Raf’s verlanglijstje…

Brief van de Sint

Brief van de Sint

Mijn favoriete tijd van het jaar is weer aangebroken. Sint is in het land en de kerstman is al onderweg. Love it! Het huis versieren, schoenen zetten, stiekem het sinterklaasjournaal kijken, cadeautjes kopen, heerlijk.

Van Sinterklaas kreeg ik al de vraag of onze spruit een verlanglijstje had. Ik moest denken aan de tijd dat vroeger de boeken van Intertoys en Bart Smit op de mat vielen. Druk omcirkelen, uitknippen, hoekjes omvouwen. Ik wilde het hele boek wel hebben. Raf kan natuurlijk nog niet knippen en plakken, dus mama zal de taak van het lijstje op zich nemen. Helemaal geen probleem hoor, meneer de goedheiligman, ik doe het graag. Maar wat vraag je eigenlijk voor een spruit van 5 maanden? Mijn zoektocht begon en zolang hij zelf nog geen boeken vol lelijk speelgoed kan bekijken, kies ik lekker wat ik handig, maar ook leuk en mooi vind.

Dus Sinterklaas zet je schrap voor Raf’s lijstje.

 • Ik, en hopelijk Raf straks ook, hou van prentenboeken. Een van mijn favoriete prentenboeken van vroeger is ‘Over een mol die wilde weten wie er op zijn kop gepoept heeft’. Super grappig verhaal over dieren en poep. Wat wil je nog meer?
 • Een herinneringen kist voor alle spulletjes die ik wil bewaren van onze kleine spruit. Denk aan; zijn eerste pakje, het negen maanden dagboek, bijzonder speelgoed, maar straks ook zijn eerste tekening, zijn tweede tekening, zijn derde tekening en zo kan ik nog wel even doorgaan. Zijn rapport en misschien wel een brief aan een van ons. Ik hou van bewaren, dus een hele grote kist graag, meneer de Sint, of moet ik toch kritischer zijn dan?
 • Een eigen serviesje voor Raf. Vooral leuke bordjes of bakjes vind ik super. Mocht Raf later fan zijn Bert en Ernie of Cars, dan krijgt hij daar echt wel een bord van, maar zolang ik nog mag kiezen, kies ik toch voor mooie prints en kleuren.
 • Raf's lijstje *

  Raf’s lijstje *

  Om bij het vorige punt aan te sluiten, een eigen bestekje. Vroeger hadden wij thuis ons eigen bestekje. Je kent ze wel, een kleine vork, lepel en mes met Mickey Mouse bovenop.

 • Een stoer toilettasje voor als we ergens heen gaan. Voor ons kampeer weekend, onze vakantie naar Turkije, maar ook toen Raf een nachtje ging logeren, moesten we wat spulletjes voor Raf inpakken. Bepanthen babyzalf, vitamine D druppels, wasgel, je kent het wel. Nu stop ik het in een groen gestippeld toilettasje met een kanten randje van mij, maar het is natuurlijk veel leuker als hij een eigen tasje heeft.
 • Op instagram zie ik allerlei web-winkeltjes voorbij komen waar ze mooie blokken verkopen. Mooi licht effen hout, of met mooie pastel tinten erop geverfd. Love it! Blokken zijn leuk, maar zo nog veel leuker. De bouwwerken kunnen dan extra lang blijven staan.
 • Om spulletjes van Raf in op te bergen vind ik de Lego opbergdozen toch ook wel heel erg gaaf. Mintgroen, lichtblauw of grijs, allemaal top!

De afgelopen 5 maanden is Raf heel erg lief geweest, wat u ongetwijfeld weet, maar mocht u deze spulletjes al vergeven hebben aan andere kindjes? Geen probleem, met een dikke knuffel is hij ook al erg blij.

Hebben jullie nog goede tips voor op verlanglijstjes voor baby’s? Misschien iets voor over een paar maanden? Iets waar ik nu nog geen weet van heb, maar vet handig is?

Tot snel,

Liefs Jodi

 

*Bron: 1. blondezusjes.nl 2. Loods5.nl 3. Bol.com 4.grasonderjevoeten.nl 5. Done by Deer via Grasonderjevoeten.nl

Volg:
Share:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *