Sinterklaas cadeaus voor een peuter en een baby…

Kleine Jodi bij sinterklaas

Bij verschillende vriendinnen heb ik de vraag al voorbij horen komen. Wat doe jij voor sinterklaas? Geef je een baby ook cadeautjes? Wat doe je in de schoen en weten jullie iets leuks om te geven? Ik merk vooral dat het bij een tweede kind lastiger is. Onze spruit heeft veel al ooit gekregen en daar kan kleine broer natuurlijk ook mee spelen. Wat nu?

Wat ik meestal doe, is al een tijdje alles bijhouden wat ik tegenkom en wat ik leuk vind voor onze spruiten. Ik heb een lijstje in mijn telefoon en zo hou ik het bij om uiteindelijk te kunnen kijken of ik het nog steeds leuk vind en of Sinterklaas het kan en wil kopen. Dit doe ik vooral omdat ik op het moment zelf vaak niet ineens iets kan bedenken.

Dit staat er momenteel op mijn Sint/ Kerst lijstje voor onze spruiten.
Als eerst het lijstje van onze spruit, een peuter van bijna 2,5.

Electro
Onze spruit is er misschien nog net te jong voor, maar ik merk dat hij het heel leuk vindt om dingen te zoeken en te linken. Een electro vanaf 3 jaar wilde ik dan ook wel proberen. Hij moet met een pennetje de goede dingen bij elkaar zoeken. Super leerzaam en leuk, want je wordt meteen beloond.

Nog even mijn haartjes wassen
Boekjes zijn altijd welkom, al kan ik ondertussen een boekwinkel beginnen, zoveel als we al hebben. Onze spruit vindt boeken leuk en ik ook, dus dat komt goed uit. HIj vindt zijn haren wassen echter niet altijd leuk en toen ik veel positieve verhalen hoorde over dit boekje, ging hij op het lijstje. Dit zijn overigens nog meer prentenboeken tips.

Letter en cijfer speelgoed
Onze spruit vindt letters en cijfers erg interessant. Hij telt van alles (1,4,8,9….) en herkent al een aantal letters. Het leek me dan ook leuk om iets met letters en cijfers voor hem te kopen. Nog niet te moeilijk want hij is pas 2, maar gewoon alvast om hem te prikkelen, want blijkbaar vindt hij dit leuk.
Bij Kruidvat kocht ik foam letters die je op de badrand kan plakken. Leuk om mee te spelen, maar ook meteen leerzaam. Een letter puzzel hebben we al, maar is ook erg leuk.

Play Doh
Kleien is helemaal hot hier in huis de laatste tijd. Hij bakt er nog niet heel veel van en negen van de tien keer wil hij dat wij iets voor hem kleien, maar dat mag de pret niet drukken. Hij kan wel wat vormpjes en klei onderdelen gebruiken, misschien kan hij het dan beter zelf.

Slee
Dit is echt een goed cadeau denk ik. Ookal heb je hem weinig nodig, wanneer er sneeuw is gevallen is het altijd iets wat je in huis wilde hebben, maar op dat moment uiteraard uitverkocht is. Het leek me dan ook slim deze eens te vragen/ aan te schaffen. Voor de komende jaren sneeuw plezier. Ow en ik wil natuurlijk wel zo’n echte houten.

Laarsjes
Nuttige cadeaus staan ook altijd op ons lijstje. Zo kregen wij vroeger ook altijd pyjama’s bijvoorbeeld. Heel handig. Onze spruit groeit hard en heeft zijn laarsjes veel aan bij opa en oma, maar ook als we naar het bos gaan bijvoorbeeld. Hij kan wel wat nieuwe laarsjes gebruiken.

Badverf / krijt
Badderen is favoriet hier in huis. Onze spruit kan zo een uur in bad zitten. Hij heeft tegenwoordig een oude make up kwast van mij, waarmee hij de badranden verft. Uiteraard gewoon met water, maar wat zou het leuk zijn als hij wel echt met die verf of krijt de badrand kan versieren.

Pyjama
Ik had het al over nuttige cadeaus toch?

Een keukentje
Dit zou ik voor in het nieuwe huis heel erg tof vinden, zo’n mooie van Ikea en die dan een beetje pimpen. Ik vind dit echter wel een prijzig cadeau van Sint of voor kerst. Ik hou hem in gedachte.

Voor kleine broer, onze kleine baby…
Hij is met sinterklaas en kerst nog maar 2 maanden oud, dus waar doe je hem dan een plezier mee… Goede vraag. Ik heb toch wat leuks bedacht.

Jellycat knuffels
Ik hou van de knuffels van jellycat. Onze spruit had al een giraffe, maar sinds kleine broer er is, is onze verzameling uitgebreid en dat terwijl ik niet eens heel erg van knuffels houd. De octopus van Jellycat krijgt kleine broer van Sinterklaas.

Eigen bestekje
Onze spruit kreeg voor zijn eerste kerst of sint (ik weet het niet meer zeker) een eigen zilveren bestekje. Hier in stond zijn naam en geboorte datum gegraveerd. Voor de Pipster willen we natuurlijk ook zo’n eigen bestekje.

Oppasboek
Onze spruiten gaan als ik weer ga werken naar de beide oma’s. Ik heb gemerkt dat het heel fijn werkt om een oppasboek te gebruiken die mee heen en weer gaat. Het is voor mij heel leuk om te lezen wat hij die dag gedaan heeft, maar vooral in het begin was het ook heel fijn dat ik aan kon geven hoe laat hij de fles moest bijvoorbeeld. Ons oude boek is bijna vol, dus tijd voor een nieuwe.

Speelkleed
Een speelkleed voor een baby is op een gegeven moment een must. Bij onze spruit gebruikten wij een wollen deken, maar nu wil ik toch graag een echt speelkleed voor wanneer kleine broer op de grond gaat spelen. Bij Sissy boy hebben ze een hele toffe in de vorm van een appel, maar ook bij andere winkels hebben ze bergen aan leuke speelkleden.

Babygym
Afhankelijk van hoe oud je baby is, heb je hier nog iets aan. Kleine broer ligt nu nog lekker in de box of bij ons, maar wanneer hij naar dingen gaat grijpen en echt kijken is een babygym wel heel erg tof. Je hebt ze bijvoorbeeld bij Prenatal, Ikea, maar ook hele toffe zelfgemaakte via verschillende instagram winkeltjes.

Nuttige cadeaus
Weet je verder niks voor je baby, vraag dan kleertjes, slaapzakjes, hydrofieldoeken, zwembroekjes enz enz. Alles op de groei, want dan heb je er de komende maanden nog iets aan. Je kleine wondertje hecht dit jaar toch nog geen waarde aan mooie cadeaus, dus dan is dit een slim idee.

 

 

In dit artikel komen affiliate links voor

Volg:
Share:

4 Reacties

 1. 20 november 2017 / 07:19

  Oh jellycat knuffels ja! Die wil ik voor de baby ook een. Zo mooi en leuk!

  • Liefthuis
   Auteur
   20 november 2017 / 14:06

   Jaaa echt doen. de octopus kan ik aanraden, maar eigenlijk zijn ze allemaal tof. Wehkamp had laatst flinke sale op die knuffels, misschien slim eens te kijken

 2. Linda
  20 november 2017 / 19:56

  Keukentje van Ikea is nu in de aanbieding! Geloof dat t €20 scheelt.. misschien dan toch het overwegen waard om nu te kopen 😉

  • Liefthuis
   Auteur
   20 november 2017 / 21:18

   Ooo dat is zeker het overwegen waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *