Pip 7 maanden: Update…mini reusje en eerste logeerpartijtje…

Wat een drukke maand, wat een bijzondere maand en wat een leuke maand. Het leven lijkt al zo normaal met mijn drie mannen en het lijkt alsof Pip er altijd al is geweest. Ik kan me bijna niet meer voorstellen dat zijn lieve kleine lijfje eerst zo mini was en dat hij oneindig lang op mijn borst lag te slapen…Pip is 7 maanden en wat doet hij het meesterlijk goed, kleine held…lees mee hoe het nu gaat.

Mini reus..
Waar de Pipster de eerste maanden veel minder hard leek te groeien dan zijn broer in de eerste maanden deed, heeft hij nu een inhaal slag gemaakt. Toen hij 6 maanden en 5 dagen was, hadden we weer een APKtje op het consultatie bureau en woog hij 9 kilo en was hij 72 cm. Dat betekende bijna 2 kilo gegroeid in 2 maanden…. Ongelofelijk. Het is ook wel aan hem te zien, want waar het eerst een lange slanke baby was, heeft hij nu lekkere hamster wangetjes, een onderkinnetje als hij lacht en heerlijke spekken benen. Om op te eten…

Klein prullenbakje
Het eten gaat ook bizar goed. Binnen een maand zijn we bijna verdubbeld wat betreft vaste voeding. Hij kreeg een maand geleden nog geen brood en nu twee boterhammen (zonder korstjes) op een dag. 1 in de ochtend en 1 in de middag bieden we aan. Ook eet hij graag zijn fruit en groente prakje. Het gaat er allemaal met smaak in en wanneer ik hem in zijn Stokke newborn seat zet, dan gaat hij enthousiast zwaaien en schoppen met zijn benen omdat hij zijn eten graag wil.

Logeren
De kleine Pipster is ook voor het eerst gaan logeren bij opa en oma. Afgelopen weekend hadden we een bruiloft en daar was ik ceremoniemeester, dus ik was twee dagen bezig om alles te regelen voor het bruidspaar. Dat betekende ook twee nachtjes logeren…Spannend….vooral voor mama en daarnaast ook een soort volksverhuizing om alles voor hem mee te nemen. Hij deed het fantastisch, zo fijn om te weten dat ik me om hem geen druk hoef te maken.
Het was overigens meteen een goede oefening, want komend weekend vertrekken papa en mama voor een aantal nachten naar New York….en dat is nog wel een dingetje voor deze moeder gans. Ik moet mijn kroost achterlaten…slik.

Borstvoeding
Komende week nog een uitgebreid artikel, over het hoe en waarom, maar de Pipster heeft zijn laatste borstvoeding vorige week gehad. Ik heb me er wel even op voor moeten bereiden, want ik vond het nogal een stap, maar het is nu prima…

Ontwikkelingen
Heen rollen is een eitje, maar dat terugrollen blijft lastig, al lukt dat nu ook steeds vaker. Hij heeft steeds meer echt voorkeuren qua speelgoed en kan het allemaal heel gericht en goed vastpakken. Als ik liedjes zing krijg ik de grootste glimlach op zijn gezicht en hij begint zelf ook steeds meer geluidjes te maken en te brabbelen. Ook gaat hij zich op schoot steeds meer zelf rechtop houden. Hij zit voorlopig nog niet hoor, maar hij is druk aan het oefenen.

Bijzonderheden:
– Als een baas ligt hij onderin de duowagen van Joolz. Hij zit nu in het zitje en kijkt heerlijk rond, maar slaapt er ook super goed in. Top ding.
– Free-de-baby-spekken-tijd was het afgelopen week met dat heeeeeerlijke zomer/lente weer.
– Hij is 72 cm maar maat 74 lijkt nog erg groot te zijn. Maat 68 zit perfect, maar dat is eigenlijk raar toch?
– De maandfoto maken is steeds meer een uitdaging. Rollen en spelen met Okki of de mijlpaalkaart is veel leuker
– We vinden hem steeds vaker slapend op zijn buik. Meestal niet, maar het is nu al een aantal keer voorgekomen dat hij blijkbaar omgerold is en verder sliep.

Volg:
Share:

7 Reacties

 1. 30 april 2018 / 07:04

  Raar ja van die kleding maat. Heb ik ok bij han. 88 cm maar broeken 86 zijn echt meer dan lang genoeg. Truien 92 gaat weer makkelijk en zelfs regelmatig 98. Geen pijl op te trekken.

  • Liefthuis
   Auteur
   30 april 2018 / 11:14

   Raar he, er zit zoveel verschil in. Raf is 104 cm en heeft vandaag een shirt maat 116 aan. Bizar, maar die valt gewoon mini.

 2. Lynn Mahieu
  30 april 2018 / 07:53

  Leuk om te lezen en heel vergelijkbaar allemaal! Mijn dochtertje is ongeveer een maand jonger (van 26/10) en rolt ook heftig heen en weer, oefent op het alleen zitten en brabbelt de hele dag door. Super schattig! Ook de maandfoto wordt hier steeds moeilijker want het is veel leuker om met de mijlpaalkaart heen en weer te zwieren dan ze gewoon mooi vast te houden of op haar buik te laten liggen… šŸ˜‰

  • Liefthuis
   Auteur
   30 april 2018 / 11:13

   ja hahahahaha zo herkenbaar dus. Heerlijk dat jouw dochter het ook zo goed doet.

 3. 30 april 2018 / 13:46

  Ik denk dat ieder kind wel moeite heeft met terugrollen, bij mijn (ondertussen) peuter duurde dat nog minstens een maand!

 4. Natascha
  2 mei 2018 / 14:26

  Wat leuk om de update te lezen!
  Lauren rolt ook alle kanten op (hoewel terug inderdaad soms wat lastiger is), Als ik haar zittend neerzet lukt het haar wel om 10 sec te blijven zitten, maar uit zichzelf zitten: daar heeft ze nog geen zin in!
  Brood gaat hier nog niet zo goed. Alleen de korstjes eet ze op en verder nog niets. Groenten en fruit gaan wel heel goed. Ik maak zo’n 200 gram en dat eet ze zowat helemaal op.
  En wat wordt jullie Pipster al groot zeg! Genieten hoor šŸ™‚

  • Liefthuis
   Auteur
   2 mei 2018 / 14:35

   Zo leuk om te horen en te vergelijken. Pip kan echt nog niet zitten…ach komt vanzelf. Hij is inderdaad groot, vandaar dat er denk ik zoveel eten in gaat hahaha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.