De speelkamer is klaar…roomtour…

Ons nieuwe huis wordt steeds meer echt van ons. De speelkamer was een van de ruimtes waar ik leuke plannen mee had. De muren hebben we gelaten zoals ze waren, want vonden we voorlopig wel best en best leuk. Toen moest hij nog ingericht worden, eindelijk tijd een keukentje, een tafeltje, een kast, een fijne plek om te spelen, boekenplankjes…..En ga zo maar door. Kijk mee…

Stiekem vind ik het een beetje decadent klinken… een speelkamer, maar was is het mega fijn. In ons oude huis was de speelplek van de spruit midden in onze woonkamer, omdat wij gewoon niet heel veel ruimte hadden. Toen we dit huis gingen bezichtigen was ik meteen enthousiast over de speelkamer. Zo’n ruimte wil je voor je kind, maar vooral ook voor jezelf…

Dit is toch een super gezellig plekje al zeg ik het zelf. Boven het werkplekje van de mannen heb ik oude boom roos vis kaarten gehangen. Herken je ze nog van groep 3? Ik hou heel erg van die oude schoolspullen en hier passen ze perfect. Misschien dat we op den duur toch nog iets met de muren doen, maar voorlopig is dit goed.

Het fotograferen was een beetje lastig, het is een donkere ruimte en er hangt een kroonluchter. De speelkamer heeft een hele fijne plek in ons huis. Vanuit de keuken kijk je zo naar de speelkamer en het raampje kijkt uit naar de woonkamer. We kunnen de spruit goed in de gaten houden, hij speelt dichtbij ons, maar toch ligt al het speelgoed uit het zicht wanneer we even nog geen zin hebben om op te ruimen. Daarnaast vallen we ook niet continu over al het speelgoed wanneer hij speelt. Ideaal…


Aan de rechterkant hebben we (lees mijn lief) van steigerhout een lange tafel zwevende tafel aan de muur gemaakt. Rechts staan twee stoeltjes voor de mannen en links heeft mijn lief een oventje gemaakt en een keukentje. De kist hadden we al, die heeft mijn vader gemaakt en de Nederland kaart vond ik laatst op Instagram. Echt mega blij mee, hij staat super gaaf en breekt het drukke behang een beetje.

Aan de linker kant staat een oude roze kast. Dit was de kledingkast van de spruit, maar past hier perfect. In de kast zit speelgoed en ook wat spullen van ons. De onderste la zit vol duplo.

Al een hele tijd geleden kocht ik deze twee oude schoolstoeltjes. De namen van de spruiten zijn er op gemaakt en ik vind de stoeltjes echt fantastisch. Zo blij mee en helemaal passend bij de tafel.

Boekjes boekjes boekjes…Onze spruit houdt er van en ik ook. De boekenplankjes op zijn kamer vonden we zo leuk, dat we die ook in de speelkamer terug wilde laten komen. Het zijn de Flisat wandopbergers.

En dan nu de trots van de speelkamer….het keukentje van de spruit. Ik had al snel het idee en mijn lief voert dan uit. Het rekje kochten we tweedehands, net als de kraan en de emaille schaal. Alles samen is echt een te leuk keukentje geworden, ik ben mega trots op mijn lief en de spruit heeft al van alles gekookt.

Nog even een shot van boven…

Op de kast staan momenteel mijn hijskraan, die ik bij mijn geboorte kreeg, en wat oude koffers. Er zit wat speelgoed in waar de spruit nu te klein voor is, maar verder vind ik ze vooral ook heel erg leuk staan.

Er zal vast nog veel veranderen de komende jaren, maar voorlopig is het zo een heerlijke plek voor de spruit en straks ook voor de Pipster.

Volg:
Share:

7 Reacties

  • Liefthuis
   Auteur
   14 maart 2018 / 20:57

   Aah dank je 🙂

 1. Jolanda
  14 maart 2018 / 16:03

  Heerlijk he zo’n speelkamer. Wij sinds een jaar verhuisd en ook zo’n heerlijk plek voor de kindjes. Alleen merk ik wel vaak dat waar ik zit… ze ook graag spelen. Dus spelen in de woonkamer mag best maar ook heel vaak zeg ik dat ze in de speelkamer moeten blijven….
  Gaaf ingericht zo!

  • Liefthuis
   Auteur
   14 maart 2018 / 20:56

   Heel herkenbaar. De spruit neemt ook speelgoed mee naar de woonkamer, maar dat vind ik totaal niet erg. Merendeel blijft in de speelkamer.

  • Liefthuis
   Auteur
   20 maart 2018 / 21:10

   Dank je 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *