Pip 10 maanden – Update; MEGA ontwikkeling en mama’s kindje…

10 maaden…Dit is dus zo’n mijlpaal die ik niet zo leuk vind. Onze kleine man is gewoon alweer 10 maanden en dat betekent dat hij uit de enkele cijfers is. Geen 1, 4, 6 of 8 maanden, maar voortaan altijd meer dan 10 (of klink ik nu heel raar) Daarnaast komt 10 maanden wel heel dichtbij zijn eerste verjaardag en daar wil ik nu nog even niet aan denken. Hoe was de afgelopen maand???

Kleine vakantieganger…
De Pipster is voor het eerst echt op vakantie geweest. We hadden een paar maanden geleden al een soort mini vakantie in een huisje in Belgie maar nu gingen we naar Frankrijk met de vouwwagen. Toch altijd een beetje spannend hoe een mini het gaat doen, maar de Pipster is blijkbaar een echte vakantieganger. Hij heeft het fantastisch gedaan. Hij sliep in zijn Deryan tentje en verder ging hij heerlijk mee in het vakantie ritme.

Mega ontwikkeling
De afgelopen maand laat die mini mij merken dat hij geen echte mini meer is. Hij kan ineens zelf zitten, hij heeft leren kruipen en gaat ineens staan als hij ook maar iets heeft om zich aan vast te houden. Blijkbaar was de Franse zon goed voor hem want hij heeft het de afgelopen twee weken op vakantie geleerd. Bizar toch… Knappe kleine baby (hoor een trotse mama hier)

Mama’s kindje…
Een eenkennig mama’s kindje is het ook geworden de afgelopen maand. Ik herken dit helemaal niet van zijn broer, maar het is schijnbaar een fase die veel baby’s doormaken. Als ik er niet ben is het minder erg, maar wanneer ik in de buurt ben is hij niet graag bij anderen, dan gaat hij intens verdrietig huilen tot hij weer in mijn armen is. Op het kinderdagverblijf is het zelfs zo dat het heel de dag goed gaat, maar als hij mij aan hoort komen (ik roep altijd vanaf een afstandje als ze buiten spelen) dan begint hij te huilen.
Hopelijk gaat dit snel over, want ergens is het heel lief dat hij zich zo in mijn armen stort, maar het is wel fijn als hij weer gewoon tevreden en blij is bij iedereen.

Contact met zijn broer…
Naast dat de Pipster de spruit overal volgde en dat de Spruit de Pipster als baby regelmatig een kusje kwam brengen, lijkt er nu ook echt communicatie te ontstaan. Het is zo zo zo lief. De Pipster doet een soort kiekeboe in de maxicosi met de spruit en op vakantie kon de spruit de Pipster een half uur bezig houden (ze sliepen in 1 ruimte in de vouwwagen) door hem aan het lachen te maken. Ik vind dit zo magisch en bijzonder…

Bijzonderheden:
– Pipster heeft gewoon al bijna maat 80
– Hij stopt echt ALLES in zijn mond. Eten (hij lust alles), maar ook stenen, blaadjes, takjes, boomschors, stickers… En het er uit halen wordt hij niet blij van.
– De Pipster heeft vier op een rij qua tanden. HIj had de twee ondertanden en daarna kwamen de twee tanden daarnaast. 4 op een rij dus…
– Het lijkt alsof zijn darmen eindelijk redelijk normaal mee werken (of zou dat door de tanden komen?)
– De Pipster is op vakantie weer heerlijk bij mij in mijn armen in slaap gevallen.

Volg:
Share:

6 Reacties

 1. Lynn Mahieu
  30 juli 2018 / 12:40

  Wat leuk die vooruitgang he! Ook hier weer heel gelijk lopend. Ik heb net twee weken vakantie gehad en ook ons meisje heeft in die twee weken geleerd om zelf te gaan zitten, zich recht te trekken en rond de salontafel enzo te stappen! Wat worden ze groot!!! Ook hier vliegt echt alles in het mondje! Vooral blaadjes en zand zijn heel interessant en zo is buiten spelen dus een hele uitdaging!
  Ik werk in het kinderdagverblijf waar mijn dochtertje ook gaat en als ik nu wat luider praat of door de gang loop hoort ze me ook sneller en dat vindt ze niet zo leuk… šŸ™ Hopelijk is dat snel weer over eens ze het er weer meer gewoon is!

  • Liefthuis
   Auteur
   30 juli 2018 / 14:00

   oow ja dat is lastig. Want het gaat bij ons goed zodra ik weg ben, maar als je natuurlijk werkt op die plek is het anders. Het zal vast snel bijtrekken. Bizar hoe groot ze ineens zijn als ze kunnen staan.

 2. 30 juli 2018 / 12:59

  Wat ontzettend leuk weer om te lezen! Onze dochter is nĆØt iets jonger, en het is grappig om bij jou te lezen dat dingen waar ik me nu soms druk om maak (kruipen doet ze nog niet) ineens heel snel kunnen gaan.

  • Liefthuis
   Auteur
   30 juli 2018 / 13:59

   Oooow no worries hoor. Maak je echt niet druk. Ze gaat vanzelf kruipen of tijgeren. De Pipster doet het inderdaad ineens, dus misschien zij morgen ook wel. Het komt echt vanzelf. Ze gaat echt niet liggend naar de basisschool is mijn motto altijd maar.

 3. Natascha
  30 juli 2018 / 13:14

  Oh wauw wat wordt de Pipster groot! En wat een lekker koppie heeft hij zeg. Ik hou m’n dochtertje maar binnen šŸ™‚
  Bijzonder soms hoe snel ze ineens iets kunnen. Lauren leerde afgelopen maand ook zitten en kruipen binnen een week en zegt ook ineens papa. Staan heeft ze nog niet zoveel zin in, maar ik besef me ook dat ze dat ook van de een op de andere dag ongetwijfeld wel kan. Het gaat veel te snel! Kledingmaat 68 is nu echt te klein en maat 74 it is! Ze weegt alweer bijna 9 kg en ja, de eerste verjaardag komt er alweer aan. Bizar hoe snel onze kleintjes groot worden! Stop de tijd!

  • Liefthuis
   Auteur
   30 juli 2018 / 13:58

   Zoo heerlijk om te horen. Het is allemaal zo mooi en tegelijkertijd denk ik soms STOP met groeien. Zo dubbel, zo mooi, maar alsjeblieft niet te snel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *