Pip 6 maanden: Update…stomme mijlpaal maar wel een mega knap kind…

Een paar maanden schreef ik over de mijlpalen die niet leuk zijn bij je baby. En nu is het dus zover, een mijlpaal die niet zo fijn is. Wat doet hij het goed, maar stiekem wordt mijn mini baby toch ook wel groot en wat is hij knap he??? Al zeg ik het zelf. Een half jaar alweer…

Groei…
Geen idee hoe groot of zwaar hij nu is, ik weet alleen dat hij ineens 3 keer zo hard lijkt te groeien dan de maanden hiervoor. Kleding maatje 62 werd in rap tempo te klein, zijn gezichtje wordt steeds ronder en z’n benen en buikje krijgen steeds meer lekkere spekken. Heerlijk vind ik dat. Op 5 april mogen we voor de 6 maanden check naar het cb, dus ik ben heel benieuwd wat de weegschaal ons dan vertelt.

Hapjes
1,5 maand geleden besloten we de Pipster zijn eerste hapjes te geven. Hij at als een pro, maar twee dagen achter elkaar kreeg hij buikpijn precies 2 uur na de hapjes. We besloten te stoppen en vorige week hebben we het weer eens geprobeerd en blijkbaar kunnen zijn darmpjes het nu wel aan. De Pipster is echt een goede eter tot nu toe, want hij werkt zonder moeite banaan en wortel naar binnen. Heerlijk zo’n klein vreetzakje…lekker eten, word je gelukkig van kleine man….

Spelen
Ineens kan hij echt spelen. Hij was al wel wat aan het grijpen, maar nu ineens rolt hij rond, hij grijpt naar speeltjes. Hij rammelt er echt mee en wordt echt vrolijk als de spruit hem iets komt aangeven. Het lijkt alsof hij ineens snapt hoe je moet spelen, zo lief.

Tiet, fles, tiet…
Mijn favoriete voedingen zijn de voedingen als ik in bed leg, vroeg in de ochtend of laat in de avond. Zijn warme lichaampje tegen me aan, helemaal ontspannen, trappelende voetjes tegen mijn buik, een wapperend armpje op zoek naar houvast van mijn hand of mijn t-shirt. Soms komt hij nog voor een voeding in de nacht, maar op deze manier is dat prima. Hij drinkt, we dutten samen een beetje en als hij door mijn lief terug in zijn bed wordt gelegd slaapt hij meteen weer door. Heerlijk…
Overdag krijgt hij nu twee keer de fles en in de ochtend en avond (en soms dus de nacht) de borst.

Bijzonderheden:
– Hij is fan van de fles. Als hij die ziet dan beginnen zijn armpjes al te flapperen
– Hij heeft nog nooit zoveel poep pakken gehad als de afgelopen maand.
– Als de spruit in de buurt is, vermaakt de Pipster zich altijd. Hij kijkt zijn ogen uit en volgt de spruit overal.
– Hij doet het zo mega goed op het kinderdagverblijf en bij alle oppas.
– De duowagen is echt een mega fijne aankoop. Pip slaapt heerlijk onderin, echt een fijn plekje. Hij is uit de kinderwagen bak en ligt nu dus in de zitting, maar dan op de platste stand.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *