REIS UPDATE; De mannen? Hoe is het? De planning…

Reizen met kinderen

Lieve lieve lieve blog volgers… Eindelijk een eerste berichtje van ons vanuit Australië. Jetlag, mooie avonturen, quality time, slechte wifi en soms gewoon geen zin/ fut… Maar nu wel en hier is de eerste korte update van onze grote reis.

Terwijl jullie aan je lunch zitten, liggen hier de mannen al in bed in de avond, na een dag vol zon, zwemmen en avontuur, het is hier namelijk 9 uur later dan bij jullie. Dat opzich vind ik al een bizar iets. Het lijkt wel alsof we tijdreizen. Als ik app met vriendinnen in de ochtend, dan is het bij hun laat in de avond.. Ik zeg welterusten tegen hun en zij fijne dag tegen mij.

Lief thuis goes down under…

De eerste twee weken zijn voorbij en ik kan nu al zeggen dat ze voorbij zijn gevlogen. Het is waanzinnig fijn hier, heel relaxed en we zien de mooiste plekjes. Ik deel alles zo graag met jullie en op Instagram ben ik super actief… Ik vind het waanzinnig hoeveel mensen meeleven en hoeveel reacties ik krijg… Toch is het er nog niet van gekomen om te bloggen… De eerste week vooral door vermoeidheid van de reis en het wegwerken van een jetlag (vooral die van de Pipster was die hard… die ging om 3 uur ’s nachts liedjes zingen) daarna omdat ik het ook heel fijn vond om in de avond een boek te lezen, of een spelletje te doen met mijn lief…en vind ik reizen soms zelf ook best vermoeiend en mijn bed dan heel fijn…

Geen excuses overigens, want heb mezelf altijd voorgenomen dat ik het mezelf niet wil verplichten op reis. Als het lukt om te delen dan doe ik dat, lukt het niet, dan niet… Wil je me wel graag meer volgen… Check dan zeker mijn Instagram, daar deel ik iedere dag onze avonturen. @liefthuis

Maar hier zijn we dan toch weer… en naast de eerste twee TRAVELVLOGS die ik hieronder deel, nu toch even een korte update;

In het kort

Het is hier fantastisch. Het is rustig, er is veel zee, een enkele kangoeroe, veel zon en er zijn veel openbare prachtige zwembaden. Er is onwijs mooie natuur, adembenemend mooi strand, gave trips en ik voel me de koning te rijk… Ik kijk iedere dag mijn ogen uit, weer wat moois, weer wat nieuws, weer iets bijzonders…. Daarnaast verloopt alles ook zo relaxed en makkelijk. Australiers doen niet moeilijk, zijn heel easy going, houden niet van gedoe (althans degene die wij nu zijn tegen gekomen) en regelen van alles voor je… Ik snap wel dat het aantrekkelijk is hier een tijdje (of langer) te gaan wonen…

De mannen

Dikke dikke shout out naar onze kleine mannen. Ze doen het zo waanzinnig goed. Het zijn echte avonturiers. Daarnaast verlagen kinderen je reistempo, wat voor onszelf eigenlijk ook wel heel erg fijn is. Een middagdutje hier, een keertje extra zwemmen daar…. Het is heerlijk om te reizen met kinderen. Ik geniet intens… van hun en van de reis en van hun op reis.

De wisselende omgeving, maakt voor de mannen niet veel uit. We zijn ondertussen op de zevende plek, met 7 hotelkamers, waar we afwisselend 1,2, 3 of 4 nachten verbleven. De spruit noemt iedere plek een nieuw ‘huisje’, dus dat doen wij ook… klinkt wel leuk… Zolang hij in het nieuwe huisje de ‘vaste’ dingen zag, zoals bijvoorbeeld een bed voor hem… dan kon hij daarna meteen verwonderen over de nieuwe dingen in de ruimte.
Zolang wij er zijn… zolang wij vertellen wat we gaan doen, zolang wij zorgen dat we rekening houden me hun ritme, dan zijn zij flexibel genoeg om zich aan te passen en dat wat er komen gaat en vinden de mannen alles goed.

De planning…

Ik kreeg veel vragen over onze planning… We hebben van te voren geen planning gemaakt. Dit kwam door tijdgebrek, maar ook doordat ik van eerdere reizen weet dat het niet altijd prioriteit heeft. Ter plekke krijg je zoveel informatie en tips, dat je daar vaak het beste kan beslissen wat je wil. De vluchten stonden vast en de huurauto was geregeld. Daarnaast boekte ik een week voor vertrek een eerste hotel in Cairns voor 3 nachten….

We bekijken wat er in de omgeving te doen is, wat de MUST do’s zijn en beslissen wat wij daarvan vinden dat we moeten. Op basis daarvan beslissen we hoe lang we blijven. Vaak is dat 2 of 3 nachten, soms maar 1. Op Booking.com is altijd nog wel iets te vinden en tot nu toe hebben we veel hele leuke hotelletjes gehad, voor leuke prijzen…

Over 3 weken vliegen we vanuit Sydney naar Auckland. Afhankelijk van de bosbranden in de omgeving passen we onze reis naar Sydney aan, maar tot nu toe zitten we veilig en hebben we nergens last van. Nog geen rook of brand gezien gelukkig… We gaan nog langs bij familie bij Brisbane en verder zien we het wel…. en dat relaxte bevalt ons prima…

De avonturen gaan door…

We zijn er nog lang niet… En dat vind ik een bizar idee. Want het gaat zo snel, nu al, maar als ik me besef dat we in deze twee weken al zoveel mooie avonturen hebben beleefd… wat gaat er dan nog komen…

Hieronder twee de eerste twee TRAVELVLOGS… Dan kun je een beetje meegenieten met ons avontuur…

TRAVELVLOG 1: AUSTRALIE, DE VLUCHT, BEGINNERSFOUTEN EN HET REGENWOUD

TRAVELVLOG 2: WHITEHAVEN, ROADTRIP, KOALA’S en AUSTRALIE ZOALS OP TV

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. Adel
  12 januari 2020 / 09:11

  Leuk dat het al zo goed meevalt tot nu toe, en dat de kinderen zo flexibel zijn! (Dat het bloggen er niet meteen van komt kan ik volledig begrijpen, focus je gerust op het genieten :))

  • Liefthuis
   Auteur
   15 januari 2020 / 13:23

   Aaah wat een waanzinnig lief bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *