Roadtrip Amerika met dreumes #1; Vliegreis, LA, Grand Canyon, Hiken….

Grand canyon3 jaar geleden keken we voor het eerst naar een reis naar Amerika. Ander half jaar geleden kondigde de moeder van mijn lief aan dat ze ons mee wilde nemen.  Drie kwart jaar geleden boekten we de reis en 1 augustus was het eindelijk zover. Daar gingen we dan…. Onze eerste echte verre reis met een dreumes… Mega spannend, maar wat gaaf.

Een rondreis van twee weken met een camper door het westen en daarna nog 5 dagen New York. Ons reisgezelschap bestond uit ons gezin, mijn schoonmoeder, de broer van mijn lief en zijn vriendin. Wat een gezelligheid.

In 3 delen deel ik met jullie onze  AWESOME rondreis. Wat was het moeilijk kiezen welke foto’s ik met jullie wilde delen. Zoveel moois meegemaakt, zoveel herinneringen, zoveel foto’s. Niet alles wil ik delen en niet alles kan ik delen ivm privacy van familie.  Vandaag geniet ik samen met jullie van de eerste deel van onze reis.

roadtrip AmerikaDe vliegreis, wat was het spannend. Jullie konden voor de vakantie al lezen dat onze spruit aanhoudend last bleef hebben van oorontstekingen, wat de vlucht voor mij extra spannend maakte. Maar….Wat ging het fantastisch. Het is me echt 100% meegevallen. Wat een held is onze spruit.

 

De eerste 6,5 uur heeft hij 1 uur geslapen en verder heerlijk gespeeld en gekletst. We kregen zelfs het compliment dat hij The Best behaving baby on a flight ever was. Mama kan niet trotseer zijn. de volgende vlucht sliep hij 4,5 uur. Echt top.

week 1 2We vlogen eerst naar LA. Daar verbleven we twee nachten in een hotel en verkenden we de stad. Als echte toerist moesten we natuurlijk de Hollywood letters zien (zien jullie ze op de foto?). In Griffith Park konden we het goed zien, niet mega dichtbij, wel een leuke wandeling en leuke plek. De eerste wandeling in Amerika met de Tula (hou rekening met veel draagpapa foto’s, smelt)

Roadtrip amerikaDaarna de stad in en natuurlijk naar the Walk of Fame. Een aantal hele leuke sterren tegen gekomen, maar jeetje wat zijn het er een hoop.

Roadtrip AmerikaAan het einde van de dag naar Santa Monica Pier. Grote kermis bij het strand, een beetje een gekkenhuis maar heel erg leuk. Weten jullie van welke film Zoltar is waarmee mijn lief op de foto staat?

Roadtrip AmerikaDe dag daarna gingen we onze HUGE camper (10 m) ophalen en begon onze roadtrip pas echt. Wat is het gaaf in Amerika op die uitgestrekte wegen te rijden tussen die fantastische uitzichten. Echt zo mega gaaf. Zo zagen we ook die gigantische regenbui in de verte.
Voor onze spruit kochten we een kinderstoel voor in de camper en gaan met die banaan. TOP

Roadtrip AmerikaOnze eerste stop na LA was de Grand Canyon en WAUW WAUW WAUW. Ik vond het bizar. Je loopt eerst nog door wat aangelegde bosjes en ineens BAM een afgrond en zo’n oogverblindend bizarre omgeving. Ik vond het fantastisch om eindelijk in het echt te zien. Die kleuren en die weidsheid, het is niet voor te stellen. Ik kan jullie niet eens vertellen hoe bizar het is. Je MOET er heen.

Roodtrip Amerika

Kijk dit dan jongens <3

Roadtrip Amerika

We waren allemaal geen echte hikers, maar we wilden toch wel een kleine trail lopen. Iedere bocht die je om ging weer ander uitzicht en onze spruit keek zijn ogen uit en vond alles even leuk. Terwijl we naar beneden liepen betrok het weer ineens.

Roadtrip Amerika

Van helder blauw toen we naar beneden liepen, tot onheilspellend toen we naar boven klauterden. (naar boven was stiekem best zwaar, respect voor mijn lief met onze spruit) Toen we nog 3 stappen moesten zetten barstte de regen los. Helemaal doorweekt waren we. Onze spruit hebben we redelijk droog kunnen houden door onze tas boven zijn hoofd te houden en wat een lol had hij.

Roadtrip AmerikaOnderweg naar de volgende bestemming even stoppen voor dit fantastische uitzicht bij Horse Shoe Bend. Daar kreeg ik voor het eerst in mijn leven hoogtevrees. Als ik over de rand keek werd ik helemaal duizelig en ik vond het doodeng. Het idee dat er geen reling was en dat je gewoon kon vallen. Het was wel mega mooi.

Roadtrip AmerikaEen minder bekende Canyon, maar minstens net zo mooi. Bryce Canyon. Veel roder en met allemaal torentjes. Echt een aanrader voor iedereen die gaat.

Roadtrip AmerikaWij gingen de Lavajoo loop lopen. Echt een aanrader. Een trekking die heel goed te doen is en wat gaaf dat je gewoon midden tussen de rotsen, bergwanden en spleten doorloopt. ONGELOFELIJK weer.

Roadtrip AmerikaKijk dit dan…. Ik hoef niks meer te zeggen toch. En onze kleine man sliep regelmatig lekker in de Tula of in de wandelwagen.

Het rijden met de camper, de BBQ’s op de camping, de vliegreis, een spruit die lekker sliep en zich super goed vermaakte, wat een top start van de vakantie. Volop genieten. Volgende keer onder andere Las Vegas en Yosemite… Dus hou Lief thuis goed in de gaten.

Tot snel,

Liefs Jodi

 

Volg:
Share:

10 Reacties

  • Liefthuis
   Auteur
   29 augustus 2016 / 09:25

   DOEN DOEN DOEN

 1. 29 augustus 2016 / 08:21

  Oh my oh my, IK WIL ZO GRAAG NAAR AMERIKA!!! hahaha, thanks om dat gevoel nog eens aan te sterken… Wat ziet dit er ongelofelijk gaaf uit, wauw wauw wauw…

  • Liefthuis
   Auteur
   29 augustus 2016 / 09:25

   haha graag gedaan 🙂 Echt gaan ECHT ECHT

 2. 29 augustus 2016 / 12:12

  Ik heb ongeveer dezelfde plekken aangedaan tijdens mijn reis! Zo gaaf!!!

 3. 29 augustus 2016 / 12:12

  Wauw, ik vind het knap dat je zo’n reis durven ondernemen hebt met je zoontje, zou ik veel te veel gaan bij nadenken hoe alles zou verlopen.
  Ziet er een machtige vakantie uit!

 4. Yvette
  29 augustus 2016 / 14:14

  Jaloers! Ik wil graag maar durf t niet met de Kids. Zo’n lange vlucht en rondreizen. Misschien toch moeten doen toen ik er maar 1 had die jonger was.
  Maar echt super vet!

  • Liefthuis
   Auteur
   29 augustus 2016 / 18:58

   Doen doen doen. Kinderen zijn flexibel en zijn blij zolang ze bij jou zijn. Raf was 24/7 bij ons en vond het fantastisch. Ik snap dat je niet gaat met een kleine baby, maar als ze iets ouder is, gaan als je de kans hebt.

 5. 3 september 2016 / 11:03

  oh, je maakt me zo jaloers! Deze reis staat ook op mijn lijstje <3 Prachtige foto's! ben benieuwd naar het vervolg!

  • Liefthuis
   Auteur
   3 september 2016 / 11:31

   Zeker gaan dan, het is zo aan te raden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.