Onze postbode heeft een gave… Borstvoedings perikelen…

Onze postbode heeft een gave…eigenlijk moet ik pakketbezorger zeggen, maar dat hij een gave heeft is duidelijk. Jullie weten dat ik de laatste weken van mijn zwangerschap veel online heb gekocht omdat ik de deur niet goed uit kon. Dit zette zich na de zwangerschap voort en wat die postbode daar van vond???

We gaan niet failliet
Ik kocht overigens geen onnodige dingen. Cadeautjes voor verjaardagen, voor sint en wat spullen die ik normaal bij de winkel zou halen, maar aangezien ik niet zo handig de deur uit kan, is online winkelen ideaal. 
Aangezien ik veel thuis ben is het ook geen probleem dat die pakketbezorger komt, want normaal is dat nog wel een issue, maar ik heb nu nog geen pakket gemist.

Ideaal
Ideaal zou je zeggen en dat is het eigenlijk ook. Ik kan wel bekennen dat ik nu pas de grote meerwaarde van online shoppen heb ontdekt, voor alles wat geen kleding is, want dat wil ik toch wel heel graag passen.
Toen de postbode me wel heel vriendelijk en vol herkenning ging begroeten ging ik wel even nadenken. Toen hij echter vroeg of ik iets spaarde, omdat hij zovaak aan de deur kwam, ging ik me een beetje schuldig voelen. Was het echt zo overdreven? Ik vond van niet en ging, altijd in overleg met mijn lief, vrolijk door met dingen bestellen.

Als net bevallen vrouw zijn er een paar momenten dat het niet uitkomt dat er aangebeld wordt. Ten eerste als je slaapt…want als je net op 1 oor ligt is het zo zuur als je uit bed moet, maar wat ook verschrikkelijk is, als je geslapen hebt en er ligt een briefje op de mat dat de bezorger langs is geweest.
Bij mij was dit gelukkig niet het geval, onze pakket bezorger koos een ander moment uit. Een ander nog onhandiger moment.

Kleine broer 2 weken…
Ik verschoonde de luier van kleine broer, de kust was nog veilig, hij had honger dus ik draaide het gebruikelijke riedeltje af. Mijn lief was net weer begonnen met werk na de kraamperiode, dus nu kwam alles op mij aan. Ik installeerde me op de bank. Kleine broer was een lastige aanhapper dus dit kostte, vooral in het begin, nogal wat tijd. Ik ging zitten, legde het kussen op schoot, wikkelde kleine broer in een doek, bond een hydrofieldoek aan mijn bh om te voorkomen dat alles nat werd en koppel kleine broer aan. Precies op het moment dat kleine broer goed dronk, ging de bel….

WAT NU???
SHIT SHIT SHIT… wat nu??? Ga ik al lopend met kleine broer aan de borst naar de deur. Mijn borst was flink in beeld en kleine broer was al geen goede drinker en liet regelmatig los, dus dat zag ik niet zitten. Mijn hersenen gingen razendsnel…ik twijfelde heel even gewoon niet open te doen, maar ik wilde toch graag het pakketje hebben, dus ik besloot kleine broer los te koppelen. Ik flikkerde het tepelhoedje weg, hees mijn bh omhoog, shirt omhoog, sjaal om (ik had een hemdje aan) en een ontevreden baby op de arm, maar mijn pakket was binnen.

De volgende dag
Je raadt het al de volgende dag gebeurde hetzelfde. Toen kleine broer 10 minuten aan de borst lag ging de bel….NEEEE niet weer. In eerste instantie vloekte ik wel even, maar later kon ik er wel om lachen. Ik appte voor de gein naar wat vriendinnen dat onze pakketbezorger een gave heeft. Blijkbaar wil hij mijn tieten zien….ofzo…

Tussenstand
Na 2 weken was de tussenstand duidelijk. Van de 5 pakketjes die in die twee weken bezorgd werden, waren er 4 bezorgd terwijl ik zat te voeden. Best een goede score voor de postbode al zeg ik het zelf. Ik heb nog getwijfeld een briefje op de deur te hangen iedere keer als ik ging voeden, maar ik ken mezelf en dan vergeet ik dat briefje weer weg te halen en komt hij helemaal niet meer aan de deur.

Bus voorrijden
Ondertussen zijn we 4 weken verder dan die eerste keer dat de pakketbezorger zo’n goede timing had. En hij is het nog niet verleerd. Als ik op de bank zit te voeden en ik hoor een bus voorrijden dan sta ik alweer op scherp. Ik spiek door het kiertje van het gordijn waar ik precies door naar buiten kan kijken vanaf de plek op de bank. Grote witte bus…deur die dicht slaat, schuifdeur die open gaat, piepend geluid van het op slot gaan van de deuren (denk ik) en ik weet alweer hoe laat het is. Zou hij iets voor mij hebben? Of is het voor de buren….

Eindstand
Ongelofleijk maar waar, maar net heb ik voor de 7de keer een pakketje in ontvangst genomen met mijn borst nog half uit mijn bh.Ondertussen heb ik al een manier om me te bedekken zonder alles in te pakken. Ik heb vaak een sjaal bij me liggen en deze wikkel ik om en laat ik laag voor me hangen, kleine broer stevig tegen me aan en ik kan de deur open doen.

Alarmbellen
Het lijkt wel alsof er een alarmbel aan de buitenkant van mijn huis hangt die afgaat wanneer er een tiet bloot is. We zijn nu 4 dagen verder en vandaag was het weer raak…Ik zat te voeden en er werd aangebeld. Ik was klaar met de stress dus ik besloot al voedend open te gaan doen…Ik gooide een sjaal nog half over mijn nogal aanwezige boezem heen en ging naar de deur…Staat daar niet onze goedlachse postbode, maar een jongetje van een jaar of 14 die me heel apart aan keek. Ik ben maar half achter de deur gaan staan en heb gezegd dat ik geen tijd had voor zijn enquete…

Ik wacht nog op het moment dat ik een keer vergeet mijn borst te bedekken en dat de pakket bezorger verbaasd kijkt, ipv zijn vrolijke pakketbezorger hoofd.

Volg:
Share:

4 Reacties

 1. Henrieke
  13 december 2017 / 11:49

  Dat je de tijd krijgt om af te koppelen of te bedekken! Die van ons loopt al weg wanneer ik nog op weg ben naar de deur.
  Maar goeie timing, ik hoop binnenkort borstvoeding te geven en dat onze pakketjesman dit niet doet!

  • Liefthuis
   Auteur
   13 december 2017 / 12:16

   Hahahaha hoe blij ik ook ben met de pakketjes die hij brengt, zijn timing is niet ideaal haha. We hebben een hele aardige pakket bezorger.

 2. 15 december 2017 / 00:48

  Geef je dan iedere keer rond hetzelfde tijdstip borstvoeding en heeft de postbode een normale regelmaat of is het serieus iedere keer op een ander tijdstip want in dat geval heeft hij inderdaad een gave, hahaha.

  • Liefthuis
   Auteur
   15 december 2017 / 17:59

   ERgens rond etenstijd komt onze postbode, maar dat is dus tussen 4 en 8. en ergens daartussen moet ik natuurlijk een keer voeden. Ik voed op verzoek dus wanneer meneer wil. Echt een gave dus hahaha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *