Pip 8 maanden – Update: eten als een bootwerker en gillen…

@natalievermorken.photography

30 mei en de Pipster is alweer 8 maanden. De afgelopen maand is er zo veel gebeurd, dat deze maand tegelijkertijd voorbij vloog en veel langer leek te duren. Onze kleine grote man wat ga je hard, je lijkt nu per dag echt nieuwe dingen te leren. Ik deel alles met jullie en laten jullie ook weten hoe het met jullie mini’s gaat???Voor de oplettende kijker…het klopt dat ik de updates eigenlijk altijd met dezelfde soort foto open, met een mijlpaalkaart en met de octopus. Deze maand is het niet gelukt om op tijd de foto te maken. Hij komt er uiteraard nog wel, want ook voor later wil ik de maandfoto hebben. Deze foto is gemaakt door mijn schoonzusje @natalievermorken.photography. Te mooi toch.

Weekje bij opa en oma
Wat was het raar om hem achter te laten terwijl wij zelf zo ver weg gingen. De foto’s die ik iedere dag kreeg spraken echter boekdelen en hij deed het dan ook fantastisch. Hij leek bijna met de foto te groeien, dat vond ik dan weer minder, maar het stelde me gerust dat hij het zo fijn had. Kleine held, geef hem op tijd te eten en een bed en hij is blij.

Eten als een bootwerker
Qua eten gaat het heel erg goed en ook ineens heel hard. Hij eet echt als een bootwerker. Ongelofelijk hoeveel hij soms al naar binnen kan werken. Vooral als ik me bedenk dat hij ruim twee maanden geleden pas begon met zijn eerste hapje. We hebben er vorige week 1 fles afgehaald. Hij eet twee hele boterhammen, een flinke fruit en groente hap en nu soms een stukje soepstengel. Alles gaat er in, hij vindt nog niks vies.

Slapen
Sinds kort slaapt hij weer als een roosje. Wij mogen echt niet klagen want we hebben twee slaapkoppen in huis, maar vanaf dat we de borstvoeding af gingen bouwen, werd hij in de nacht regelmatig een keer wakker. Geen drama, maar iets zei me dat hij geen honger had. We kwamen per toeval achter het ‘probleem’ en daar deel ik binnenkort meer over. 

Ontwikkeling: leren leren leren
Heel lang leek hij geen behoefte te hebben aan rechtop zitten, maar ineens ging hij rechter op zitten in zijn babyset van de Tripp Trapp stoel en ook op schoot oefent hij flink. De NewBorn set van Stokke is nu dus ook verwisseld voor de baby set met het mini baby kussen en hij zit er als een koning in. Bizar hoe groot hij dan ineens lijkt. Ook gaat hij soms in kruip stand zitten. Kan hij nu achteruit bewegen en gaat hij rollend en achteruit schuivend de ruimte door. Hij pakt alles vast, houdt zijn broer overal in de gaten en lijkt iedere dag iets nieuws te leren. Hij heeft overigens ook leren gillen en spullen weggooien, dat is dan weer minder prettig.

Bijzonderheden:
– Rompers en broekjes kwamen wel erg strak te zitten, zijn kleding wordt heel snel te klein en hij groeit al een malle. Ik ben benieuwd eind juni wat het CB te vertellen heeft.
– Gillen kan hij ineens als de beste. Ook wanneer we niet teveel opschieten met eten dan laat hij flink van zich horen.
– Hij gaat iedere keer staan als hij de kans krijgt. Nog niet los natuurlijk, maar hij strekt zijn benen en zet flink af.
– Hij kan zooo lekker knuffelen. Wanneer je hem optilt dan duikt hij in je nek en doet zijn armen echt om je heen, zo zo zo lekker.

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. Lynn Mahieu
  30 mei 2018 / 19:09

  Weer veel herkenbare dingen hier! 😀 Nu je het zegt, ik ben ook vergeten m’n maandenfoto te maken. Al 4 dagen te laat ondertussen, oeps!! (Daar denk je dus niet aan als je op vakantie bent…) Wij zijn gisteren ook van de newborn seat naar het zitje in de trip trap overgeschakeld al zit onze kleine meid ook nog niet volledig zelfstandig. Ook rollen gaat hier heel hevig en ze begint het kruipen ook al beetje bij beetje te ontdekken. Zo schattig! 😀 Dat gillen is hier niet aan de orde maar laten we dat maar achterwege laten, haha!

  • Liefthuis
   Auteur
   31 mei 2018 / 08:22

   Hahahaha heerlijk. Grappig dat ze dus gelijk lopen maar ook echt verschillen. Pip gilt gelukkig niet constant, maar het valt ineens op dat hij nu weet hoe hij (flink) geluid kan maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.