Speelgoed tips voor een dreumes…

Onze dreumes heeft een shitload aan speelgoed tot zijn beschikking doordat zijn broer natuurlijk al heel wat speelgoed had verzameld. Wat is nu echt dreumes speelgoed? Waar speelt hij graag mee en wat is leerzaam en geschikt voor een 1 jarige… Ik deel mijn tips…

Kruidvat geluiden boekjes
De Pipster houdt sinds een paar maanden heel erg van boekjes lezen. Hij komt lekker bij je op schoot of naast je zitten met een boek. Het liefst kiest hij een kartonnen geluiden boekje van kruidvat uit. Deze waren ook bij de spruit in die leeftijd groot favoriet. Je hebt allerlei soorten, van klassiek tot de dieren van de boerderij. Allemaal even leuk vindt hij.

Grimms stapeltoren
De Pipster kreeg deze regenboog voor Sinterklaas en het is een groot succes. Eerst gooide hij vooral met schijven, maar hij heeft nu echt goed door wat er mee moet gebeuren. Dit is echt een dikke tip voor specifiek dreumes speelgoed.

Vormen stoof
De Pipster is heel erg vormen aan het ontdekken. Zo trok hij zelf de vormen stoof uit de kast en zit dit altijd fanatiek te bestuderen. Blokken pakken en er doorheen duwen (of proberen te rossen) De verschillende vormen van de blokjes en het ergens in passen is super leerzaam voor dreumessen.

Blokken (Stekkels)
De spruit heeft hier heel erg lang niet echt heel fanatiek naar omgekeken. Hij speelt er wel mee, maar meer als attribuut voor zijn diertjes en dino’s dan echt bouwen. De Pipster probeert nu echt torens te bouwen. Super geconcentreerd zit hij dan van alles te proberen, de stekkels zijn wel erg lastig voor hem nog, aangezien die aan alle kanten anders zijn. Hij vindt ze wel erg leuk.

Stapeltoren
In het rijtje bouwen en stapelen hoort ook de stapeltoren thuis. Bij mijn schoonmoeder heeft hij een kleine en die vindt hij super leuk. Ook thuis hebben we een kartonnen stapeltoren die de spruit nog steeds leuk vindt, maar waar de Pipster nu ook mee aan de slag gaat.

Rotzooi maken
Oow wacht dit is geen speelgoed??? Hij weet een ongelofelijke rotzooi van de speelgoed kamer, de woonkamer en de keuken te maken. Een voor een worden alle boeken verspreid, puzzels uit de kast getrokken en de diertjes bak geleegd….. Tja spelen kan hij wel, maar opruimen….

Diertjes
Misschien komt dit door zijn broer die diertjes en dino fan is, maar ook hij loopt hier heel graag mee rond. Vooral koeien, paarden en dino’s vindt hij leuk, die doet hij ook fanatiek na.

Poppen
Onze Pipster is weg van poppen. Kleine poppenvader. Hij zet ze er bij wanneer hij boekjes wil lezen en sjouwt er mee door de tuin. Het is super interessant voor die mini’s om voor een babytje te ‘zorgen’, alles wat ze op het kinderdagverblijf of thuis zien kunnen ze na doen. Ik vind het bizar hoe lief het is…

Hebben jullie nog de perfecte tip voor dreumes speelgoed.

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. janneke
  10 april 2019 / 13:45

  Bij ons is de regenboog van grimms ook echt favoriet! het is een tunnel, je kan er torens mee bouwen, overheen rijden, Nijntje in te slapen leggen en door de kamer heen smijten ;-)! ow en die rotzooi… die is bij ons ook favoriet! eerste wat ie doet in de ochtend: mama we gaan even rommel maken! en als je vraagt wie gaat het dan opruimen: mama!!! #momlife

  • Liefthuis
   Auteur
   12 april 2019 / 20:08

   wahahahaha heerlijk, vooral dat antwoord…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.