Pip 5 maanden…Update: Eerste keer opvang, hapjes mislukken en kleine afsluiting…

Eigenlijk telt deze datum niet. De Pipster is nog geen 5 maanden, maar aangezien 30 februari niet bestaat en ik wel heel graag een update schrijf, pakken we de laatste dag van de maand. Het voordeel voor mij is dat ik nog even kan ontkennen dat hij 5 maanden is. Wel bizar dat hij bij de volgende update een half jaar is, want dat is toch wel echt een dingetje.

Het lijkt wel alsof de Pipster sinds een maand ineens mega gegroeid is. Echt een boller koppie en lichaampje en wat een knap kind is het toch (check de foto) Hij kijkt echt als een model serieus in de lens, terwijl hij vaak ook zo heerlijk lacht en kletst.

Ontwikkeling
De Pipster kan rollen. Wat was hij trots toen het echt lukte om van zijn rug naar zijn buik te rollen. Hij had zo lang geoefend, maar zijn arm zat iedere keer in de weg. Kleine knappe man. Daarnaast pakt hij speelgoed nu echt bewust vast om mee te wapperen of in zijn mond te stoppen. Het zijn wel vooral nog grote dingen die hij tussen zijn handen kan klemmen, maar hij vermaakt zich prima.

Eigen kamertje
We zijn begonnen met overdag in zijn ledikantje slapen, maar ook in de nacht slaapt hij sinds 3 nachten in zijn eigen kamertje. Naast dat hij echt uit zijn wiegje gegroeid is, zou hij bij oma en bij de opvang ook in een ledikantje slapen, dus even proberen leek me handig. Waar de spruit ooit moeilijk deed over de ruimte in zijn ledikantje, doet de Pipster alsof er niks aan de hand is. Neerleggen en slapen is het de afgelopen dagen… kleine held. Ik vond het overigens wel een dingetje, dat hij ineens in zijn eigen kamer sliep, na 5 maanden toch wennen, maar de timing was perfect en hij doet het zo goed dat dit het makkelijker maakt.

Flesje
Aangezien ik niet wil kolven op mijn werk, maar wel graag wil blijven voeden buiten mijn werk, ben ik de voedingen overdag af gaan bouwen. Ik ben 3 weken voor ik moest beginnen, begonnen met afbouwen. (eerder schreef ik al een artikel over flesvoeding en borstvoeding combineren) Ik vond het wel heel erg dubbel om die voeding niet uit de borst te geven de eerste keer (hallo nieuwe fase, hallo afsluiting), maar merk nu dat het ook wel handig is dat ik overdag iets minder gebonden ben. Meestal is hij bij mij, maar als ik dan even de deur uit wil en mijn lief is thuis, dan kan dat. Hij pakt de fles trouwens als een pro, echt heel erg fijn.

Eerste hapjes
Als je me volgt op Instagram (doe dat zeker, vind ik leuk) dan weet je dat we hem zijn eerste hapje hebben gegeven. Hij at het al super goed, echt hapjes, weinig knoeien en alles op. Twee dagen hebben we dit gedaan, maar hij kreeg beide dagen 2 uur na de hapjes last van zijn buik. Dat kennen we helemaal niet bij hem, dus we zijn weer even gestopt met de hapjes. Even een paar weken wachten en dan weer wat proberen. Misschien iets anders? Of iets minder? We zullen het zien.

Opvang
Dat ik weer ben begonnen met werken, betekent dat hij ook naar de opvang is geweest. Onze mannen zijn eerst twee keer gaan wennen op een nieuw agrarisch kinderdagverblijf hier in de buurt en zijn nu ook al 1 keer een hele dag geweest. Ik had er alle vertrouwen in, omdat de Pipster gewoon niet de moeilijkste is zolang hij genoeg slaapt en op tijd een fles krijgt, toch blijft het spannend (nog zo’n nieuwe fase). Hij heeft het dan ook super goed gedaan. Ik kan niet trotser zijn als mama, echt heel fijn. Hij had 3 keer geslapen, zijn fles leeg en hield alle kindjes goed in de gaten.
Aan het einde van de dag weer lekker knuffelen met mij…Heerlijk.

Bijzonderheden:
– Voor het eerst in de droomvlucht…Wat deed je het goed in de Efteling..
– De babygym is favoriet, maar hij is ook een sloper want we hebben al meerdere keren moeten maken.
– Hij brabbelt er gezellig op los. Heel erg leuk.
– Je broer deed hetzelfde rond deze tijd (5 maanden sprongen tijd???) je wordt ineens weer wakker ’s nachts…WHY??? Wil je knuffelen? Of gewoon drinken?

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *