PLOG: Kerstsfeer in huize Lief Thuis…Kijk mee met een dagje kerst versieren…

kerst sfeerEindelijk mochten we ons huis omtoverde tot ons kerstpaleis. Als jullie me gevolgd hebben dan weet je dat ik al even ontzettend veel zin had om de kerstsfeer in huis te halen. Ik luisterde stiekem al kerstmuziek, want eigenlijk kan dat echt niet voor sinterklaas, maar de kerst kriebels waren volop aanwezig.
We haalden de dozen van zolder een kerstboom in huis en de glitters en lichtjes namen langzaam ons huis over. Kijk mee…

kerst sfeerHet was een zondag en een zondag is het fijnst als hij lekker rustig begint. Onze spruit speelde lekker met de duplo die hij de avond ervoor van sinterklaas had gekregen. Hij vindt het fantastisch en mijn lief ook, zo te zien.

kerst sfeerVoordat hij ging slapen nog even snel een boom uitkiezen en halen. Dit is altijd een hele onderneming, want wij zijn niet snel tevreden. We willen altijd een grote nordmann boom, die bovenaan niet te kaal is, geen gekke vorm heeft, een mooie kleur heeft, geen kale plekken….het perfecte boompje dus. Na ongeveer 10 bomen in onze hand te hebben gehad, moest dit hem worden.

kerst sfeerEenmaal thuis, stopten we onze spruit in bed, trok ik mijn foute kerst trui aan en ging sky radio aan. Heerlijk….Echt zoals het hoort. Doordat onze spruit sliep konden wij heerlijk rustig alles ondermenen en was alles ingericht en weer opgeruimd toen hij uit bed kwam.

kerst sfeerDe vaste plek voor onze boom….Ideaal plekje. Het versieren kan beginnen….We beginnen zoals het hoort altijd met de lichtjes. En als alles klaar is (nou ja klaar, ik wil nog op zoek naar mooie houten figuurtjes) dan moet natuurlijk de kerststal op zijn plek gezet worden.

kerst sfeer

Wat ziet het er weer heerlijk kerst kneuterig uit bij ons in huis. Je ziet het hier niet goed, maar onze boom heeft witte, parelmoer en oud roze ballen. Ik ben er mega blij mee, al wil ik nog wat houten ornamentjes toevoegen. Rechtsboven zie je een oude schoolplaat met daarop een kerst ritueel, vond ik ooit op een rommelmarkt en heel erg gaaf ter decoratie bij de kerst.

kerst sfeerToen we klaar waren was het al donker. Onze spruit was flink onder de indruk toen hij uit zijn bedje kwam. Op mijn artikel over hoe je veilig een kerstboom kan opzetten met een kleine in huis, kreeg ik veel reacties. Super fijn…We hebben uiteindelijk toch gekozen voor glazen ballen en ook de kerststal staat. Dit gaat tot nu toe heel goed, hij vindt de boom prikken, dus komt niet te dichtbij.

kerst sfeerToen ik zijn speelhoekje ook een beetje wilde versieren, kwam hij mij helpen. Lekker ding.

kerst sfeerVorig jaar kocht ik een kitsch kerst dorpje en ik hou er van. Ik had zoveel zin om deze weer neer te zetten. Onze spruit vond het ook heel interessant en heeft het even goed bekeken.

kerst sfeerVerder nog wat kleine kerst hoekjes in huis. Op onze buffetkast hangen 3 hele grappige kerstkaarten. Op de openslaande deuren hang ik altijd houten sneeuwvlokken en ik schreef er nu ho ho ho op.
Onder de stolp op onze eettafel staat nog een klein kerst tafereeltje.

the body shop advent kalender

Het was ook weer tijd om mijn The Body shop Advent kalender open te maken. Wat een verwennerij is dat. Ik kreeg die dag de British Rose Showergel. De 4 rechtse producten zijn mijn favorieten tot dat moment; Almond handcreme, Spiced Apple shower gel (die geur mmm), Vanilla Chai body butter en een Lipliner.

kerst sfeerOnze spruit heeft een nieuwe stoel (dit was mijn gave surprise) en hij zat voor hij ging slapen vanaf zijn troon nog even naar de boom te kijken. In de avond gingen wij met de voeten omhoog en om de sfeer compleet te maken, keken we een kerstfilm; The Miracle of 34th street. Een aanrader als je nog een leuke film zoekt en hij staat op Netflix.

Is jullie huis al kerst klaar? en hoe ziet jullie boom er uit?

Volg:
Share:

6 Reacties

 1. 17 december 2016 / 09:25

  Heerlijk! En wauw! Jullie boom is ook al zo mooi… volgend jaar moet ik misschien toch meer mijn best gaan doen haha

 2. 17 december 2016 / 15:52

  Tof, zo’n plog in kerstsfeer! Wij hebben toch gekozen voor plastic ballen omdat we Lenne echt mee laten versieren hebben. Later wil ik die wel terug inwisselen voor glazen ballen, want dat vind ik nog een stuk mooier… Wat grappig dat je zoontje niet aan de boom komt omdat hij prikt, makkelijk zo!

 3. 17 december 2016 / 16:41

  Wat een mooie boom hebben jullie, echt mooie verhouding ! Heerlijk zo een plog, allemaal gezellige kerst foto’s!

 4. Iveta
  17 december 2016 / 23:11

  Wat leuk dat jullie toch hebben gekozen voor glazen ballen. De familie van mijn man en ons vrienden vinden gek dat wij met een dreumes glazen ballen in de boom hebben. Maar het gaat goed. Ik hoop dat ook jullie spruit gaat genieten van de boom maar van afstand 🙂
  Wat een leuk, gezellig en kerst-ig huis hebben jullie.

  • Liefthuis
   Auteur
   18 december 2016 / 11:41

   Ben blij dat het bij jullie ook zo goed gaat, ik denk dat je echt naar je kind moet kijken. Dank je voor het compliment, wij zijn ook erg blij met ons kerst huisje.

 5. 18 december 2016 / 18:01

  Zo gezellig die kerstversiering! En jullie hebben inderdaad een mooie boom uitgekozen. Wij hebben een nepboom, maar dan wel een mooie nepperd haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *