Pip 2 maanden…- Update: mega mijlpaal en poeppak

Vandaag een hele bijzondere dag. Onze Pipster is alweer twee maanden en vandaag krijgen we ook de sleutel van ons nieuwe huis. Het nieuwe huis van kleine broer en onze spruit. Eerst kijken we nog even naar de afgelopen maand. Een heerlijke maand die voorbij gevlogen is.

Kleine reus
Kleine broer groeit hard op mijn borstvoeding en blijkbaar geef ik slagroom. Bij 4 weken en een paar dagen hadden we de eerste afspraak bij het consultatie bureau en bleek hij 4750 gr te zijn. Hij was twee weken daarvoor op geboortegewicht (3960 gr.) dus was flink gegroeid. Afgelopen week mochten we ons weer melden voor de APK van kleine broer en hij is helemaal goedgekeurd. Hij is perfect in verhouding en woog nu 5570 gr. en is 59 cm lang. Jeetje wat gaat het hard in 2 maanden tijd. Ik vind het heerlijk dat hij zo goed groeit, maar alsjeblieft niet te hard….ik wil mijn kleine baby nog niet kwijt.

Vaccinatie
Per baby word ik weker denk ik, na onze spruit gingen de sluizen al vaker open dan daarvoor, maar nu blijkbaar nog meer. Kleine broer kreeg zijn eerste vaccinaties en ik vond het nu vervelender dan bij onze spruit. Hij moest ook echt heel verdrietig huilen en had dikke tranen. Ik kon me nog net groot houden en gelukkig werd hij na even knuffelen weer rustig. Stoere vent…

Inpakken
Tussen het inpakken door voeden…of tussen het voeden door inpakken. Allebei mogelijk. Ik probeer fysiek nog rustig aan te doen en werk te verdelen. Soms wat meer inpakken en wanneer de kleine man er om vraagt, wat meer knuffelen.

Lachen
Een mega mijlpaal. De Pipster kan lachen en ik smelt als hij dat doet. Met zijn ogen en mond, zijn hele gezicht lacht mee. Echt zo heerlijk en zo’n bijzondere mijlpaal. Heel de dag zit ik nu als een debiel met een piepstemmetje tegen hem te praten in de hoop weer een glimlach te krijgen.

Poep problemen
Zoals ik vorige keer zei, wisten zijn darmen nog niet goed waar de uitgang is. Omdat zijn poep ook al best hard was schreef de huisarts lactulose voor. De Pipster reageerde daar echter heel erg op, hij kreeg super buikpijn, dus ik ben meteen gestopt. Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen. Nog steeds zit er ongeveer 7 dagen tussen zijn poepluiers en tegen de tijd dat hij moet poepen heeft hij er flink last van, maar het komt er uiteindelijk uit. We hebben zelfs ons eerste boxpakje vol met poep gehad, precies toen ik bezoek had dacht ik… Wat voel ik??? Yep Bingo…

Bijzonderheden:
– Maat 50 is de kast uit verdwenen, maar hij groeit zo hard dat 56 ook niet heel lang meer zal passen ben ik bang.
– Hij kijkt al heel aandachtig naar zijn mobiel.
– Onze pakketbezorger heeft een gave….hij belt ALTIJD aan als ik aan het voeden ben.
– Hij is voor het eerst mee geweest naar de Efteling en hij deed het super.
– De borstvoeding gaat heel erg goed, al hoop ik wel dat we het tepelhoedje op den duur achterwege kunnen laten.
– Hij wisselt doorslaap nachten af met nachten met 1 voeding. Helemaal super dus, want daarna slaapt hij zo weer. Papa en mama hoor je niet klagen.
– Deze maand zijn we langzaamaan steeds meer gaan ondernemen, maar nog erg rustig aan.
– Hij heeft voor het eerst zijn schoen gezet en zijn eerst Sinterklaas feestje gehad. Natuurlijk werd hij meteen verwend.

Volg:
Share:

6 Reacties

 1. Marijke horjus
  30 november 2017 / 09:30

  Wat een lieve foto ook! Dat mickymouse pakje staat hem super schattig

  • Liefthuis
   Auteur
   30 november 2017 / 21:31

   Dank je šŸ™‚ ja echt lief dat pakje.

 2. Elvira
  30 november 2017 / 09:54

  Wat naar die obstipatie. Mijn dochter van nu 9 weken had het ook en kreeg ook Lactulose met erge krampjes. De arts voorspelde dat al. Ik heb nu Forlax gekregen en het gaat stukken beter! Misschien het proberen waard.

  • Liefthuis
   Auteur
   30 november 2017 / 21:31

   ow dat is zeker een goede om te onthouden, dank je

 3. Linda
  30 november 2017 / 20:05

  Hoi Jodie,

  Gefeliciteerd met de sleutel van jullie nieuwe paleis en met jullie kleine/grote pip die alweer twee maanden is. Een kleine tip: Wat je ook kan nemen voor zijn ontlasting is probiotica. Omdat jij borstvoeding geeft krijgt hij er volgens mij wat van mee. Je kan ook aan hem zelf probiotica geven maar dat wordt toegevoegd aan de fles. Hopelijk heb je wat aan deze tip. Want het is zo vervelend als hij zo’n last heeft van zijn ontlasting.
  Succes met inpakken en met het klussen/verhuizen.
  Geniet van je mannentjes.
  Liefs linda

  • Liefthuis
   Auteur
   30 november 2017 / 21:30

   Ooow wat goed. Ik heb wel nagedacht over probiotica, maar inderdaad niet bedacht dat ik het ook kan nemen voor hem.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.