Rotklusjes van het ouderschap

Regelmatig delen we de mooie kanten van het ouderschap, maar heel eerlijk…. Iedere ouder weet ook dat er momenten zijn dat je nog even onder je deken wil kruipen, dat je hoopt dat je lief eerder die poepluier te pakken heeft of dat je nog geen zin hebt om….De rotklusjes van het ouderschap dus. 

Charlotte verzon deze tag en ik vond hem zo leuk dat ik hem ook in wilde vullen.
Oke daar gaan we…

– Hoe vaak knip je de nagels van je kind?
Hier ga ik meteen de mist in… Ik zeg heel eerlijk dat ik dit te weinig doe. Bij de spruit deden we het al te weinig en nu nog steeds. Door het spelen blijven zijn nagels vaak gelukkig kort, maar bij de Pipster is dat een ander verhaal. Vaak denk ik er pas aan als hij zichzelf al heeft open gehaald of wanneer ik niet thuis ben en ineens zie dat hij lange nagels heeft. Als ik thuis ben pak ik meteen de knipper….helaas was het maar waar…. thuis vergeet ik het weer…
Ik vind het ook echt een rotklus, vooral bij die mini nageltjes en vingertjes.

– Hoe vaak verschoon je het bed van je kind?
Het wisselt, ik heb geen vast schoonmaak rooster, maar kijk goed wat er wanneer moet gebeuren. Meestal ongeveer 1 keer in de twee weken verschoon ik het bed van de kleinen.

– Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon?
Ik heb altijd geleerd dat je de oren van baby’s niet schoon moet maken met wattenstokjes, dus dat doe ik nooit. Na het badje maken we oortjes altijd goed schoon en droog met de hydrofieldoek en heel eerlijk…. als ik wat oorsmeer zie zitten dan haal ik dit er wel uit.

– Wie verschoont de vieze luiers?
Wie de poep vangt, moet verschonen…zeggen wij altijd. Zowel mijn lief als ik verschonen de luiers net zoveel. Wanneer mijn lief thuis is doet hij het wel altijd voordat ik ga voeden, want het is makkelijker dat ik dan al klaar ga zitten om te voeden.

– Wie staat er ’s nachts op als je kind wakker wordt?
Wij zijn gezegend met twee slaapkoppen. Dat wil niet zeggen dat ze nooit wakker zijn geworden, maar meestal slapen ze door. Toen de Pipster of de Spruit nog kwamen voor een nachtvoeding, dan ging mijn lief de luier verschonen en ik moest daarna voeden. Ik moet wel eerlijk bekennen dat mijn lief meestal degene is die gaat als de spruit wakker wordt ’s nachts. Wanneer ik er uit ga, lig ik nog drie kwartier wakker terwijl hij binnen 5 minuten weer ligt te snurken. Het gebeurt gelukkig zelden dat de spruit wakker wordt.

– Wie mag er naar het consulatiebureau?
Als het lukt om een afspraak te plannen op een dag dat mijn lief vrij is, dan gaat hij mee. Wanneer dit niet lukt, gaan we niet moeilijk doen, waardoor het er op neer komt dat ik meestal naar het consultatiebureau ga en dat hij soms mee gaat. Leuk als hij mee gaat, maar ik vind het niet erg om te gaan.

– Wie regelt de oppas als jullie een avondje uit gaan?
Dit doe ik meestal. Of ik zeg dat mijn lief de oppas moet contacten. Ik ben meestal degene die dingen regelt of onthoudt en daarom regel ik het dan ook maar. Ik vind het geen probleem overigens. Toen hij laatst ineens zelf oppas had geregeld was ik al achterdochtig….hoezo ineens uit zichzelf??? En inderdaad…die dag had ik mijn babyshower. We zouden binnenkort maar weer eens een avondje uit moeten. Misschien voor het einde van mijn verlof???? Oppas??? Iemand???

Wat vind ik nu echte rotklusjes???
Deze vraag hoort niet bij de Tag, maar ik vond het wel leuk om dit nog toe te voegen. Wat vind ik echt rotklusjes binnen het ouderschap???

 • kruimels en eten opruimen van de grond nadat de spruit gegeten heeft. Ik doe het wel, maar grrrrrrr
 • de maxi cosi tillen….wat een onding
 • snotneuzen poetsen…Niet dat ik het laat zitten, maar als die neuzen eenmaal lopen lijkt er een oneindige voorraad aan snot aanwezig in die kleine lichaampjes.
 • temperaturen bij een peuter die dat niet meer wil… dat zorgt voor krijsen en bij elkaar geknepen billen die het bijna onmogelijk maken, hoe ellendig hij zich ook voelt.
Volg:
Share:

2 Reacties

 1. Natascha
  14 februari 2018 / 09:15

  Ohh, ja die Maxicosi tillen! Pfff waarom zijn die dingen zo zwaar? Nu weegt onze dame van bijna 5 mnd nog 6,5 kg, maar hoe voelt dat als we 3 maanden verder zijn?
  En ja, nagels knippen is ook niet mijn favoriet. Snap uberhaupt niet waarom die zo snel groeien bij die kleintjes 🙂

  • Liefthuis
   Auteur
   14 februari 2018 / 11:17

   Hahahaha idd snel groeiende nagels. Onze oudste woog met 3 maanden al 8 kilo, wat een ellende met die maxi cosi was dat. De pipster weegt ongeveer hetzelfde als die van jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *