PLOG: Eerste keer naar de dierentuin….Kijk je mee?

Zoo antwerpenDe ZON heeft geschenen en wat was het heerlijk. Mijn lief had eindelijk eens geen studie, of werk, of rugby dus precies op de dag dat de zon scheen (afgelopen zaterdag) besloten wij lekker naar de dierentuin te gaan. Wij wilden heel graag nog een keer naar de dierentuin in Antwerpen en dit was de perfecte dag. We hebben heel veel foto’s gemaakt en die deel ik graag met jullie, kijk je mee?

plogfoto 1Wat is het heerlijk wakker worden met deze twee mannen naast je. Onze spruit kreeg lekker zijn ontbijt (een flesje) bij ons in het grote bed en dan kunnen we daarna nog even spelen en gek doen samen. Ook de zon die binnen scheen op zaterdag ochtend was zo heerlijk. Daar word ik gelukkig van. Mijn lief had voor mij een ontbijtje gemaakt, fruit met griekse yoghurt en een beetje meusli. Heerlijk. Ow en die tulpen kreeg ik ook van hem. Mijn hints had hij eindelijk begrepen haha.

plogfoto 2Onze planning was om te zorgen dat onze spruit in de auto zijn eerste slaapje zou doen. Het is een dik uur rijden, dus dan heeft hij in ieder geval een redelijk slaapje gedaan. Na het ontbijt speelden we dus nog even beneden en sinds onze spruit kan tijgeren, gaat hij heel de tijd op mijn schoenen of de koffer (mand) van Dobby af. Kleine deugniet, het corrigeren begint nu al. Na het spelen ging ik mijn haren fohnen en deed mijn lief onze spruit in bad, zodat hij helemaal slaperig zou zijn als we de auto in gingen. Lekker spelen in bad en daarna lekker afdrogen met zijn puntmuts op.

plogfoto 3Missie geslaagd!!! We waren de straat nog niet uit of onze spruit was al in dromenland. Lekker menneke.

plogfoto 4Zoo Antwerpen ligt midden in het centrum van Antwerpen. Je kan dichtbij in een parkeergarage parkeren en dan loop je midden door het centrum naar de dierentuin, hoe bizar, gewoon een dierentuin naast het station. Kijk hoe mooi de ingang is. Veel van het park is in deze stijl. Dat gebouw rechts onder, daar kun je lekker iets eten of drinken. Er werd flink verbouwd, maar alles wat we nu goed konden zien was zo mooi.

plogfoto 5Na de fles voor onze spruit, een capuccino voor mij en een cassis voor mijn lief konden we beginnen aan ons avontuur door de dierentuin. De zon was weer gaan schijnen en we begonnen bij de koala’s en de chimansees. Die zitten super dichtbij doordat ze achter glas zitten. Je kan ze dus echt goed bekijken. Ik vind het fascinerend hoeveel die beesten eigenlijk op mensen lijken.

plogfoto 6De olifanten vond ik heel leuk. Je kon om het terrein heen en vanaf verschillende plekken kijken. Wat een indrukwekkende beesten zijn het toch. Ze waren ook erg actief en aan het spelen samen. Tussendoor tijd voor een boterham.

plogfoto 7Je had ook een uitkijkpunt voor de olifanten en op het derde punt stonden de olifanten super dichtbij. Ik merkte dat onze spruit de grote dieren echt goed kon zien en van de olifanten werd hij heel enthousiast. Geen idee wat hij er van meekrijgt, maar het leek alsof hij het echt leuk vond.

plogfoto 8De giraffen wilde ik echt graag zien, maar door de verbouwing konden we daar niet goed bij komen. Helaas, dan maar van een afstandje. Zebra’s zijn trouwens ook echt mooi. Zo’n mooie strakke lijnen op die beesten.
Die huizen achter de verblijven zijn trouwens geen echte huizen. Je kan wel vanaf bepaalde gebouwen in de dierentuin kijken, maar merendeel van de gebouwen zijn een soort decor om de dierentuin heen. Het staat echt super mooi en sfeervol.

plogfoto 9Familiefoto in het glas, dat is wat wij vaak doen als we onszelf ergens in zien, een beetje suf, maar een handige manier om met zijn alle op de foto te komen. Je had ook een binnengedeelte ‘vriesland’ waar je goed naar de zeehonden kon kijken. Pinguins zijn trouwens echt grappig.

plogfoto 10De dag begon wat bewolkt maar de zon brak steeds meer door. Wat was het heerlijk. Lekker bij papa op zijn nek kijken naar de leeuw en de bokken en alle andere dieren. Hier smelt ik echt van, mijn mannen. Er was trouwens ook een vogelshow op dat grasveld, we zijn op grote afstand gaan zitten eten (lekkere sushi salade) en dat was maar goed ook want er landde een roofvogel die niet luisterde bij iemand op zijn hoofd.

zoo antwerpenDeze nijlpaarden hadden honger en kregen eten terwijl wij stonden te kijken. Jeetje wat een imposante beesten. Ongelofelijk, hij was aan het brullen en met z’n kop aan het schudden als een wilde. De leeuw lag daarentegen lekker te chillen in het zonnetje, er kon zelfs een vogel heel dichtbij hem komen. We hebben nog even staan kijken of hij de vogel te grazen ging nemen, maar nee…

plogfoto 12Na het eten viel onze spruit lekker in slaap in de wandelwagen en wij wandelden lekker verder. Mooi gebouw he, daar zaten de vogels in (daar zijn we dan ook niet binnen geweest) en hoe grappig zit die aap met zijn voeten in zijn handen. Je had ook een binnen gedeelte waar het heel donker was en allerlei nachtdieren zaten. Ook de vissen hal en het aquarium zaten in een mega mooi gebouw.

We hebben natuurlijk nog veel meer dieren gezien, maar dan wordt deze plog veel te lang. Ik vond het echt een super lekkere dag. Zoo Antwerpen is echt aan te raden, al zou ik nog even wachten tot een gedeelte van de verbouwing voorbij is.

Welke dierentuin of ander park raden jullie aan? Wij willen natuurlijk meer van dit soort uitstapjes gaan maken.

Tot snel,

Liefs Jodi

 

 

Volg:
Share:

9 Reacties

 1. 30 maart 2016 / 05:41

  Superleuk zeg! Ik ben ook echt benieuwd hoe Naomi de dierentuin zou vinden. Mijn ouders zijn laatst naar een dierentuin geweest, maar weet even die naam niet meer. Dat was ook echt een hele mooie! Als ik het weer weet, dan stuur ik het nog wel aan je 😉

 2. 30 maart 2016 / 07:32

  Antwerpen Zoo is erg leuk. Wij vinden ouwehand in Rhenen en burgers zoo in Arnhem ook erg mooi! Nu bij de jumbo maar weer sparen op een dagje uit

 3. 30 maart 2016 / 08:49

  Wat een heerlijk enthousiast verslag en zoveel foto’s!
  Dieren doen het altijd goed bij kinderen. Wij zorgden ook altijd dat reistijd met de auto samenviel met slaaptijd van de kinderen.

  • Liefthuis
   Auteur
   30 maart 2016 / 09:25

   Super fijn dat je mijn enthousiasme kan lezen. Ik vond het ook echt heel leuk

 4. 30 maart 2016 / 14:40

  Wat leuk ! Antwerpen heeft een mooie zoo, wij zijn daar in 2014 geweest. Erg leuk!

 5. 31 maart 2016 / 09:50

  Schattige he, hoe ze altijd liggen te slapen in de auto. Voor ons lijkt het heel oncomfortabel. De ritjes doen wonderen als het gaat om slapen. Zo te zien hebben jullie een onwijs leuke dag gehad!

  • Liefthuis
   Auteur
   31 maart 2016 / 18:00

   Toen we onderweg waren vroeg ik ook nog aan mijn lief of onze spruit last van zijn nek zou hebben als hij wakker zou worden. We merkten niks toen we hem wakker maakte haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *