Mijn rare zwangerschaps kwaaltjes tot nu toe…

Eerder deelde ik al de aparte zwangerschapskwaaltjes die ik tijdens mijn vorige zwangerschap had. Het was al een hele lijst, maar ook deze zwangerschap heb ik er weer een aantal verzameld tot nu toe. Geen idee dat dit ook bij een zwangerschap hoorde. Herken jij ze?

Trekspiertje in mijn oog
Dit zal vast geen echte zwangerschapskwaal zijn, maar ik heb het normaal nooit zo vaak als dat ik het de afgelopen tijd heb. Een trekspiertje in mijn ooglid. Meestal rechts, maar soms ook links. 3 keer per dag is tegenwoordig niet raar. Niet een hele dramatische kwaal, wel storend soms. Al zien anderen het meestal niet, het voelt voor mij alsof ik heel de tijd zit te knipogen.

Drukkend gevoel down under
Deze is misschien wat vaag of raar, maar soms ik heb een zwaar gevoel down under. Niet als persen ofzo, maar echt een drukkend gevoel van binnenuit. Ik heb het al even gecheckt bij wat (ex)zwangeren om mij heen en gelukkig ben ik niet de enige, dus het zal er wel bij horen. Geen idee wat het is.

Parfum 
Heftige geuren zijn sowieso al niet mijn favoriet op het moment, maar parfum kon ik de afgelopen weken echt niet zo goed hebben. Vooral wanneer het net opgedaan is vind ik het zo heftig. Ik heb mijn lief in maart een parfum gegeven, super lekker, dat weet ik nog, maar als hij hem nu op gedaan heeft denk ik pfffff blijf maar even uit mijn buurt. Ook mijn eigen parfum werkt niet mee, er is 1 parfum die ik nog op kan, de rest ruik ik anders continu en word ik helemaal gek van.

Zweten als een otter
Nog voor ik überhaupt wist dat ik zwanger was, werd ik op een nacht badend in het zweet wakker. Geen idee waarom, want ik voelde me niet ziek. Ik ben gaan douchen en daarna weer in bed gekropen. Bah wat een vies gevoel. Achteraf gezien was dit dus een van de eerste symptomen van deze zwangerschap.

Heftige dromen
Deze is misschien niet heel raar, want hij is best veel voorkomend en toch vind ik het wel raar wat hormonen met je lichaam kunnen doen. Hoe kan het dat ze er ’s nachts voor zorgen dat ik dan ineens rare dromen heb. Ik heb ze gelukkig niet iedere nacht, want dat hoor ik ook wel eens om me heen, maar dit zijn twee van de verschrikkelijke voorbeelden. Ik werd bij beide zo naar wakker, had echt een rot gevoel en was zo blij dat ik wakker was.
– Het zwembad
In het kort kwam het er op neer dat we met een groepje vrienden in het zwembad waren. We liepen wat door het zwembad en ineens besefte ik me dat ik onze spruit kwijt was. Terwijl hij eerder lekker met de anderen en de kindjes speelde was hij nu weg. Grote paniek natuurlijk. Ik ging als een bezetene dat hele terrein over (wat natuurlijk HUGE was) en zag overal blonde krullenkoppies, maar NERGENS onze spruit en toen werd ik wakker…..
– Misvormd
Ik droomde dat we een echo hadden voor kleine broer. Zoiets als de 20 weken echo en dat ze ons ineens vertelde dat we een compleet misvormd kind zouden krijgen. Echt alles wat mis kon zijn was mis. Ik was weer volledig in paniek en zo boos dat bij de geslachtsbepalende echo nog alles normaal was. Ik geloofde ze niet en bleef maar roepen dat het niet kon…en toen werd ik wakker. Wat was ik blij dat ik hem toen meteen voelde schoppen.

Nagelriemen
Dat je tandvlees gevoelig was wist ik wel, maar dat je nagelriemen het zwaar te verduren krijgen is nieuw voor mij. De nagelriemen van mijn vingers heb ik normaal nooit last van, maar nu heb ik iedere keer velletjes en pijnlijke plekjes. Ook vandeweek bij de pedicure merkte ik het aan de nagelriemen van mijn tenen.

Kauwgom van leerlingen ruiken
Mijn leerlignen zijn ook niet zo blij met mijn goede neus. Ik ben altijd al zeer oplettend en opmerkzaam, dus kauwgom blijft niet snel ongezien, maar nu ruik ik het dus al van een afstand. Ik kwam de gang in lopen waar mijn klas stond te wachten ik riep meteen ‘Ja Pietje kauwgom weg doen’. Hij was heel verbaasd en geloofde me eerst niet dat het door de zwangerschap kwam, maar het is dus echt zo. Helaas jongens…

Hart op hol…
Net als tijdens de vorige zwangerschap slaat mijn hart weer regelmatig op hol. Ik krijg hartkloppingen, maar heb ook het gevoel dat mijn hart gewoon continu heel snel gaat. Dit zal wel bij mij en zwangerschappen horen, want dit had ik de vorige keer ook, maar is wel een rare gewaarwording.

Dit waren ze voor nu wel even, waarschijnlijk komen er de komende maanden een hele hoop bij, dus misschien over een paar maanden een update. Herkennen jullie de kwaaltjes? Of hadden jullie rare kwaaltjes?

Volg:
Share:

9 Reacties

  • Liefthuis
   Auteur
   5 mei 2017 / 12:56

   Hahaha, hij keek me eerst ook aan alsof ik onzin zat te verkopen, hij geloofde er niks van. Uiteindelijk wel

 1. 5 mei 2017 / 08:49

  Mn tandvlees bloedde echt als een rund. Dat was voor mij meest bizar. Dat dromen had ik ook echt last van en het zweten vooral met ontzwangeren. Gelukkig herkenbaar bij andere moeders

 2. 5 mei 2017 / 10:24

  Dat van trekspiertje in je oog ken ik! Iemand heeft me ooit eens gezegd dat dat komt door een tekort aan magnesium. Ik moet zeggen dat ik er tijdens mijn zwangerschap niet meer of minder last van had, maar heb een tijdje extra magnesium genomen en toen leek het wel te minderen. Misschien iets om eens uit te proberen?

  • Liefthuis
   Auteur
   5 mei 2017 / 12:56

   Oow kijk aan, dat wist ik niet, ik kan het altijd eens proberen. Het is echt opvallend dat ik het nu zo vaak heb in vergelijking met normaal.

 3. 5 mei 2017 / 14:37

  Ja sommige zijn inderdaad wel vervelend, die enge dromen, het ruiken en dat je hart op hol staat zijn zo herkenbaar! Hormonen zijn naar rare dingen waar je echt totaal geen grip op hebt!

 4. 5 mei 2017 / 15:59

  Alleen in de laatste herken ik me. Omdat ik een aangeboren hartafwijking heb stond ik flink onder controle bij de cardio. Die vertelde me dat je hart meer moet pompen, omdat je meer bloed hebt tijdens de zwangerschap. Volkomen normaal dus. En als je je dan een beetje inspant lijkt het alsof je hart op hol slaat

 5. 6 mei 2017 / 06:28

  Die dromen ja. Had ik ook. Heb ik ook nog een blog over geschreven toen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *