelukkig wel.
– Die darmen werken nog niet echt mee, de uitgang is nog niet zo goed gevonden. Sorry voor de TMI, maar dit is een eerlijke update.
– Hij heeft last van babyacne. Zo zielig…of eigenlijk is het niet zielig, maar hij was zoooo gaaf na zijn geboorte tot week 2. Zonde, hopelijk is het snel weg.
– Je eerste fotoshoot heb je al gehad (hier later meer over)

Volg:
Share:

3 Reacties

 1. Natascha Ippel
  31 oktober 2017 / 06:21

  Jouw timing van online komen van artikelen is perfect! Onze kleine meid komt na de voeding van 22.30 uur om 05.00 uur weer en dat betekent ondertussen jouw nieuwe artikel lezen! Wat een heerlijke update om te lezen. Fijn dat jullie Pipster het zo goed doet. En wat goed dat ook mama weer langzaam aan het herstellen is. Ik herken veel dingen uit je update bij onze kleine meid: douchen vindt ze fantastisch, de babyacne trekt gelukkig weg nu, ook haar darmen weten soms niet hoe of wat en ook Lauren geniet in de draagzak. Lauren was binnen een week weer op haar geboortegewicht en weegt nu na een maand alweer 3790 gram. Geniet van je mooie gezin and keep us up to date

  • Liefthuis
   Auteur
   31 oktober 2017 / 20:41

   Hahaha die timing was vooral doordat de klok verzet is. Eigenlijk is mijn upload tijd 6 uur hahaha. maar fijn dat ik jou blij heb gemaakt tijdens het voeden. Bij jou dus heel herkenbaar en ook heerlijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.