Plog: Het kasteel van sinterklaas…

Al jaren voor ik zelf kinderen kreeg reed ik regelmatig langs het Kasteel in Helmond rond de sinterklaastijd. Vanaf de aankomst is dat altijd ‘Het kasteel van Sinterklaas en het zag er altijd zo gaaf uit. Ik wilde daar stiekem als 25 jarige ook heel graag eens naar toe. Eindelijk was het dan zo ver…Onze spruit was natuurlijk het perfecte excuus om nu te gaan. Een vriendin van mij hielp me herinneren dat er kaartjes gekocht moesten worden, want ze zijn mega snel uitverkocht en afgelopen donderdag gingen wij naar ‘Het kasteel van Sinterklaas’.

In zijn pieten pak ging onze spruit mee. We hebben hem proberen uit te leggen waar we naartoe gingen, maar het was lastig. Sinterklaas begreep hij, zwarte pieten ook, maar die vond hij spannend en hij begon ineens over ridders. Tja…die wonen normaal ook in een kasteel.

Voor het kasteel is al vanalles te beleven. Mocht je dus geen kaartje hebben en je bent in de buurt, dan is dit ook al heel erg leuk. Zo staat Amerigo daar in zijn stal, lopen er allerlei pieten rond en kun je spelletjes doen.

Onze spruit keek zijn ogen uit. Hij vond de pieten nog erg spannend dus hield stug onze hand vast.

De Pipster zat in de draagzak bij mij, want kinderwagens mogen en kunnen niet naar binnen in het kasteel. Er was een piet die graag van ons een familie foto wilde maken. Kijk hoe tof dat kasteel is.

We hebben 20 minuten in de rij gestaan, maar het was super goed geregeld. Daarna mochten we met een groepje naar binnen en kregen we een rondleiding van Wegwijs Piet. Onze spruit vond het in het begin allemaal spannend, dus bleef dicht bij ons.

Ik was echt mega onder de indruk hoe groot en hoe mooi het is aangepakt. Alles is zo goed verzorgd en helemaal in Sinterklaasstijl ingericht. Ongelofelijk wat een werk daar ook in zit.

Dit was de pieten slaapzaal. Er stonden denk ik een stuk of 20 stapelbedjes waar de pieten lekker konden slapen.

Overal speelde Pieten ook een klein stukje. Om uit te leggen wat er gebeurde in die ruimte bijvoorbeeld. Hier was een Pietje in slaap gevallen terwijl hij eigenlijk de bedjes op moest maken, dus de kindjes moesten hem wakker maken.

Natuurlijk was er ook een Pepernoten bakkerij. Onze spruit was ondertussen redelijk ontdooid en vond het steeds leuker, dus ging ook dichterbij de pieten staan. Hier mochten ze zelf proberen een pepernootje te bakken.

De pietenschool was ook mega gaaf ingericht. Zo goed verzorgd en echt allerlei schooldingen, maar die dan bij de Pieten paste.

In de laatste kamer zat Sinterklaas te werken en maakte hij ook nog tijd om met alle kindjes te kletsen. Uiteraard hebben we een liedje gezongen. De Sint was echt heel erg mooi, ik was echt onder de indruk van goedheiligman. Ik ging spontaan weer geloven.

Samen met papa luisteren naar de Sint, want alleen was toch wel spannend.

Terwijl hij het eerst nog zo spannend vond, ging hij hier ineens tegen piet vertellen dat hij zo graag in de draaimolen wilde. Wij waren een stukje doorgelopen voorbij de draaimolen, maar hij stond daar te wachten. Natuurlijk konden we hem dat niet weigeren dus ging hij een rondje in de draaimolen.

Wat een topdag en wat een magie. Wat is het Sinterklaasfeest leuk met kinderen, ik geniet volop mee en ga er helemaal in op. Heerlijk en dan te bedenken dat het de komende jaren alleen maar meer zal worden.

Op Instagram (volg je me daar al?) kreeg ik trouwens mega veel vragen over het Kasteel. Dit staat in Helmond en is ieder jaar mega populair. De kaartjes waren dit jaar binnen 9 uur uitverkocht, dus wil je er naartoe? Volgen jaar de site goed in de gaten houden en op tijd boeken.

Volg:
Share:

4 Reacties

 1. Christine
  28 november 2017 / 18:46

  Goeie tip voor volgend jaar, ziet er echt fantastisch uit..!!
  En wat je zegt, wat een werk moeten ze daaraan gehad hebben!

  • Liefthuis
   Auteur
   28 november 2017 / 20:54

   Jaaa zeker onthouden, echt heel gaaf, maar zet de kaartverkoop op tijd in je agenda, want het gaat echt hard.

 2. Robin
  30 november 2017 / 18:58

  Je gaat spontaan weer geloven zodra je het terein op stapt. Super leuk om hier elk jaar weer deel van uit te mogrn maken!

  • Liefthuis
   Auteur
   30 november 2017 / 21:31

   Helemaal mee eens. Leuk dat je het doet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *