Pip 4 maanden…-Update; Krachtpatser, slaapkop en een springer…

Hou op hou op…de Pipster is 4 maanden en ik vind het mega onwerkelijk. Ik heb een beetje een knoop in mijn maag bij het idee dat de tijd zo hard gaat. Soms ben ik bang dat ik niet genoeg geniet, dat ik niet genoeg stil sta bij hoe lief en hoe fijn dit kleine mannetje is. Soms ben ik bang dat ik straks spijt heb dat ik niet meer genoten heb en juist dat zorgt er voor dat ik hem zo vaak nog een keer extra knuffel…Pfoe wat gaat het hard….
Nu tijd voor de update van dat lieve kleine mooie mannetje.

Groei groot, maar niet te snel…
De Pipster is weer heerlijk gegroeid. In een maand tijd 300 gram en maar liefst 4 cm. Hij is nu dus 6350 gram en 66 cm. Een lange dunne baby dus. Ongelofelijk dat hij al 13 cm langer is dan toen hij geboren werd. Qua maat zit hij nog wel in 62, ondanks zijn 66 cm, want als ik hem maat 68 aan doe hangt het als een losse zak om hem heen. 62 zit nu mooi, hopelijk wordt het niet te snel hoogwater…Hij groeit dus netjes op mijn borstvoeding… want ook dat geef ik nog steeds.

Sterke vent
Hij lijkt zoveel op zijn broer en toch is hij ook zo anders. Hij is fysiek veel sneller dan de spruit was en veel actiever. Hij is al een paar keer van buik naar rug gerold, al verdenk ik hem er van dat dit per ongeluk ging, maar hij is ook al fanatiek aan het oefenen met van zijn rug naar zijn buik rollen. Hij komt al tot zijn zij en een stukje buik, maar zijn armen zijn momenteel nog spelbreker. Ook gaat hij al echt zijn benen strekken en afzetten. Hij gaat dan al een beetje staan, bizar toch…

Slapen
Kleine slaapkop baby’s maken wij, maar ik vertelde een maand geleden dat hij een verdraaid ritme had. Overdag gaat het slapen nu heel erg goed. Soms moeten we hem een beetje helpen, maar hij valt ook regelmatig zelf in slaap, mega knap vindt deze proud mom. In de avond is het in slaap vallen lastiger, maar we hebben de tijd dat hij gaat slapen al vervroegd van half 12 naar 9 uur/ half10, dus dat is alweer een vooruitgang.

Spring, sprong, gesprongen???
Geloof er in of niet, maar onze Pipster heeft wat gesprongen deze maand (Oei, ik groei), niet veel maar wel een sprongetje. Ik ben er niet echt mee bezig wanneer welke sprongen komen, maar toen hij ineens heel moeilijk ging slapen dacht ik WHY??? Ik vind het dan fijn dat er een reden voor is en google vertelde me dat hij midden in een sprong zat. Zou dat de reden zijn??? Gelukkig duurde hij maar 5 dagen en niet de drie weken die aangegeven waren…

Spelen
Verder is hij echt begonnen met wat spelen. Hij kijkt in de box echt naar zijn speelgoed en kan zich daar makkelijk een half uur vermaken. Ook probeert hij wat speeltjes te pakken, al is dat nog erg lastig. Veel gaat overigens wel naar zijn mond als hij het eenmaal heeft. Occi de octopus van de foto pakt hij echt al vast, zooo leuk om te zien.

Bijzonderheden:
– De babykamer van de Pipster is nu helemaal klaar.
– De borstvoeding loopt als een tiet. Geen moeite met aanhappen meer (met tepelhoedjes) en hij komt netjes om de vier uur.
– Prikjes heeft hij weer als een master doorstaan. Nu zijn we er eventjes van af.
– Pip is een kleine vrolijke vent. Zo makkelijk en tevreden, zolang hij goed slaapt en eet.
– De heupecho van de kleine man was perfect, hij doorstond het als een held en dus ook alles goed.
– Tijdens de volgende update ben ik alweer aan het werk en gaat de Pipster naar de opvang, dit vind ik zo’n raar idee.

Dit was hem weer voor deze maand. Ik vind jullie reacties zo tof en leuk om te horen hoe het bij jullie gaat. Kindjes moet je niet vergelijken, iedere baby is anders, maar met elkaar delen is toch altijd heel leuk om te doen.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *