SHOPLOG: Rommelmarkt in Frankrijk…

rommelmarkt

Afgelopen weekend ging ik met mijn moeder en zusje naar een Réderie in Frankrijk – Amiëns, oftewel een mega rommelmarkt. Ik kreeg zoveel vragen of ik wilde delen welke schatten ik had gevonden. Ik ben mega goed geslaagd, dus kijk mee…

Rommelmarkt in Frankrijk – hoe gaat dat?

Ieder jaar is er twee keer een mega rommelmarkt in Amiëns. Hij staat ook heel goed aangeschreven online en het is echt de moeite waard. We rijden op zaterdagochtend altijd heen (als je door kan rijden 3,5 uur) dan gaan we Amiëns in en dat is echt een super toffe stad, dus zeker de moeite waard. Op zondag kun je van 7 uur ’s ochtends tot 5 uur ’s avonds onafgebroken kraampjes bezoeken. Er is zoveel dat je in die tijd niet eens alle kraampjes en straatjes kan bekijken. Echt heaven voor een schatzoeker zoals ik….

Mijn vintage aankopen

Wat ik heel tof vind aan deze markt, is dat je er handelaren hebt, dus echt bijzondere items om alleen al te zien, maar er staan ook altijd particulieren. Hierdoor kun je ook echt heel goedkoop items scoren. Mijn aankoopjes… die ik overigens mee nam in zo’n rollende boodschappen tas, dikke tip, want anders is het niet te doen.

rommelmarkt schat

Dit eerste ding weet ik de naam niet eens van. Het is een instrument of gereedschap om iets in te klemmen en vervolgens met het loopje goed te kunnen bekijken. Een vriendin van mij had er een en ik vond het zo’n gaaf ding dat toen ik deze zag ik hem MOEST bekijken. Dit was bij een particulier en ik betaalde er 4 euro voor, terwijl we dezelfde een aantal kramen later voor 70 euro tegen kwamen… Goede score dus. Ik ga nog even kijken waar ik hem neer ga zetten.

Het kastje moet ik nog even goed schoonmaken, maar dit is een klein sieraden kastje. Mijn everyday sieraden gooi ik altijd op de kast en dat is natuurlijk zonde, dus ik moest een plekje hebben om ze goed in op te bergen. Dit kastje is er perfect voor. Bovenin plek voor ringen, een laadje en achter het glad ook nog ruimte. Super lief en voor 4 euro een koopje.

vintage shoppen

HOE FANTASTISCH… Al vrij snel vonden we deze piano. Hoe GAAF… Echt een oude kinder piano, die nog best prima klinkt, met klepje en kleurtjes op de toetsen die corresponderen met het boekje… Zo leuk… Deze was 15 euro.

Ik hoor je bijna denken… ‘Wat? Nog een piano?’ Bij de allerlaatste kraam kwamen we deze piano tegen. Een iets minder oude kinderpiano, maar ook zo zo zo gaaf. Deze is iets beter kidsproof en voor 15 euro ik kon hem niet laten staan.

Bij dezelfde kraam kocht ik deze kinder accordeon. Ik hou gewoon van muziek maken met de mannen. Deze accordeon was 10 euro en zo goed als nieuw. Deze ga ik voor de decembermaand bewaren.

rommelmarkt

Dit schattige kleine gietertje kwam ik tegen en vond ik zo lief. De spruit heeft er al een appelboom mee geplant (pitje uit een appel in de grond en water er over) het vintage springtouw kreeg ik bij een kraampje.

rommelmarkt servies

Dit was de allereerste aankoop van de dag, bij de allereerste kraam. Wie ons servies heeft gezien, die weet dat ik 7 jaar geleden ongeveer dezelfde borden kocht, maar dan met een mintgroene rand. Deze gebruiken we nog steeds en deze kleur geel vond ik zo mooi en past er perfect bij, dus ik kon deze 8 borden voor 7 euro niet laten liggen.

rommelmarkt playmobil

De spruit speelt zo graag met playmobil dat toen ik de mega zakken voor 7 euro mee kon nemen ik het niet kon laten staan. We kochten los nog wat poppetjes bij een andere kraam. Mijn lief gaat alles uitzoeken, zodat we dit in december kunnen geven.

Dit waren mijn aankoopjes van de gigantische rommelmarkt. Ik ben mega goed geslaagd en het was een mega leuk weekend dus dat maakt dat de spullen ook meteen een leuke herinnering hebben.

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. Janneke
  14 oktober 2019 / 14:22

  Te gek!!!!! Ik ga m inplannen voor volgend jaar, nog een hotel tip?

  • Liefthuis
   Auteur
   20 oktober 2019 / 21:02

   Jaa zeker hotel tips. Het Mercure is in het centrum maar redelijk betaalbaar in vergelijking met andere hotels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *