Route Camperreis Oost en Zuid Frankrijk

route camperreis frankrijk

Daar gingen we dan… Eindelijk weer naar een van mijn favoriete landen en voor het eerst met de Perrie (ons oude Hymertje) We besloten op de bonnefooi te gaan reizen. Echt het vrije camper gevoel… Dat is met momenten heel goed bevallen en met momenten minder, maar dat is een verhaal voor een andere blog. Vandaag eerst onze route en daarbij onze ervaringen en tips. Kijk mee naar de route van onze camperreis door Frankrijk. Ik kan je verklappen we hebben pareltjes van plekken ontdekt.

Bestemming: Frankrijk
Reisduur: 2,5 week
Kampeermiddel: Onze Perrie, een Hymer 644 uit 1992

Kleine inleiding van onze route en camperreis door Frankrijk

In april kochten we onze droom op wielen en al snel gingen we er veel weekenden mee weg in Nederland en nu stond dan eindelijk de camperreis naar het buitenland voor de deur. Mijn lief is nogal een makkelijke, die vindt alles prima en ik ben normaal de organisator en degene die alle campings zoekt. Nu wilden we echt op de bonnefooi gaan… het echte camper leven, net zoals we op onze grote reis hadden gedaan. We hadden 1 bestemming vast staan en dat was een camping in de Jura omdat vrienden van ons daar stonden.

Uitgeschreven route camperreis Frankrijk

Luxemburg

Via Luxemburg naar Frankrijk is een logische route, maar ook een leuke route als je Luxemburg nog nooit hebt gezien, dacht ik. Dus ik zocht wat online en kreeg wat tips en op de dag van vertrek wisten we waar we heen wilden. Het zou 4 uur rijden zijn, maar door Luik rijden was een DRAMA, dus we deden er bijna 5 uur over.

Im Aal

Camping Im Aal – Esch-sur-Sure (1 nacht)

De eerste stop. Ik had gehoord dat Esch-sur-Sure de moeite waard was om te bezoeken, dus ik zocht naar een camping dichtbij. Deze camping licht aan een rivier en kijkt uit op een hele hoge bergwand. Op de camping waren voldoende voorzieningen, maar de sfeer was wat basic. Toffe speeltuin voor de kinderen en wij stonden op een erg mooi plekje aan de rivier. Wat een absolute TOP is en daardoor is de camping meteen een aanrader voor de doorreis. Is dat het op 5 minuten lopen vanaf de camping is naar Esch-sur-Sure. Een heel mooi dorpje met op de top een ruine van een kasteel. Zeker de moeite waard voor een bezoekje. Wij gingen daar ontbijten, verkenden het dorp en reden daarna weer verder.

Blote voeten pad Auf Kengert

Camping Auf Kengert (2 nachten)

Auf Kengert is een hele kindvriendelijke camping en wordt ook veel aangeraden. De camping voelt niet massaal, maar er is voor de kinderen heel veel. Zwembad, hele toffe speeltuin, blotevoeten pad vanuit de camping, heggen doolhof en een mega speelveld. Echt heel leuk. 1 nacht was voldoende geweest, maar ik wilde niet iedere dag rijden, dus vandaar 2 nachten gebleven.
Uitstapje: Het kasteel op 5 min afstand (met de camper) vanaf de camping is zeker de moeite waard.

Route camperreis naar Frankrijk

Les Jonquilles

Camping Jonquilles – Xonrupt-Longmere (2 nachten)

Op de bonnefooi naar de Vogezen. Beiden nog nooit geweest, maar we hoorden veel goeds over deze omgeving. Op Google maps zoomde ik in op het meer bij Xonrupt-Longmere en toen vond ik deze camping en dit was echt een geluks treffer. Een camping recht aan het meer, tussen de bergen, maar heel goed bereikbaar met de camper. Het uitzicht bij het meer is waanzinnig en je kan er zwemmen, vissen, varen en meer. Het sanitair is oud, maar heel schoon, de speeltuin is niet mega fancy, maar vonden de mannen helemaal leuk. Deze camping gaan we zeker ooit terug.
Uitstapje: Het dorpje Keyserberg is een dikke tip. De mooiste kleuren, op de mooiste huisjes in de leukste straatjes.

Strandje bij La plage

Camping Huttopia La Plage Blanche – Jura (3 nachten)

Op deze camping zaten vrienden van ons dus die hadden we vooraf geboekt. De camping is heel mooi, aan een rivier, waar je in kan zwemmen, fijn zwembad, leuke activiteiten en lekker eten. De omgeving van de camping sprak mij minder aan, maar voor een doorreis camping is deze echt perfect voor een paar nachten.

Uitstapje: In de buurt ligt het restaurant La plage, waar je lekker kan eten, maar ook heerlijk bij een brug in het water kan spelen.

Daxia

Camping Daxia – Saint-Clair-du-Rhone (1 nacht)

Onderweg naar het zuiden bleek onze eindbestemming geen plek te hebben, dus op een Aire (parkeerplaats) op zoek naar een camping in de buurt. Het was flink warm, dus we wilden vooral een zwembad voor de mannen, zodat ze na de reis konden afkoelen. Camping Daxia, heeft geen mega grote plekken, maar prima groot genoeg en door de hoge heggen en bomen toch een fijne plek. Het zwembad was super, een toffe glijbaan en een heel tof peuter/ baby bad. De mannen vonden het fantastisch. Het restaurant was wel dicht, maar er kwam een foodtruck voor kip en friet in de avond. Een goede plek om de terugreis vanuit Spanje, op te breken.

Onderweg naar Aiguèze

Camping Huttopia Le Moulin – Saint Martin d’Ardeche (6 nachten)

Dan de topper van dit lijstje. Op de eerdere Huttopia camping merkte ik dat ik het continu zoeken naar campings niet fijn vond (dus volledig bonnefooi) en vooral met de kinderen het ook belangrijk vond een fijne camping te hebben. Aangezien Huttopia toen goed beviel, speurde ik hun site af. Ik wilde heel graag richting de Ardèche en deze camping had nog plek en wat een geluk hadden we daarmee. Huttopia heeft op iedere camping soortgelijke opzet, dus zwembad en restaurant (heel lekker) en sanitair leken op de eerdere maar deze locatie was ook nog eens fantastsich. Aan de rivier de Ardèche, mega kindvriendelijk en veilig stuk rivier omdat het zo ondiep was. Daarnaast ook op loopafstand van het dorpje, van een mega mooi middeleeuws dorp en activiteiten zoals kanoen of waterfietsen.
Uitstapjes: – Aiguèze is een middeleeuwsdorpje, wat je vanaf de camping op een berg kan zien liggen. Over de brug en dan meteen rechts loop je er in een half uurtje heen. Het dorpje is prachtig mooi, zeker de moeite waard.
– Op zondag en woensdag is er in de zomer markt en Franse marktjes zijn mijn lievelings. Zo leuk…
– Waterfietsen of Kanoen over de Ardèche is sowieso een dikke tip.

Camping Lac de Liez – Boven Dijon (2 nachten)

De terugreis vanuit de Ardèche wilden wij graag in 2 stukken doen. Mijn lief zocht deze keer de camping uit. Het was een hele mooie camping, met vooral waanzinnig uitzicht over het meer. Een hele fijne overnachtings camping, maar wel best kleine plekjes en het miste voor ons wat sfeer om echt langer te blijven. Moet wel bekennen dat wij het strand niet hebben gezien omdat we dus pech hadden met de Perrie die gemaakt moest worden, dus wellicht dacht ik er dan anders over.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *