Roadtrip Amerika met dreumes #3: NEW YORK!!!!

Spruit in new york

Spruit in New York

Al jaren wil ik naar New York. De stad waar zoveel over gesproken wordt. De stad die zo groot is, zo bizar is, waar zoveel te doen is. De stad die in zoveel films en series voorkomt. Onze awesome roadtrip aan de westkant van Amerika zat er op en als we er dan toch zijn….. kunnen we net zo goed even langs New York…

Het selecteren van foto’s was super lastig. Ik laat niet alles zien, want dan zitten jullie morgen nog foto’s te kijken. Hopelijk krijgen jullie toch een duidelijk beeld. Enjoy!

 

new york lief thuisWe zaten in the Sohotel in Soho. Echt een mega aanrader. Heel leuk hotel, super vriendelijk en behulpzaam personeel en op een top locatie. We konden lopend naar de Brooklyn Bridge en wat was het leuk om onderweg allerlei straatjes, parkjes, gebouwen en gave trucks te zien. We liepen onder andere door Chinatown en in de buurt van het World Trade Center. Jeetje wat is het mooi daar.

Wat ook gek was, was dat ik het gevoel had dat ik zoveel herkende, alsof ik er al ooit was geweest.

new york Lief thuisDe Brooklyn Bridge was onverwacht heel leuk. We zijn er op gelopen en wat een mooi oud bouwwerk.  Als je vanaf Brooklyn terug loopt heb jeune mega mooi uitzicht op de stad en de hoge gebouwen. Helaas geen goede foto van, maar echt een aanrader. (wij hebben niet de hele brug over gelopen ivm mijn lichaam, maar tot de eerste pilaar was ook al heel mooi)

New York Lief thuisNa de Brooklyn Bridge liepen we rustig richting het 9/11 memorial. Je loopt dan door wijken met allerlei oude hoge gebouwen, afgewisseld met uitzicht op bizarre wolkenkrabbers.
Het One World Trade Center ziet er echt gaaf uit tussen alle oude gebouwen vind ik. Hij neemt de kleur van de lucht aan en dat is zo vet om te zien, iedere keer anders.

New York Lief thuisHet 9/11 Memorial Museum is niet goed op de foto te krijgen. Er hangt een hele aparte en heftige sfeer. Je ziet er beelden van net na de ramp, het zoeken naar overlevenden. Wat je op de foto ziet is een deel van de pilaar waar het eerste vliegtuig in gevlogen is. Het boven gedeelte is ook nog aanwezig en je ziet dat het staal op een bizarre manier verwrongen is.
De brandweerwagen was al heel snel ter plaatse, toen de zuid toren instortte is de wagen grotendeels vermorzeld.


new york 5De survivor staircase, de trap is een van de weinige bovengronds overgebleven bouwwerken. Via deze trap hebben veel mensen kunnen ontsnappen. De pilaar is blijven staan en werd een gedenk plaats doordat foto’s en teksten op de pilaar werden geplakt ter nagedachtenis aan diegene die het niet overleefd hebben.
Rechts boven zie je het 9/11 Memorial. Op de plek waar de torens stonden staan nu twee hele grote bakken met watervallen er in. Heel groot en indrukwekkend. De namen van alle mensen die zijn omgekomen staan in de rand.

New York Lief thuis

De volgende dag gingen we naar twee van de grootste trekpleisters van New York. Namelijk het Vrijheidsbeeld en Times Square. Vanaf de boot hadden we super mooi uitzicht over de stad.

new york Lief thuis

Het Vrijheidsbeeld had ik al zo vaak op plaatjes, in Parijs, Las Vegas en in 100 films gezien dat ik het heel leuk vond er nu gewoon zo dichtbij te zijn. Onze spruit vond het ook allemaal super leuk op de boot. Super fijne afwisseling van het wandelen in de stad.New York Lief thuisHoe typisch is dit beeld? Gele cab, stoplichten, hoge gebouwen. Dit is New York. We liepen vanaf de pier naar Times Square. Heel veel mensen pakken de metro, maar deze stukken zijn echt goed te lopen en je komt zoveel leuke plekken tegen.

new york Lief thuisTIMES SQUAREEEE!!!! Ik had het gewoon nog groter verwacht. Het was niet eens mega druk toen wij er waren en we hebben echt even moeten navragen of we er al waren (erg he). Ik wist echt niet dat daar gewoon auto’s reden en dat het pleintje maar redelijk klein is. De beeldschermen zijn wel overduidelijk aanwezig. We wijzen naar de bal die altijd valt bij oud en nieuw en zoals je kan zien had onze spruit het ook weer uitermate naar zijn zin.

new york Lief thuisCentral Park…Daar wilde ik zo graag naartoe. Gewoon rondlopen, iets eten, drinken, rondkijken, zitten. Wat een bizar groot park is het en je hebt er ook allerlei verschillende gebiedjes. Van bush bush, tot sportvelden, fonteinen, lanen met straatartiesten, gras, gras, gras, mooie uitzichten en zo kan ik nog wel even doorgaan. Super lekkere middag gehad.

New york Lief thuisZoveel liefde voor dit kind….en hij is gewoon van mij 🙂  Onze spruit vindt andere kinderen heel leuk en in New York kreeg hij alle aandacht van andere kindjes. Ze gingen met hem spelen en hem aan het lachen maken. Hier kroop hij heel de tijd achter een jongetje aan in Central Park, dan weer even knuffelen en weer rennen/kruipen. Zo lief!!!

New York Lief thuisFamilie foto in Central Park mocht niet ontbreken natuurlijk. Ideaal zo’n selfiestick.

new york Lief thuisEn zoals ik in de vorige blog al zei. Dit is onze traditie. Wij houden zoveel van vakantie en nieuwe dingen ontdekken dat we altijd een beetje verdrietig zijn als we naar huis moeten. Onze spruit vond dat denk ik ook en uit protest besloot hij niet te slapen in het vliegtuig, tot een uur voor het landen uiteraard. Zie je hoe moe wij zijn?

Dat was het dan alweer. Onze roadtrip door Amerika in foto’s. Jeetje ik mis het echt een beetje en wil stiekem al weer terug. Nog een keer bekijken of het wel echt zo mooi was als ik me nu herinner. Nu moet ik aan de slag met het maken van het fotoboek en daar ben ik nog wel even mee bezig.

Super leuk dat jullie het zo gevolgd hebben,

Tot snel,

Liefs Jodi

 

 

Volg:
Share:

10 Reacties

 1. 12 september 2016 / 08:11

  Wat leuk zeg, zo’n tripje naar New York met een dreumes. Ik zou het zelf niet snel aandurven denk ik, maar misschien valt het allemaal wel mee.
  De foto’s zien er heerlijk uit in elk geval!

  • Liefthuis
   Auteur
   12 september 2016 / 17:48

   Het was inderdaad erg gaaf. Als ik alleen naar New York was gegaan, weet ik niet of we onze spruit mee hadden genomen. Maar aangezien we het achter onze rondreis aanplakte ging hij gewoon mee en hij deed het super.

 2. 12 september 2016 / 08:42

  Mooi verslag! Ik wil ook nog steeds zo ontzettend graag naar New York. Misschien ooit!

  • Liefthuis
   Auteur
   12 september 2016 / 17:47

   Het is zeker de moeite waard. Met of zonder spruit, echt doen.

 3. 12 september 2016 / 13:40

  Zoo gaaf! Een vriendin van mij is in april geweest en die foto’s waren ook zo bizar gaaf. Ik wil ook echt nog!

  • Liefthuis
   Auteur
   12 september 2016 / 17:47

   DOEN

 4. 13 september 2016 / 09:02

  New York lijkt me heel bijzonder om te bezoeken. Wat leuk dat je dit hebt gedaan.

  • Liefthuis
   Auteur
   13 september 2016 / 18:06

   Het was zeker heel gaaf, een echte aanrader

 5. 14 september 2016 / 13:55

  Kippenvel gewoon weer door het zien van de foto’s van New York. Ik ben er 3x geweest maar dit blijft een geweldige stad. Misschien 2018 nog maar een keer hierheen.

  • Liefthuis
   Auteur
   14 september 2016 / 18:07

   Wauw 3 keer, daar ben ik jaloers op hoor. Ik wil ook weer ooit, over twee weken ;p grapje natuurlijk, maar ik wil wel ooit weer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.