Questions & Answers: Wat wilden jullie van me weten???

Via reacties, facebook, maar vooral via Instagram heb ik regelmatig contact met volgers. Ik vind het contact mega leuk en besloot een Q&A artikel te maken. Jullie mogen alle vragen stellen die je wil, alles mag je me vragen en ik zal (bijna) overal antwoord op geven. Vorige week gooide ik op Instagram (volg je me al?) de vraagbaak open en er zijn mega leuke vragen binnen gekomen.Helaas kan ik niet alle vragen beantwoorden, maar ik heb mijn best gedaan… Het is ook een mega lang artikel geworden, dus sit back and relaxe.

Komt er een Hometour?
Jaaaaaa…maar wanneer durf ik nog niet te zeggen. Ik heb heel erg veel zin om deze te filmen, maar daarvoor moet het huis dan wel volledig opgeruimd en netjes zijn. We willen ook nog een kast in de woonkamer, onze slaapkamer nog afmaken en de hal boven nog aankleden… Zal het ooit helemaal klaar zijn voor ons gevoel??? Ik hoop toch snel een hometour te filmen.

Willen jullie nog meer kinderen/ Is er een wens voor nog meer kindjes? Is jullie gezin compleet met de spruit en de Pipster?
Vanuit mij is er zeker een wens voor nog meer kinderen. Ooit. Geen idee wanneer en voorlopig denk ik het niet, maar ik heb altijd al het gevoel gehad mama van 3 te zijn. Mijn lief hield heel lang vol 2 kinderen te ‘willen’ als het ons gegeven was. HIj laat het nu een beetje open. Ik kan me nog niet voorstellen dat het hoofdstuk zwanger zijn en het hoofdstuk new born baby, of gezinsuitbreiding al is afgesloten, maar wie weet…

Hoe zijn jullie op de namen gekomen van Raf (spruit) en Pip (Pipster)?
Hier heb ik beide een artikel over geschreven. Dus klik even door voor de naam van de Spruit en de Pipster.

Ik vraag me af of je zelf ook getrouwd bent? Ik vroeg me dit af na je enthousiaste stories over de bruiloft van je vriendin van vorige week.
Neeeeee. Ik wacht nog steeds op die ring om mijn vinger en tot een knieval van mijn lief. Wij wisten beide dat we eerder kinderen zouden krijgen dan dat we zouden trouwen en verder laat ik het aan hem over. Ik wil verrast worden…

Wat voor beroep zou je kiezen, als alles kon??
ooooo dit is een lastige. Hier heb ik echt even heel goed over na moeten denken. Ik zou denk ik iets kiezen wat ik zelf op kan zetten. Een succesvol bedrijfje wat ik zelf plan en organiseer, waarbij ik mensen blij maak. Klinkt dit vaag??? ooit had ik de droom in de grote theaters te staan met een musical. Het altijd spelen wanneer de rest van Nederland vrij is, vond ik echter geen aantrekkelijk aanbod….

Welke reis zou je heel graag met de kindjes gaan maken?
Ik zou heel graag Australie en Nieuw zeeland ooit willen bezoeken. Ook zou ik de mannen Amerika willen laten zien, ik vond dat zo gaaf en zo magisch en prachtig, dit moeten ze zien. Daarnaast hebben mijn lief en ik ook beide een zwak voor Azie, dus wellicht dat wij ze hier ook ooit mee naartoe nemen. Ook dichter bij huis is heerlijk vakantie houden, bijvoorbeeld lekker kneuterig met de vouwwagen naar Frankrijk.

Zouden jullie graag nog een dochtertje willen? Is dat een reden om voor een derde kindje te gaan?
Ik zou het heel bijzonder vinden ooit een meisje te krijgen. Vroeger zag ik mezelf wel als meisjes mama, maar ik denk vooral omdat dat bekend was. (Piemels??? Wat moest je daar allemaal mee???) Zoals ik zei zou ik heel graag nog een kindje willen, maar dit heeft niks te maken met het feit dat we nu twee jongens hebben. Ik wilde al drie kinderen voordat we uberhaupt stopten met de pil. Ik heb nu ervaren hoe fantastisch jongens zijn, dus een meisje zou bijzonder zijn, om dat ook een keer mee te maken, maar niet de reden voor een derde.

Hoe kom je aan de bijnamen de spruit en de Pipster?
De spruit en de Pipster… mensen vinden het raar soms, maar dit is gewoon zo gegroeid. Spruit was de werktitel van onze spruit toen hij nog in mijn buik zat. Toen ik ging bloggen is dit eigenlijk zo gebleven. Er zijn wel eens mensen die vragen of hij echt zo heet. De Pipster had natuurlijk ook een naam nodig, ik heb er echt over na zitten denken, maar toen hij geboren was, was de Pipster gewoon heel logisch…

Niet echt een spannende vraag, maar zijn dat je eigen wimpers??? Zo-ja welke mascara is er zo ge-wel-dig?
Hahahaa hier moest ik zo om lachen. Ja het zijn mijn eigen wimpers en ik gebruik de Paradis Extatic Mascara (bij veel plekken online overigens veeeel goedkoper dan in de winkel.) Ik ben wel gezegend met lange krullende wimpers van mezelf, maar een goede mascara maakt net het verschil.

Word je door het bloggen/vloggen al door onbekenden herkent op straat?
Nog niet mega veel, maar toevallig de afgelopen maanden wel een paar keer. Een keer op het kinderdagverblijf waar wij een rondleiding kregen. Daar zei ineens een vrouw ‘ Ik volg jouw blog, ik dacht je al te herkennen en toen zag ik de krullenbol en wist ik het zeker’ Ook in Loods5 liep laatst een instagram volger rond. Super leuk trouwens dat ik word aangesproken, vind ik bizar, maar ook heel erg bijzonder.

Wanneer wist je dat je moeder wilde worden?
Noem het cliché maar ik heb als kind altijd geweten dat ik ooit moeder wilde worden. Toen ik 15 was dacht ik dat ik op mijn 25ste wel moeder zou zijn, maar op mijn 25ste voelde ik me nog zo jong dat het niet passend was. Dit sloeg echter snel om toen vriendinnen van mijn kindjes kregen en op mijn 27ste raakte ik zwanger.

Hoe wist je dat je graag een kindje wilde? Wanneer dacht je dit is het moment???
Ik wist dus al dat ik ooit kinderen wilde, maar tot mijn 26ste voelde het nog te vroeg. Ik zei wel eens dat het voelde alsof ik tienermoeder zou worden, zo jong voelde ik me nog haha. Mijn lief en ik hadden een fijn huis en een stabiele basis en ik merkte dat ik steeds vaker fantaseerde over het zwanger zijn en een baby in mijn armen hebben. Die fantasie werd een kriebel, een kriebel die ook wel te omschrijven is als de rammelende eierstokken. Mijn lief had iets meer tijd nodig, maar toen hij mijn gerammel hoorde, was hij ook snel om.

Wat voor soort juf ben je? Ik dacht ooit gelezen te hebben middelbare school, of toch basisschool?
Ik ben Juf in het voortgezet speciaal onderwijs. Ik heb Pabo gedaan, maar in het speciaal onderwijs willen ze graag pabo docenten hebben. Ik geef jongeren rond de 16 les, in het VMBO-T, die een vorm van autisme hebben. Mega leuke baan…

Ik ben drie weken geleden bevallen en ik wil graag van mijn extra kilo’s af. Hoe ben jij weer in shape gekomen? En hoe lang heb je er over gedaan?
Laatst schreef ik al over mijn strijd tegen de kilo’s. Wat mij mega goed geholpen heeft is de Weight Watchers app (no spon) en er echt vol voor gaan. Ik voelde me bij de spruit pas weer echt prettig toen ik wat kilo’s kwijt was en nu wilde ik dat sneller. Ik kan niet veel sporten, maar die WW app werkt voor mij super. Een doel stellen hoeveel je kwijt wil werkte voor mij ook heel goed. Ik ben sinds de tweede week van januari bezig en ik ben 14 kilo kwijt.

Heb je een persoonlijk doel/ ambitie t.a.v. je blog? Waar wil je naartoe werken?
Mijn voornaamste doel is groei. Groei in unieke bezoekersaantallen, groei op facebook en instagram, maar vooral ook groei in mijn blog kwaliteiten. Ik wil graag een redelijk stabiele 10.000 unieke bezoekers per maand halen. Ik vind het super tof dat bedrijven geinteresseerd zijn in samenwerkingen met mij. Een zakcentje bijverdienen zou fijn zijn uiteraard. Nu is het nog sporadisch en de ene maand meer dan de ander.

Hoe hou jij je fantastische huis schoon naast je gezin/ blog/ werk?
Wil je het uitgebreider weten, lees dan de bekentenissen van een niet zo perfecte huisvrouw. Ik hou van een opgeruimd huis en dat doe ik dan ook regelmatig gedurende de dag. Mijn lief doet veel in het huishouden. We hebben geen vast ritme, maar ik kijk wat er wanneer moet gebeuren en dit doe ik of hij dan die dag. Vaak is dit wel in mijn weekend (do t/m zo)

Hoe kwam het dat je gestart bent met bloggen?
Ik volgde erg veel bloggers. Het begon met beauty bloggers en toen ik zwanger werd ook de mama bloggers. Ik schrijf heel erg graag en had regelmatig ‘blogs’ in mijn hoofd. Na heel lang twijfelen en alle beren op de weg wegwerken heb ik de stap toch gezet en dat is ondertussen dus 2,5 jaar geleden.

Hoe combineer je het bloggen met het moederschap?
Dit wordt een lastige om te beantwoorden, omdat ik niet een soort planning of organisatie voor het bloggen heb. Het mama zijn gaat uiteraard voor alles, maar als ze slapen en in de avonden zit ik vaak achter mijn macbook. Vooral wanneer mijn lief niet thuis is (werk en rugby) Ik zie bloggen echt als ontspanning en me-time, daarnaast zat ik de eerste maanden na de bevalling, door mijn bekken problemen ook vaak op de bank, wat dan weer een uitstekende plek is om te bloggen.

Wat maakt jou zo uniek?
Jeeeetje wat een goede en moeilijke vraag… dit was blijkbaar een theezakjes vraag….
Ik word heel erg blij van positiviteit en goede en fijne contacten met mensen die belangrijk voor me zijn. Mocht iemand een vriend zijn, dan zal ik daar veel moeite voor blijven doen.

Heb je grenzen voor Instastories? Bedenk je van te voren wat je gaat laten zien? Je man doet zo leuk mee, wat vindt hij er van? Wat is je doel van je Instastories?
Ik heb zeker grenzen. Ik deel veel en ben online, maar ook in het echte leven heel open over veel dingen. Toch deel ik naar verhouding maar een heel klein deel van mijn leven. Vooral wat betreft onze mannen wil ik niet dat ze echt slecht of raar in beeld komen. Ook kies ik natuurlijk zelf wat er online komt, het niet een oneindige stroom, ik beslis. Ik bedenk niks van te voren, situatie bepaald of en wat ik wil delen. Wanneer ik wat ga vertellen, dan neem ik wel eens stukjes opnieuw op omdat ik vind dat ik niet goed of duidelijk uit mijn woorden kom in een filmpje. Mijn lief doet zeker mega leuk mee en de reacties waarin mensen dit zeggen vindt hij super leuk. Voor het starten van mijn blog en dus ook alle social media heb ik het met hem overlegd en wij kijken hetzelfde naar wat en hoe ik het deel, mocht ik twijfelen dan overleg ik met hem. Ik vind het ook mega tof dat hij zo leuk meedoet, het geeft denk ik een echt beeld van zoals het hier thuis gaat.
Ik heb niet zozeer een doel voor instastories. Ik vind het heel erg leuk om leuke situaties met anderen te delen, het is een verlengde van mijn blog en daarnaast voelt het tegenwoordig alsof ik tegen vrienden praat. Ik denk vaak ooooo dit wil ik ‘delen/ vertellen’ want anderen herkennen dit vast ook, of vinden dit vast ook leuk.

Bijna 2000 woorden verder, maar wel super tof om te doen (en knap als je alles gelezen hebt) Mochten jullie nog vragen hebben, stel ze dan hier onder, dan neem ik ze de volgende keer mee.

Volg:
Share:

3 Reacties

 1. Willeke
  8 mei 2018 / 06:30

  Wat een vragen alles gelezen, zo leuk je antwoorden, en vooral open en spontaan. Tof!

  • Liefthuis
   Auteur
   10 mei 2018 / 04:07

   Super leuk om te horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *