Reistips: Op vakantie/ vliegen met een dreumes

Happy family

Happy family <3

13,5 maand was onze spruit toen we vertrokken voor onze roadtrip door Amerika. In zijn korte leventje was onze spruit al een echte vakantieganger. We hadden al een kampeervakantie met onze awesome vouwwagen in Frankrijk toen hij 2,5 maand oud was, een reisje naar Turkije en een kampeervakantie in Domburg achter de rug. Nu kwam de grote beproeving. 3 weken rondreizen door Amerika, met daarbij natuurlijk een 14 uur durende vliegreis. Door onze ervaring heb ik wat tips voor jullie verzameld…

Rampscenario’s
Ik vond de vliegreis toch wel erg spannend. Wat nu als hij 14 uur alleen maar ging huilen, of dat alle mede passagiers hem vervelend zouden vinden. Of nog erger, wat als hij een mega luier explosie zou hebben hoog in de lucht?Gelukkig viel het echt 300% mee. Alles verliep zoveel makkelijker dan gedacht en onze spruit deed alles zo goed. Hier spreekt een mega trotse mama. Hij keek zijn ogen uit op het vliegveld. Vond alle mensen in het vliegtuig reuze interessant, sliep en vond het allemaal best.

Ook onze rondreis verliep super. Overdag sliep hij in de buggy of de draagzak en daardoor konden wij alles doen wat we wilden. Dit was zo anders dan ik had verwacht. Ik had verwacht dat we iedere dag een gedeelte bij de camper moesten blijven, maar dat was dus niet zo.

Zoveel dingen zijn nog leuker als je ziet dat je kleine spruit geniet. Als je ziet dat hij het leuk vindt of zich goed voelt.

Het is een hele lijst, maar ik wilde niks achter wegen laten. Dus pak er iets te drinken bij. Hierbij mijn tips voor het vliegen en reizen met een dreumes;

 • Kinderen onder de 2 vliegen gratis als ze op schoot mee reizen. Scheelt een hoop geld en het is echt wel te doen. Niet ideaal, maar goed te doen.
Spruit op Schiphol

Spruit op Schiphol, wat een lol had hij…

 • Check van te voren wat je aan bagage mee mag nemen voor je spruit. Bij de ene maatschappij mochten wij niks extra mee nemen en bij de andere 2 tassen.
 • Buggy’s mogen mee naar de gate en worden vaak daar ingecheckt. Ze worden na het landen weer naar je gebracht. Een draagzak/ doek is echter ook een aanrader op het vliegveld.
 • Wacht zo lang mogelijk bij de gate voor het boarden, zodat je spruit zo lang mogelijk rond kan kruipen. Wij wachtten bij de gate totdat bijna iedereen binnen was en gingen dan naar binnen. Scheelt weer wat tijd dat je spruit op schoot moet zitten.
 • Wordt je kleine wat onrustig op schoot. Loop rondjes, er is van alles te zien. Vooral de ruimte waar de stewardessen het eten maken vond onze spruit heel erg leuk om te zien.
 • De belangrijkste tip is denk ik, Let it go. Laat alles wat ‘moet’ los en kijk wat je kleine spruit wil en kan. Hou niet te krampachtig vast aan hoe het thuis gaat. Wij keken naar onze spruit en naar of hij blij was of niet. Is je kleine blij, dan ben jij ook blij. Slaapt hij een keer minder, maar houdt hij/zij het goed vol? Lekker zo doen dan.
 • Kinderen zijn flexibel, knoop dit in je oren. Natuurlijk hebben ze op tijd slaap en eten nodig, maar zolang jij bij ze bent en geen bizarre dingen doet zijn kinderen echt heel flexibel. Toen ik zelf tips ging zoeken over reizen met een dreumes en kinderen, las ik dit regelmatig. En ik kan je nu vertellen het is inderdaad waar. Wij als ouders willen vaak vast houden aan wat we thuis hebben, maar ook wij gedragen ons anders en doen anders op vakantie.
 • Leen of koop een fijne draagzak (wij zijn fan van onze Tula, binnenkort meer hierover). Wij hadden veel plekken niet kunnen bezoeken met de buggy. Eentje die met een band om je middel zit voor draag mama of draag papa het fijnste, anders hou je het niet lang vol.
  Kleine slaapkop, midden in Las Vegas

  Kleine slaapkop, midden in Las Vegas

 • Ga je de lucht in met het vliegtuig of ga je de bergen in? Weet dan dat antilek rietjesbekers kunnen overstromen (wij vergaten het regelmatig). Draai je het rietje open, spuit het water er uit door het luchtdrukverschil. Open het rietje dus in je mond en neem een slok. Dan kan je kleine daarna gewoon drinken.
 • Wij zijn de eerste dagen maar gewoon gaan proberen wat mogelijk was. We wisten ook niet of hij uberhaupt wel zou slapen in de buggy of in de draagzak, want thuis deed hij dit niet altijd (dus ook dat kan anders zijn) Wij zijn er op uit getrokken en zijn gewoon gaan kijken wat hij vol hield, met in ons achterhoofd de gedachte dat we eerder terug moesten. In de avond zorgden we dat we redelijk op tijd terug waren in het hotel of de camper zodat hij dan lekker in bed kon slapen.
 • Wist je dat je filmpjes van Youtube kan halen en deze offline kunt afspelen op je Ipad? Wel zo handig voor in het vliegtuig of voor tijdens het reizen. Wat moet je doen…. Op je laptop of computer klik je een filmpje aan en dan vul je in de link ss in voor het woord youtube. Dus www.youtube.com/…. wordt www.ssyoutube.nl/…… Als je dan op enter drukt dan opent een nieuwe pagina waar je het filmpje kan downloaden.
 • Bedenk goed welk speelgoed je kleine leuk vindt en maak een speciaal tasje met speelgoed voor op vakantie. Zo kun je het makkelijk bij elkaar houden en raak je minder snel dingen kwijt. In de handbagage hadden wij wat badeendjes, boekjes een auto en ballen gestopt. Die ballen waren echter niet heel handig, want als ze vallen rollen ze door het vliegtuig.
 • In het vliegtuig is veel geruis aanwezig. Je hoeft je dus echt niet druk te maken om iedere kik die je kleine geeft.
 • Kinderen weten niet hoe ze hun oren moeten klaren (druk van oren halen) dat is dan ook vaak het probleem met de oren. Onze spruit had zijn speen in bij het opstijgen en ook zijn drinkfles stond klaar, want daarmee klaren ze automatisch ook hun oren. Hij heeft nergens last van gehad.
 • Je mag babyvoeding meenemen in je handbagage. Potjes, knijpfruit, soepstengels, het mag allemaal. Wat wij heel handig vonden was knijpfruit (lekker schoon en makkelijk), krentjes (doen ze lekker lang over) en iets van soepstengels of koekjes.
 • Neem een fijne rugzak mee ipv de luiertas. Ga je wandelen dan zit een rugzak 100 keer lekkerder dan een zware luiertas aan je schouder.
  Autostoel van Target en boekjes; groot succes

  Autostoel van Target en boekjes; groot succes

 • Tijdens de binnenlandse vlucht in Amerika konden wij geen eten opwarmen. Wij hadden nog een broodje en hebben onze spruit dat gegeven, maar controleer van te voren dus even of het mogelijk is.
 • Je kan vanuit Nederland natuurlijk je autostoel meenemen, of er daar een huren. Ga je echter naar Amerika zoals wij (AANRADER) koop dan daar een autostoel. Bij Target of Walmart was een goede stoel goedkoper dan het huren van een stoel en deze hebben we vervolgens ook mee terug genomen naar huis. Reservestoel bij oma is het nu.
 • Hou in je achterhoofd dat je kleine veel prikkels te verwerken heeft overdag. Net zoals alle mooie dingen die jij ziet. Hoe goed ze het ook doen, dit moeten ze soms verwerken als ze gaan slapen. Onze spruit kon soms wat moeilijker in slaap komen dan normaal, dan wilde hij nog bij ons zijn of we lieten hem in slaap vallen met de fles.

DOEN DOEN DOEN, dat is de beste tip die ik kan geven. Twijfel je om te gaan, hopelijk heb ik je nu overtuigd. Want echt wat was dit gaaf. Dit smaakt naar meer…

Hebben jullie nog aanvullingen? Goede reistips om te delen?

Tot snel,

Liefs Jodi

Volg:
Share:

5 Reacties

  • Liefthuis
   Auteur
   9 september 2016 / 10:42

   Dat was ook zeker het geval 🙂

 1. 14 september 2016 / 13:26

  Wat een goede tips! Vooral het vooraf bekeken wat er wel en niet kan op de vlucht en wat je allemaal mee mag nemen.

 2. Janine
  16 september 2016 / 05:57

  Sommige dingen wist ik maar de tips van de antilek beker niet en ook de you tube tip ga ik uitproberen. Wij hebben nu ook ook draagzak, al aan het oefenen met onze kleine en hij vind het ook leuk gelukkig. Dank voor de tips, groetjes

  • Liefthuis
   Auteur
   16 september 2016 / 19:08

   Super fijn. Zo’n draagzak is heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *