Pip 9 maanden – Update: van baby naar mini mensje…

9 maanden op en 9 maanden af. Alhoewel Pip mijn buik wel langer dan 9 maanden een prima plek vond om te verblijven, is dit toch wel een soort van mijlpaal. De afgelopen maand is hij flink gegroeid, letterlijk, maar ook in ontwikkeling. Een echt minimensje is hij aan het worden.

Het maken van de maandfoto wordt iedere maand lastiger. Hij ligt niet meer stil, wil alleen maar rollen en tijgeren. Zie je bijvoorbeeld die octobpus op de achtergrond, ik wilde graag dat die mee op de foto ging, maar hij vond de camera te interessant. Lekker ding…

Consultatie bureau
Eergisteren mochten we weer voor een apk-tje langs het consultatiebureau. We moesten voor de spruit, dus dan de Pipster ook maar meteen (9 maanden check is hier optioneel) Ik vind het toch altijd wel leuk om te zien hoeveel hij gegroeid is. Hij weegt momenteel 10,6 kilo en is 76 cm lang. Hij groeit keurig volgens zijn eigen + 1,5 lijntje… Hij kon overigens al blokjes oppakken en doorgeven van de ene in de andere hand en ook. Toppie, weer helemaal door de keuring.

Mini mensje
Wie heeft mijn baby meegenomen en verwisseld voor een look-a-like mini mensje?? Mijn baby is ineens echt geen baby meer, maar een kindje. Hij reageert als een kindje, op mij en op de spruit. Hij gaat echt aandacht trekken met zijn geluiden, hij lacht om ons en zit als een koning in zijn kinderstoel de wereld te aanschouwen. Oow en als we niet snel genoeg zijn met eten, dan laat hij goed van zich horen… Ik weet wel dat het hoort dat hij groeit, maar het lijkt ineens van de een op de andere dag te zijn gebeurd, dus ik zit soms echt vol verbazing naar dat mensje te kijken.

Tijgeren en Kletsen
Nog zoiets wat van de een op de andere dag anders was. Op een woensdag haalde ik hem op van het kinderdagverblijf en stond er in het boekje dat hij vooruit kon tijgeren. Lucky shot dacht ik nog, want dit kon hij echt nog niet. Hij rolde en schoof achteruit, maar vooruit nog niet. De volgende dag realiseerden we ons dat we de stopcontacten veiliger moeten maken. Ineens kon hij vooruit…en niet een beetje… nee echt serieus vooruit. Ook qua kletsen leek hij ineens niet meer de baby brabbel te hebben, maar echt al geluiden te maken met woord klanken. (snap je me nog???)

Ander kind
Wat we overigens ook echt zien is dat het een ander kind is dan de spruit was. Voor de spruit hebben we het huis uiteraard baby proof gemaakt, maar die ondernam nooit heel veel dingen die niet de bedoeling zijn. Binnen de eerste drie dagen dat de Pipster dus vooruit kon tijgeren, had hij de stekkerdoos onder de kast vandaan gehaald en lag hij er nog net niet op te sabbelen. Hij had de kast al open getrokken waar de playstation in staat en heeft al speelgoed kapot gemaakt door er gewoon hard mee op de grond te slaan…. Hij is veel actiever dan de spruit was…

Bijzonderheden:
– Hij heeft twee tanden. Van de ene op de andere dag zat er ineens een tand en een paar dagen later de andere. Hij heeft er achteraf gezien een beetje last van gehad, iets uit zijn hum, maar totaal niet de horror tanden verhalen. Fieuw…
– Hij kan uit een rietjesbeker drinken (STOP DE TIJD, WAAR IS MIJN BABY) en een bidon lukte ook. Zolang het om eten en drinken gaat leert hij dus snel.
– De Pipster is een echte sterke vent, hij kan op handen en voeten staan planken.
– Hij heeft ondertussen al de stekkerdozen ontdekt en een kast open getrokken waar hij niet in mocht komen HELP…
– Qua eten is er nog niks wat hij niet lekker vindt, zo fijn.

Volg:
Share:

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.