Sprookjes PLOG: Spruit’s eerste keer naar de Efteling…

holle bolle gijsAls ik iets leuk vind dan is het de Efteling. Mijn lief en ik zijn er de afgelopen jaren zeker 1 keer per jaar geweest en ik voel me altijd net een klein kind daar. Het sprookjesbos, de droomvlucht en Joris en de draak, zijn favorieten. Dus ik kon niet wachten om mijn spruit mee te nemen, naar deze wereld vol fantasie.
Zondagavond kreeg ik onverwacht de mogelijkheid om op maandag gratis naar de Efteling te gaan. JAAAAA zo gaaf, de eerste keer met mijn spruit. Aangezien heel Nederland werkt op maandag, ging ik uiteindelijk alleen. Het was koud, heel koud, maar wel mooi weer en het leek me een dag om nooit te vergeten, dus die moest vast gelegd worden. En zie hier, onze sprookjes PLOG.

plog lief thuis

Op maandag ochtend kan ik altijd een beetje uitslapen. Ik ben vrij en mijn lief begint later. Hij geeft onze spruit dan de fles en doet hem in bad. Dus ik kon lekker lang snoozen. Wat een lol heeft onze spruit altijd in bad, heerlijk.

plog lief thuis

Terwijl onze spruit slaapt krab ik snel de auto. Nou ja snel, wat een ellende. Het was zooooo koud, het ijs zat er dik op en toen ik eindelijk klaar was bleek ook de binnenkant bevroren. Even zwoegen en de klus is geklaard en als onze spruit zo wakker is, dan kunnen we meteen vertrekken.

plog lief thuis

Spruit wakker maken is altijd zo lekker. Kijk hoe lief hij wakker werd, ik kreeg meteen een glimlach. Half nog in slaap, kleed ik meneer warm aan.

plog lief thuis

Bepakt en bezakt vertrekken we naar de auto, spullen er in, spruit er in, ik achter het stuur, gas er op en gaan. Althans dat dacht ik…. Was mijn f****** handrem vastgevroren. NEEEEEE, wat een ellende. Ik dacht hij komt vast snel los, dus we wachten even en trekken hem een aantal keer flink aan (ik las op internet dat dat kon helpen) Mijn spruit zat netjes te wachten, maar na drie kwartier was er nog steeds geen beweging in te krijgen. Daar ging m’n dagje Efteling, wij haalden de spullen weer uit de auto en besteedde de rest van de dag thuis.

Maaaaaar….mijn moeder, spruit’s oma, vond het sneu voor ons en heeft ons alsnog meegenomen naar de Efteling. Zij heeft een abonnement en kortingskaartjes, dus vier dagen laten gingen we alsnog naar een wereld vol sprookjes. Spruit’s eerste kennismaking met de Efteling.

plog lief thuis

Vandaag gaat alles goed met de auto en dus komen we voor de middag aan bij de mooie ingang en naar kijk het lekkere weer. Onze spruit zit lekker ingepakt in zijn wandelwagen en kijkt zijn ogen uit. Oma is al binnen, dus die zien we daar.

plog lief thuis

Eerst een flesje (lekker bij oma) en een pannenkoek bij Polles pannenkoekenhuis. Super gezellig plekje, waar alle potten en pannen om de zoveel tijd op hol slaan. Super leuk voor kinderen (en volwassenen). Ook spruit viel het in de smaak.

plog lief thuis

Daarna door naar een van mijn favorieten; de Droomvlucht. Ik vind dat zo magisch mooi. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik nu niet alles van de attractie heb gezien, omdat ik ook naar Raf’s gezichtje zat te kijken om te zien wat hij er van vond. We mochten blijven zitten voor een tweede rondje, omdat het zo rustig was, super leuk.

plog lief thuis

Daarna lekker wandelen door het park. Onze eigen holle bolle Raf (grapje natuurlijk) op de foto met holle bolle Gijs. Hoe grappig is de babyswitch in de Efteling. Toen ik het eerst las vond ik het een beetje gek, baby wisselen?

plog lief thuis

Kleine spruit droomt van de Baron. Heerlijk hoe hij zo in zijn wagentje ligt.

plog lief thuis

Dit was echt het hoogtepunt van de dag voor onze spruit. Het carnaval festival. Hij keek zijn ogen echt uit, zelfs z’n mond zakte open toen hij rond keek. Veel felle kleuren, niet te snelle bewegingen en alles is redelijk groot en dichtbij, Het was een groot succes. Echt super leuk om te zien, ik kwam er alleen achter dat ik alleen maar foto’s van onze spruit heb en geen van het carnaval festival zelf, oeps.

plog lief thuis

Het sprookjesbos moest natuurlijk ook bezocht worden, al was het alleen maar omdat ik dat zo leuk vind. Het weer was iets minder geworden, soms wat spetters, maar over het algemeen droog. Daardoor hadden we wel bijna het hele sprookjesbos voor ons alleen. Het was gewoon bizar, om dat plein (foto links boven) bij ezeltje strek je, leeg te zien. Meneer Spruit was ondertussen flink moe en in het sprookjes bos was voor hem nog niet veel te zien. Hij keek wel wat, maar het maakte niet echt indruk. Daar was hij toch nog echt te klein voor. De volgende keer misschien…

plog lief thuis

Daarna was het tijd om naar huis te rijden, meneertje sliep lekker achterin de auto. Thuis nog een groente prakje (kijk die moeie oogjes) knuffelen met papa, een fles en naar bed. Wat een super lekker dagje. Ook al krijgt hij lang nog niet alles mee van het park, was het voor ons echt genieten. Dat hij de droomvlucht en vooral het carnaval festival zo tof vond, was echt heel leuk. Hopelijk in de toekomst nog vele tripjes richting Kaatsheuvel.

Kom je zelf wel eens in de Efteling? Veel foto’s van onze spruit kwam ik tijdens het maken van deze plog achter en minder van de Efteling zelf. Oeps een echte mama fout? Te trots op mijn eigen kind? En alles vast willen leggen? haha. Hopelijk vonden jullie ons dagje leuk om te zien.

Tot snel,

Liefs Jodi

Volg:
Share:

17 Reacties

 1. 23 januari 2016 / 06:13

  Wij zijn met onze peuter 1 keer in de Efteling geweest, ik vind het een prachtig park, maar wel duur! Dus nu wachten we even tot zijn zusjes ook groot genoeg zijn 😉

  • Liefthuis
   Auteur
   23 januari 2016 / 08:48

   Het is inderdaad erg duur. Ik had nu geluk met een kaartje voor de helft van de prijs. Groot gelijk dat je nog even wacht, het is wel zo mooi.

 2. 23 januari 2016 / 09:11

  Wat ontzettend leuk. Staat ook voor deze zomer weer op ons lijstje. Hopelijk komt de AH weer met een actie. De baby switch kende ik niet. Aangezien we nu niet alleen peuter hebben maar ook een baby lijkt het me superhandig.

  • Liefthuis
   Auteur
   23 januari 2016 / 10:23

   Ja super handig die babyswitch, dit bordje stond bij het schommelschip, maar dit zal vast ook bij andere attracties zo gelden. Goed vooruitzicht voor de zomer en inderdaad hopen op een mooie AH actie.

 3. 23 januari 2016 / 12:00

  Ah heerlijk zo’n dagje Efteling! Wij gaan maandag, dat is dan de derde keer voor onze dochter (van met twee hihi)

  • Liefthuis
   Auteur
   23 januari 2016 / 13:40

   Haha nog zo’n fanatiekeling, drie keer als hij twee is gaat ons ook wel lukken denk ik haha. Zo leuk he en maandag zal het ook lekker rustig zijn, net als gisteren. Fijn he als je redelijk dichtbij woont, ik denk wel dat dat ook een hoop scheelt.

 4. 23 januari 2016 / 13:11

  Aaaaaw, wat een fijne dag. Zoo grappig, toen ik zwanger was van ons meisje (31 juli geboren) dagdroomde ik al van haar meenemen naar de Efteling. Ik heb daar zelf zulke fijne herinneringen aan. Wat bijzonder dat je nu al hebt kunnen gaan! Die blikken van m: onbetaalbaar! En stom zeg, van je handrem. Gelukkig kwam het uiteindelijk goed

  • Liefthuis
   Auteur
   23 januari 2016 / 13:41

   Ja, dat was zo balen, die handrem. Maar alles kwam goed en inderdaad die blikken zijn onbetaalbaar. Hopelijk gaan jullie ook snel een keer, mooie herinneringen maken.

 5. 23 januari 2016 / 15:32

  Balen van je handrem. Wel alsnog nog heerlijk genoten:) Hier ben ik ook helemaal fan van de Efteling en ga ook minimaal 1x per jaar. Dit moet natuurlijk ook een jaarlijks uitje voor Liam gaan worden..

  • Liefthuis
   Auteur
   23 januari 2016 / 16:09

   Heerlijk he, het blijft bijzonder er hangt een super mooie sfeer altijd. Zomer en winter.

  • Liefthuis
   Auteur
   23 januari 2016 / 21:53

   Super leuk, dank je 🙂

 6. 26 januari 2016 / 22:14

  Wat een toffe dag, gelukkig gingen jullie alsnog naar de Efteling 🙂

  • Liefthuis
   Auteur
   27 januari 2016 / 20:32

   Het was echt zo leuk, heerlijke dag

 7. 30 januari 2016 / 12:47

  Wat schattig! Die oogjes als jullie in Carnaval festival zitten ha ha..

  • Liefthuis
   Auteur
   31 januari 2016 / 10:12

   Dat was echt zo verrassend leuk voor hem. Hij keek inderdaad zijn ogen uit.

 8. 17 juni 2016 / 10:17

  Ooh ik kreeg de tip van Angela dit even terug te lezen! Wat leuk dat Raf het al zo leuk vond in de Efteling. Ik droom ervan Mirthe mee te nemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *