Pip 12 maanden – De laatste update…

De kleine man is 1. Het feest is gevierd, de slingers hangen nog en we zijn nu aan het nagenieten en uiteraard hoort er een laatste update van dit eerste bijzondere jaar bij van deze kleine man. Het is echt voorbij gevlogen al is er ook ontzettend veel gebeurd in ons leven na zijn geboorte.

Zo tof hoe een aantal van jullie altijd meegeleefd hebben het afgelopen jaar en hun mini mee vergeleken met de Pipster. Geen kind is het zelfde, maar herkenning van iemand met een mini in dezelfde leeftijdsfase is zo leuk. Of misschien juist om te kijken wat er bij jou nog gaat komen.

Baby spul weg
Afgelopen maand werd het met de dag duidelijker dat de Pipster geen baby meer is. Hij wilde niet meer in de box, dus we hebben de box opgeruimd. De Wipstoel was hij nu echt te groot voor geworden, dus ook die is opgeborgen en hij zit nu toch echt in een grote jongens stoel in de auto. De oude stoel van de spruit hadden we nog dus die kon hij nu gebruiken. Dan lijkt hij ineens wel heel groot.

Ontwikkeling
Ongelofelijk wat deze kleine dreumes al kan. Hij is echt een boef, een kleine draak, maar ook zo lief. Hij klapt in zijn handjes als je zingt, zwaait, geeft kusjes, maakt geluiden alsof hij een gesprek aan het voeren is. Hij kan alles pakken en open maken. De kastjes moesten nu toch echt veilig dicht gemaakt worden. Hij is ook zo sterk. Ongelofelijk.

Wijsneus
Jonge jonge jonge, wat ben jij een kleine stoere wijsneus. Ik denk dat wij nog heel wat te stellen gaan krijgen met deze enthousiaste kleine man. Hij komt aan dingen waar de spruit nooit aan is gekomen. Wanneer ik ‘Nee’ zeg en mijn “Nee vinger” opsteek omdat hij de tv te grazen wil nemen, dan kijkt hij lachend om en steekt ook zijn vinger op.

Stoeien
Nog net op de valreep voor we 1 werden zag ik ineens echt een klein jongetje. Ik denk dat het maar goed is dat de Pipster de jongste is en de spruit (met zijn lieve zachte karakter) de oudste. We speelden op de trampoline en ik zag ineens een klein stoeiend jongetje. Hij dook op de spruit, kroop er overheen, vielen samen om, hij lachte alleen maar hardop en kroop weer opnieuw op zijn broer. Zo zo zo lief… ik ben stiekem benieuwd tot wanneer de spruit hem aan kan en wanneer het omdraait.

Sowieso kan het voor de Pipster niet wild genoeg zijn. Dansen, draaien, op zijn kop houden, alles is leuk en alles is lachen. Hij gooit zichzelf soms bijna uit mijn armen, omdat hij nog verder wil spelen.

Bijzonderheden:
– woops onze kleine man heeft een ander gebeten. Zijn tandjes zijn door aan het komen en blijkbaar vond hij het beentje van een meisje heel fijn kauw materiaal. Oeps, even goed in de gaten houden.
– 7 tanden heeft hij op zijn 1e verjaardag. 4 onder en drie boven, waarvan je van twee nog maar het beginnetje ziet.
– Gelukkig weinig tandenleed (afkloppen)
– Pip racet de kamer door op zijn knieën.
– Pip is nog steeds een mama’s kindje, maar het gaat langzaamaan wat beter.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *