Pip 3 maanden: rondje huisartsenpost, verhuizen en sprongen…

In de afgelopen maand is zoveel gebeurd en veranderd dat die ene maand bijna voelt als 3 maanden. Precies toen Pip 2 maanden was kregen we de sleutel van ons nieuwe huis, gingen we klussen, de laatste dingen inpakken en nu wonen we alweer drie weken in het nieuwe huis. Hoe ging het met Pip de afgelopen maand? Ook voor hem was het een rommelig maandje.

Verhuizing
Ik ben mega trots op beide kleine mannen. Echt zo mega knap hoe ze met de verhuizing zijn omgegaan. We zijn veel in het nieuwe huis geweest. Enige vorm van ritme was weg en er moest overal en nergens geslapen worden. Pip heeft veel in de draagzak geslapen (zooooo blij met m’n Tula free to grow). Zo kon mijn lief gewoon behang afhalen of andere kleine klusjes doen. Op de dag van de verhuizing heeft hij super veel in de box geslapen waardoor wij lekker aan de bak konden. Echt ik spatte uit elkaar van trots, hoe knap hij het deed.

Rondje Hap
De eerste nacht in het nieuwe huis was er dan weer een die onvergetelijk was, door de arme kleine Pipster. De spruit sliep bij opa en oma en was in de week van het klussen ziek geworden. De pipster was al heel de dag wat suffig en had om 4 uur ’s nachts ineens 39 graden koorts, dus wij moesten in de aller eerste nacht in ons nieuwe huis naar de huisartsenpost. Die arme kleine baby bleek ook een oorontsteking te hebben, echt zo zielig maar wat deed hij het stoer. Dus ook voor hem kregen we een antibiotica kuurtje. Stoer ventje… Door de antibiotica knapte hij gelukkig redelijk snel op, al waren zijn dagen daarna wel flink wat rommelig. Veel bij mama willen zijn en veel drinken, maar als je ziek bent mag dat.

Waar slapen we???
In ons oude huis sliep de Pipster vaak beneden in de box overdag. Je mag er van vinden wat je wil, maar dat ging gewoon goed en werkte voor ons. Hij sliep daar goed en ook in zijn bedje in de nacht verliep het vlekkeloos. We hadden ons al voorgenomen dat we in het nieuwe huis hem meer in zijn bedje wilde leggen. Na de hectische weken van verhuizing (overdag bij mij of in de draagzak) en daarna het ziek zijn (dus ook bij mama slapen, want als je ziek bent mag alles) merkten we dat hij lastiger in slaap kwam beneden in de box. Teveel afleiding, teveel gezelligheid. Het werd dus echt tijd dat hij naar boven ging overdag. Zo gezegd zo gedaan en we gingen het proberen.

Ongeveer 1,5 tot 2 uur na een voeding of nadat hij wakker is, brengen we hem naar zijn bedje. Het in slaap vallen is nog een beetje lastig, maar als hij eenmaal slaapt dan pakt hij gemakkelijk 2 uur en soms langer. Hij moet er gewoon aan wennen overdag denk i, want in de avond kunnen we hem wakker in bed leggen en valt hij zelf in slaap.

Kietelen, lachen en kletsen
Na het ziek zijn lijkt hij ineens een grote sprong gemaakt te hebben. Het slapen in de box lijkt dan wel niet meer te lukken, want ja zal maar eens iets missen als je je ogen dicht doet, maar hij lacht er op los. Hij reageert met geluidjes als je tegen hem praat, alsof hij terug kletst (ik smelt), hij kijkt super helder met zijn kleine kraaloogjes en als we ‘komt een meisje aangelopen’ doen, dan lacht hij echt al hardop. Wat een knappe kleine vent…Echt heerlijk…

Wat een grote kleine man is het al, ik ben zo mega trots op hem.

Bijzonderheden:

 • Maat 56 moet langzaamaan plaats gaan maken voor 62. Althans langzaamaan, het moet nu toch echt wel, maar mama vindt het nog lastig. Lees ook mijlpalen van je baby die NIET leuk zijn.
 • Hij woog op 19 december 6060 gram en was 62 cm.
 • Hij heeft zijn tweede prikjes als een bikkel doorstaan.
 • Hij kan niet tegen kietelen. Als we hem in zijn nek kietelen, trekt hij ineen en lacht hardop. Zo lief…
 • Steeds meer krijg ik de reactie dat hij op zijn broer lijkt.
 • ’s Nachts slaapt hij super. Hele slaapt van half 11 tot ergens tussen 7 en 9 (soms nog langer). Zijn ritme maar eens proberen te verleggen want in de avond slapen wil hij nog niet graag.
 • Hij kan nu bellen blazen…heerlijk al dat kwijl hahaha
 • Hij komt meestal om de 4 uur voor een voeding. Vooral nu hij boven slaapt gaat dat beter, want meer wakker betekende ook meer drinken.
Volg:
Share:

4 Reacties

 1. Ellen
  30 december 2017 / 09:23

  Wat leuk om te lezen!! En wat fijn dat hij hrt zo goed doet
  Bellenblazen met veel kwijt, check!
  Hahaha

  • Liefthuis
   Auteur
   31 december 2017 / 16:43

   Hahahaha heerlijk al dat kwijl

 2. 30 december 2017 / 21:48

  Leuk om hier op een rijtje te lezen hoe het de afgelopen maand ging met Pip en de verhuizing enz. Ik volg je ook op insta. Daar zie ik altijd de losse stukjes en mis soms ook wel eens wat.

  • Liefthuis
   Auteur
   31 december 2017 / 16:42

   Wat leuk om te horen:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *