Wat vind ik het leukste, bijzonderste, bizarste en mooiste aan het mama zijn…

Voor het geval je mocht twijfelen #MOM en #BABY…speciaal voor moederdag

Om maar even met een soort disclaimer te beginnen, het moederschap is echt niet altijd feest. Een new born kan je onzeker maken, eigenlijk net als een dreumes die niet wil eten of een puber die niet op tijd thuis is, denk ik en zo zijn er nog 100 uitdagingen per dag meer. Het zal dus echt niet altijd koek en ei zijn dat moederschap, maar dat gezegd hebbende wil ik toch naar de andere kant kijken. Want……super cliché maar wat is het genieten. Wat is het fijn, bijzonder en mooi. Wat is het onwerkelijk, niet te beschrijven en wat gun ik dit iedereen.

Voor alle vrouwen die mama zijn in hun hart, maar helaas nog geen kindje in hun armen hebben, wat een kak dag zal dit voor jullie zijn. Veel sterkte, ik gun het jullie allemaal, ik duim voor jullie en sla dit artikel dan vooral over…

Ten eerste vandaag een dikke knuffel en hoezee voor alle mama’s. Hopelijk liggen de kruimels van je ontbijt tussen de lakens of zit je nog te genieten. Speciaal voor moederdag wilde ik alle moeders en mezelf even herinneren aan wat nu het leukste is aan het moederschap. Dit is natuurlijk vanuit mijn oogpunt, met een spruit van bijna 2 (NEEEE stop de tijd). Misschien herken je het, heb je nog meer mooie momenten, of moet je aan sommige even herinnerd worden.

 • Slapende kindje <3 Mijn moeder zei vroeger altijd dat ze mijn ogen zo mooi vond als ik sliep. Ik vond dit altijd raar want dan waren ze dicht, maar ik denk dat ik het nu snap. Ik bedoel het niet op de manier die vaak wordt gebruikt als grap, dat je ze het leukste vindt als ze slapen, want anders zijn ze vervelend. Ik bedoel het echt serieus, ik hou ervan om onze spruit te zien slapen. Volledig in rust, oogjes dicht, helemaal ontspannen, met zijn kontje de lucht in of in zijn autostoel. LOVE IT!!
 • Ontwakende kindjes; Deze volgt op de vorige, die koppies als ze wakker worden. Nog helemaal slaapdronken, warrig haar, kreukels in het gezicht, helemaal warm. Onze spruit kruipt dan nog even lekker in mijn nek. SMELT!!!!
 • Het feit dat je als vrouw een kindje kan laten groeien, dat vind ik toch iets magisch en onwerkelijks. Dat wij in staat zijn het fijnste plekje van de wereld te bieden voor die kleine wondertjes…..Zwanger zijn brengt soms heel wat ellende met zich mee, maar bovenal vind ik het bijzonder en geniet ik van ieder moment.
 • Ik weet niet hoe vaak ik bizar onwerkelijk of bijzonder ga zeggen deze blog, maar wat is de band met je kind bizar en bijzonder tegelijk. Dat zoiets van nature ontstaat, soms moet groeien maar er altijd is vanaf het moment dat hij of zij glibberig op je borst wordt gelegd. Dat er een gevoel in je naar boven komt dat meteen zegt dat het klopt en dat hij bij jou hoort. Dat gevoel en die band wordt met de dag alleen maar sterker….
 • Dat ik me soms weer mag gedragen als een klein kind is ook heel fijn. Nu heb ik altijd een excuus om gek te doen, van de glijbaan te gaan of op de trampoline te springen. Want tja….alles voor de kleine man…
 • Dat mijn lief de vader is van het wezentjes dat ook mijn zoon is. Meestal logisch, maar wat vind ik het gaaf om die twee samen te zien. Ravotten, stoeien, buiten spelen, gek doen….Iedere keer ben ik ook weer een beetje meer verliefd op mijn lief. Mijn mannen….
 • Als mama en papa is het toegestaan in het begin oneindig met je new born te knuffelen. Die kleine lijfjes die in slaap vallen op je borst of buik. Je bent natuurlijk ook 24/7 bij ze en hebt dus ook heel veel tijd om te ruiken, te kroelen en te knuffelen.
 • Herkenning; Ik vind het super tof dat ik steeds meer dingen van mezelf of mijn lief ga herkennen in onze spruit. Hoe bijzonder om te zien dat je echt dingen van jezelf doorgeeft.
 • Dat blije bekkie als je thuis komt. Die lieve armpjes die om je nek slaan en dat koppie wat hij op je schouder legt als je samen even knuffelt. Echt hoor, veeg me op.
 • De fantasie van onze spruit is al best groot. Hij speelt toneelstukjes met zijn knuffels en houdt ons voor de gek. Ik kan echt genieten van alles wat hij mooi vindt en waar hij blij van wordt. Je ziet de wereld weer een beetje als een kind.
 • Hoe heerlijk dat je trots kan zijn op iedere scheet, iedere nieuwe beweging, nieuw woord, nieuwe dansmove.
 • Oma worden; Ondanks dat dit nog een ver van mijn bed show is, lijkt het me mega bijzonder om oma te worden ooit. Ik weet heus wel dat het niet zeker is dat dit gaat gebeuren, maar als ik mijn moeder en die van mijn lief zie met onze spruit, kan het niet anders dan heel speciaal zijn.

Herkenbaar? Of wat vinden jullie het mooiste of bijzonderste aan moeder zijn?

Volg:
Share:

3 Reacties

 1. Janine
  14 mei 2017 / 08:02

  Oh ik kan je in alles gelijk geven wat mooi gezegd! Ik weet van mezelf er waren momenten en die zullen zeker nog komen waar ik het zwaar vond maar ach wat ben ik blij! En als hij dan mama roept of naar me toe rend of lacht dan smelt mijn hart. En deze liefde voor mijn kleine, heel gek, groeit ieder dag nog steeds. Fijne Moederdag!

 2. 14 mei 2017 / 16:47

  Voor jou ook een heerlijke Moederdag gewens! Wat mooi geschreven.. Ik ben nu nog maar een weekje mama en kan je al in zoveel dingen volgen 🙂 Ik kan niet wachten om te zien hoe het verder gaat !

  • Liefthuis
   Auteur
   14 mei 2017 / 20:52

   Wat bijzonder, gefeliciteerd!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *