Reizen met kinderen – De musthaves….

reizen met kinderen

Bijna 4 weken zijn we terug van onze grote reis. Nog steeds genieten we intens na (misschien juist nog meer in deze gekke corona periode). Reizen met kinderen vraagt een wat andere voorbereiding, dan wanneer je zonder gaat, maar het is uiteindelijk net zo veel avontuur en net zoveel genieten.

Ik schreef eerder ook al een artikel over hoe we de mannen hebben voorbereid op de grote reis.

Vervoer reizen met kinderen

Tula/ peuter draagzak
Dat ik Tula fan ben is al langer duidelijk, maar ook deze reis hebben we de Tula Toddler veel gebruikt voor de Pipster. Op reis ga je soms op avontuur naar plekken waar je met de buggy nu eenmaal niet kan komen en een wegrennende of moeie peuter aan je been is ook niet handig. De Pipster zat altijd heerlijk in de draagzak. Voor ons echt een must.

Babyzen Yoyo + meerijdplankje
Belachelijk duur, maar iedere cent waard als je het ons vraagt. Een mega lichte buggy die echt het vliegtuig mee in mag. Een super fijne draagband om hem te tillen. Prima te rijden over straatjes in Australië maar ook in Bali… en wij waren extra fan van de meerijdplank waar de spruit op kon staan of zitten als zijn kleuterbeentjes het niet meer vol hielden. Wij hebben zo vaak tegen elkaar gezegd, wat zijn we daar blij mee.

Opblaasbedje voor in het vliegtuig
Dit is een opblaaskussen om tussen de stoel en de voorstoel te stoppen, zodat je kindje lekker kan slapen. We hebben richting de andere kant van de wereld een aantal hele lange vluchten gehad. Voor beiden mannen hebben we toen de kussens opgeblazen. Het is ook al super fijn dat de beentjes niet bungelen, want dan kreeg de spruit kriebelvoeten. Daarnaast super makkelijk en klein mee te nemen in je handbagage omdat het opblaasbaar is.

Electra reizen met kinderen

Powerbank
Investeer in een goede powerbank (hoeft niet heel duur te zijn) met genoeg capaciteit. Met foto’s en films maken gaat je batterij snel leeg, daarnaast stonden wij soms op campings zonder stroom, dan was het ideaal toch even je telefoon op te laden, om bijvoorbeeld een route te zoeken of een camping te reserveren.

Powerport
Hier had ik nog nooit van gehoord voor ik deze tip zelf las. Google maar eens. Dit ding gaat voortaan ALTIJD mee op iedere vakantie. Een Powerport is een kastje wat je in een stopcontact doet (wel even de goede reisstekker meenemen) en daarna kun je 5 usb kabels inpluggen om dingen op te laden. Dus met 1 stopcontact kon je zo meerdere tablets en telefoons opladen. Ideaal…

Extra telefoon voor simkaart
Wij namen een oude telefoon mee om in Australië en Nieuw- Zeeland een Sim kaart te kopen. Zo hadden we toch overal beschikking tot internet en de belkosten waren daardoor veel lager. We belden best veel om informatie in te winnen over trips, of te reserveren voor trips en hotels. Voor 30 dollar hadden wij in Australië genoeg internet voor 5 weken en dan maakten we daar flink gebruik van. (de eerste dagen hebben wij het zonder gedaan en die telefoonkosten waren ook meteen GIGA)

Nachtlampje
Iedere keer nieuwe plekken kan soms verwarrend en spannend zijn, vooral in de nacht en als je naar de WC moet. Wij hadden een nachtlampje meegenomen (zoeen waarbij het lampje rechtstreeks op het stopcontact zit) en plugden dat altijd in. Fijn voor de mannen en voor onszelf als we er ’s nachts uit moesten en niemand wakker wilde maken.

Voor eten en drinken

Sporks
Een lepel en een vork (spoon/ fork) samen is een spork. Ideaal voor onderweg, makkelijk in je tas te gooien. Weegt niks, maar wij hebben het onverwachts veel gebruikt. Broodjes smeren langs de weg, watermeloen eten, of afhaal spaghetti op een bankje in het park. De spork is ideaal.

Blafre drinkflessen
Deze hadden wij al in Nederland voor onze uitjes, maar op reis gingen deze dus ook mee. Een voor de Pipster, een voor de spruit en een voor mijn lief en mij. Koud water in de fles, blijft echt langer koud dan in een gewone fles en dat is in die hitte wel lekker. Daarnaast makkelijk schoon te maken, ze zijn super licht en met de kleuren doppen voor iedereen makkelijk te herkennen welke van wie is. Wij zijn fan. (deze bekers lekken niet in het vliegtuig wat veel rietjes bekers door druk opbouw wel doen)

Herbruikbare rietjes
Super goed dat de wereld inziet dat plastic rietjes niet zo heel goed zijn voor het milieu, waardoor je vaak papieren rietjes krijgt. Papieren rietjes met een peuter zijn echter drama. Ze bijten er op, ze vouwen en worden binnen 3 slokken onbruikbaar. Wij kochten aan het begin van de reis metalen herbruikbare rietjes en die hebben we super veel gebruikt. Dus die blijven in de luiertas zitten.

Voor de kinderen

Eigen rugzak
Eerder vertelde ik al over mijn reistips met kinderen… De rugzakjes voor beide mannen waren echt een gouden vondst. Beide hadden ze hun eigen rugzak met wat speelgoed. Als we verder gingen droegen ze deze (meestal) zelf en zo bleef hun speelgoed ook altijd bij elkaar.

Vouwbare Emmers
Dit is ook een gouden uitvinding. Niks irritanter dan een harde emmer in je tas proberen te doen, maar deze vouwbare emmers zijn heel makkelijk in je bagage en in je strandtas. En onze mannen vonden het heel fijn om met een emmer te kunnen spelen.

Bagage tip reizen met kinderen

Travel pouches
Dit zijn kleine rechthoekige zakjes, waar je heel makkelijk je kleding in kan doen. Wij hadden voor iedereen een eigen kleur. Super overzichtelijk op reis, we haalden de pouches uit de tassen en legden deze in de kast om te gebruiken. Daarnaast pakt het ook makkelijk in en uit. Deze gaan voortaan ook mee als we gaan kamperen.

Studio Noos tas
Deze tas is super dun (ik heb de linnen variant) dus neemt weinig ruimte in in je bagage, maar op reis hebben wij hem veel gebruikt. Voor dagjes weg gooiden we handdoeken, zwemkleding, emmers en de tula daar makkelijk in. Daarnaast is hij makkelijk te wassen, want hij werd wel wat vies na 10 weken al die stranden bezoeken.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *