Roadtrip Amerika met dreumes #2: Las Vegas, Yosemite, de grootste boom en Alcatraz

Mijn gezin, mijn mannen, mijn liefde

Mijn gezin, mijn mannen, mijn liefde

Wauw wat een belangstelling voor onze reis is er en wauw wat een lieve leuke en enthousiaste reacties heb ik van jullie gekregen. In deel 1 nam ik jullie mee het vliegtuig in en van LA naar Bryce Canyon. Tot nu toe al zoveel mensen gesproken, die aangeven het ook ooit te willen. Ik kan maar een ding zeggen DOEN DOEN DOEN, GA GA GA. Ik wil jullie nog meer overtuigen, dus vandaag neem ik jullie mee naar Las Vegas, een van de mooiste parken van Amerika en de gevangenis. 

roadtrip lief thuisLAS VEGAAAAAASSSS!!!! Na allemaal mooie parken zagen we uit naar een paar dagen in een stad. Het was super warm in Las Vegas (logisch midden in een woestijn)  maar doordat je van airco naar airco loopt, vond ik het goed te doen. We hebben de strip beide kanten afgelopen en wat een bizarre gebouwen staan daar. Parijs is nagebouwd, een kasteel, piratenboot een hele romeinse tuin. Echt ongelofelijk en heel vet om een keer te zien.

roadtrip lief thuisNatuurlijk moest er ook gegokt worden. Door beperkt de tijd helaas niet meer dan een keer, maar ik heb het gedaan. Aan een echt ouderwets apparaat met zo’n hendel, dat wilde ik perse.
We zijn ook gaan eten bij Bubba Gump. Volledig geïnspireerd op de film Forest Gump. Zo leuk en zo lekker. Onze spruit heeft toen niet veel van de strip gezien, sliep heerlijk in de buggy.

roadtrip lief thuisNa de chaos in Las Vegas, weer door naar de natuur. We reden een pokken end naar Sequoia National Park. Toen we er eindelijk waren stonden we aan de verkeerde kant van het park, met je RV kon je niet door die ingang. Uiteindelijk heb ik de camper langs afgronden en haarspeldbochten door de bergen geleid in het dikke donker. We waren de volgende dag dan ook behoorlijk gaar. We zijn wel het park in gegaan en daar stonden echt bizar grote bomen. Hier staan we met 5 man rond de boom (kijk onze spruit op mijn liefs rug) en we kwamen nog lang niet tot de helft.

roadtrip lief thuisEn dan te bedenken dat die vorige boom niet eens de grootste was. Dat was namelijk General Sherman (links op de foto) De grootste boom van de wereld. Het is gewoon niet op de foto te krijgen zo groot als die boom is.

yosemite lief thuisYosemite was zo mooi. Gigantisch hoge rots partijen, die recht omhoog liepen. Alle kanten die je op keek. Beekjes die vanuit gletsjers waren ontstaan. Het voelde heel erg als Sound of Music. Het was echt ongelofelijk mooi, dit is zeker een aanrader. Ik heb het bij lange na niet zo mooi op de foto kunnen krijgen als dat het eigenlijk wel was. Doordat onze reisplanning niet de beste was, waren we hier helaas niet zo lang. Ga je ooit, plan hier zeker voldoende tijd.

Yosemite lief thuisDoor de droogte was de lage waterval zo goed als droog gevallen, maar gewoon rondwandelen door het park was al awesome. We zijn herten tegen gekomen, hebben door bos, over beekjes, langs rotan gewandeld en uiteindelijk bij de swinging bridge lekker met onze voeten in het water gestaan en genoten.

Yosemite lief thuisDeze foto vind ik zo heerlijk. Mijn lief wilde een foto maken, die ik wilde photobomben. Dat is gelukt, maar vooral de lach en het gezicht van onze kleine spruit. Ik smelt als ik daar naar kijk, hij had zo’n lol en plezier in die draagzak.

Yosemite lief thuisHier staan we lekker met onze voeten in het water. Mijn mannen <3

Alcatraz lief thuisAls laatste bestemming van onze rondreis met z’n alle gingen, we naar San Francisco. Vanaf het moment dat ik wist dat we daar naartoe gingen, wilde ik heel graag naar Alcatraz. Een gevangenis op een eiland, maar niet alleen de gevangenis was bijzonder. Op het eiland woonde gewoon hele gezinnen van de bewakers, bizar. We deden de audiotour en dan hoorde je oud gevangenen en bewakers verhalen vertellen. Over ontsnappingen en het leven in de gevangenis. Heel gaaf en indrukwekkend.

Alcatraz lief thuisEcht een oud gebouw, die gevangenis.

San Francisco Lief thuisNa Alcatraz gingen we naar Pier 39. Daar liggen zeeleeuwen gewoon in de stad op het water. Heel gek. Onze spruit vond het fantastisch, hij noemt alle dieren poes, dus hij riep heel de tijd verwonderd poes.

San Francisco Lief thuisHet weer werd steeds beter. Het klaarde helemaal op, nadat we in de ochtend mist hadden en dat het super koud was. San Francisco is echt een mooie stad. Daar wil ik graag nog ooit naar terug.

roadtrip lief thuisEen traditie die mijn lief en ik iedere vakantie hebben. Wij kunnen weken op vakantie gaan en nog steeds niet naar huis willen. Dus als we weer weg moeten maken we een verdrietige foto. Hier gingen wij overigens nog niet naar huis. Wij vlogen door naar New York, maar onze familie vloog wel terug naar huis. Dus ons roadtrip avontuur was ten einde. 🙁

Dit was week twee. Wat vonden jullie het vetste?

Binnenkort nog deel 3. Ons New York City avontuur. Alleen met ons gezin nog even genieten in de stad.

Tot snel,

Liefs Jodi

Volg:
Share:

8 Reacties

 1. 6 september 2016 / 08:51

  Wat een avontuur! Geweldige foto’s en reis. Ben heel benieuwd naar het laatste deel. gr. Jeske

  • Liefthuis
   Auteur
   6 september 2016 / 09:58

   Dank je, super leuk dat je het volgt.

 2. 7 september 2016 / 06:19

  Wat een super gave reis zeg! Ik wil ook nog ooit die kant op, lijkt me zo gaaf!

  • Liefthuis
   Auteur
   8 september 2016 / 11:28

   Zeker doen, het is zo mooi…

 3. Iveta
  8 september 2016 / 18:57

  Wat super leuke vakantie hebben jullie gehad. Ik wil met mijn gezin volgend jaar mei/juni gaan voor dat ons meisje 2 wordt (ze is 4 dagen jonger dan jouw spruit).
  En zo grappig om te lezen hoe gelijk ons kindjes ontwikkelen. Naomi noemt ook alle beestjes – een poes. Behalve een paard. Dat is heel duidelijk Paaaaaaaaaard 🙂

  • Liefthuis
   Auteur
   8 september 2016 / 20:21

   Wat super leuk om te horen. Ik hoor zoveel kindjes die zoveel schelen en onze spruiten gaan dan toch gelijk op. Morgen komen er reistips online en de belangrijkste is misschien wel DOEN DOEN DOEN. Dus zeker gaan.

  • Liefthuis
   Auteur
   9 september 2016 / 15:29

   Dank je:)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.