Schoencadeau TIPS…Zo doen wij het….

Het is november en dat betekent dat het bijna de tijd is van chocoladeletters, liedjes zingen, het heerlijk avondje en schoenen zetten. Ik kijk hier ontzettend naar uit nu de spruit het echt goed begrijpt. Ik ga het huis versieren en we hebben dit jaar een kachel om de schoen bij te zetten, helemaal perfect… Wat doe je nou in die schoen??? Zo doen wij het…

Ten eerste ben ik niet van de hele grote cadeau’s. Als sinterklaas een groot cadeau geeft dan komt hij dit op 5 December brengen en niet in de schoen. In de schoen past lekkernij, of een klein cadeautje. Bij ons geen playstation of iets dergelijks in de schoen.

Ik kan me nog herinneren dat wij vroeger ook niet altijd iets in onze schoen kregen. Niet dat ik dan dacht dat ik niet lief was geweest, maar ik ging er dan vanuit dat Sint het gewoon heel druk had gehad en dat hij een andere avond vast weer bij ons kwam.

Mijn tips voor schoen cadeautjes…

Het heerlijk avondje met sinterklaas – Zoekboek
Dit boek is zo mega leuk. Het is een zoekboek waarbij  je met een zaklamp gaat zoeken naar van alles wat met Sinterklaas te maken heeft. Ik vind het raar om dit boek pas op 5 december te geven. Dus als er geen andere gelegenheid is, zou dit de goede reden kunnen zijn voor dit mooie boek.

Kleurboek van Action 
Bij Action heb ik twee maanden geleden al een reuzen Sinterklaas kleurboek gekocht. Het kost niks, maar lijkt natuurlijk heel wat in een schoen. Daarnaast is het natuurlijk super leuk dat je door dat kleurboek een echte Sinterklaas activiteit kan doen.

Knutselactiviteit Sint
Een Sinterklaas knutselactiviteit is natuurlijk sowieso leuk. Je vindt op verschillende plekken leuke knutselsetjes, van propjes plakken, tot maskers maken, prikken enz. Intertoys, action, kruidvat… Pak het in en je hebt een leuk cadeau en een leuke activiteit. Je kan ook zelf natuurlijk iets samenstellen, print een slinger, plak propjes… Zoek zeker even op Pinterest.

Marktplaats
Jullie weten ik hou van Marktplaats, ook voor schoen/ sint cadeautjes kun je hier uitstekend terecht. Mini Loco voor een klein prijsje bijvoorbeeld. Ik heb vorige week een setje met kleine sinterklaas poppetjes gekocht voor €3,50. De spruit houdt heel erg van rollenspelletjes en spelen met poppetjes dus dit is een heel leuk cadeautje. Iets kleins wat weinig kost. Ideaal. Van een collega kocht ik een hele zak met allerlei dinosaurussen over, deze kan ik dus ook gesplitst aan hem geven in zijn schoen.

Mandarijn
Het hoeft niet altijd groot feest te zijn en een mandarijn is ook gewoon heel lekker. Dus onze spruit kan zeker een Mandarijn verwachten in zijn schoen. De Pipster overigens ook, alleen maakt die het natuurlijk veel minder bewust mee.

Pepernoten/ iets lekkers
Pepernoten horen er bij vind ik. We strooien een beetje rond de schoenen en stoppen een chocolade lolly of iets dergelijks in zijn schoen. Hij hoeft dit niet meteen op te eten, maar we bewaren het daarna in ‘zijn’ bakje voor later. Lekkers hoort er bij, net als een chocolade lolly, of chocolade muntjes.

Memory Sinterklaas
Ik kan het natuurlijk niet laten om even onze memory te benoemen. Het perfecte schoencadeau, al zeg ik het zelf.  Een leuk spelletje om met je kleine te doen in de Sinterklaas periode. Volgend jaar kan hij gewoon weer gebruikt worden. Neem daarnaast ook even een kijkje bij de andere Sint versiering…Zou ik super tof vinden.

Schoencadeau sites
Ik kwam er achter dat er ook hele schoencadeau sites bestaan. Als je googled op schoencadeau, dan vind je allerlei sites. Ik denk dat er met name bij HEMA, Kruidvat en Action al genoeg leuke kleinigheidjes te vinden zijn, maar als je geen tijd/ zin hebt de deur uit te gaan wel een ideale optie.

Jullie tips zijn ook meer dan welkom, dus kom maar door….

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Pleun
    11 november 2018 / 08:30

    Wederom leuke blog! En ik denk er precies hetzelfde over. Dit jaar ook het boekje bobbi sinterklaas en kerst thema gekocht. En via de rommelmarkt super mooie bob de bouwer auto’s en een kraan voor maar 7 euro. Het hoeft idd niet nieuw te zijn of een fortuin te kosten. Uiteindelijk herinneren ze zich niet de cadeaus maar de herinneringen die je samen maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *