Spruit’s eerste outfit….

eerste pakje z8Zoals iedere zwangere keek ik uit naar het moment dat onze kleine spruit gebruik kon gaan maken van zijn overvolle kleding kast.
Bij de grap van onze vluchttas, kwam ook de keuze voor de outfit voor onze kleine spruit.
Wat neem je mee naar het ziekenhuis? Ik wilde dat het stoer was, maar ook lief, dat het lekker zou zitten, dat het echte jongens kleding was en dat we ook een leuk bijpassend mutsje zouden hebben. Als alles ‘normaal’ mocht verlopen en ik niet ineens vroeger zou bevallen, of iets dergelijks, dan wilde ik dat er een mooie outfit klaar lag. Een pakje waar ik de rest van mijn leven weer kriebels bij krijg.

Hoeveel outfits?
Ik had verhalen gehoord over alles onderspugende of poepende baby’s, die het zo zorgvuldig uitgekozen outfitje binnen no-time weer uit hadden. Dat zou toch zonde zijn…..moest ik dan meerdere leuke outfitjes mee naar het ziekenhuis nemen?

Mini reus?
Wij zouden naar verwachting geen kleine baby krijgen. Mijn lief en ik waren zelf ook niet de kleinste baby’s en als hij lekker lang bleef zitten zou hij waarschijnlijk richting de 8 pond gaan (yep, goede voorspelling was dat)
Wat neem je dan mee? Maat 50 of 56 of 50/56 of misschien zelfs wel 62? (achteraf snap ik dat die laatste echt niet nodig was, maar wist ik veel) Mijn gevoel zei, gooi alles in de tas, want je weet maar nooit. Mijn verstand zei gelukkig iets anders, anders was ik zeker met 3 hutkoffers in het ziekenhuis aangekomen.

De keuze
Ik koos uiteindelijk voor twee pakjes, waar ik allebei heel blij mee was. De ene nog wat meer dan de ander, maar het was allebei goed.
eerste pakjes
Het linkse super stoere en schattige boxpakje van de Hema in maat 50. Daarbij een mutsje van z8.
De rechtse outfit was het pakje wat ik onze spruit het liefste aan wilde trekken.
Een broekje van Noppies en een shirtje van z8 met bijpassend mutsje. Dit was allemaal maat 56.

Perfect
In twee aparte zakjes gingen de outfitjes mee in de vluchttas en wat ben ik blij met de outfit die hij uiteindelijk aan had. Mijn lief heeft onze spruit aangekleed waar ik niet bij was, dus toen ik terug kwam in de kraamkamer was ik heel nieuwsgierig. En het was PERFECT!!! Het was inderdaad wat te groot, want ook onze 8 ponder paste nog een tijdje in maat 50, maar wat stond het hem lief en wat was hij knap.

een halve dag en 2 maanden oud

een halve dag en 2 maanden oud

Het shirtje heeft hij nog aan gehad toen hij al maat 62 had. Dus van geboorte tot 62. Heel eerlijk, toen was het wel een beetje strak, maar ik wilde per se nog een keer dat lieve shirtje aan zien.

Nu zit zijn eerste outfit al in de herinneringen kist. Om te bewaren… en af en toe nog even naar te kijken. Wat was je klein….

Hoe hebben jullie de eerste outfit uitgekozen? En hadden jullie maar 1 outfit? Of toch meerdere mee in de vluchttas?

Misschien vind je de grap van onze vluchttas ook leuk om te lezen.

Tot snel,

Liefs Jodi

Volg:
Share:

8 Reacties

 1. 27 februari 2016 / 15:25

  Ik had twee outfits, maar wij wisten niet wat het werd, dus waren ze neutraal. Als ik het nog eens zou doen zou ik een meisjes en een jongens outfit mee nemen

  • Liefthuis
   Auteur
   28 februari 2016 / 10:35

   ow ja snap ik helemaal. Wij waren te nieuwsgierig dus wilden perse weten wat het werd. Ik denk trouwens ook dat ik anders wel met een hutkoffer was aangekomen. 2 pakjes voor een jongen 2 pakjes voor een meisje. Wikkeldoek voor een jongen wikkeldoek voor een meisje. Jasje voor jongen, jasje voor meisje en zo kan ik nog wel even doorgaan.

 2. 27 februari 2016 / 18:01

  Ik had er toch wel meerdere ja.

  Maar er is natuurlijk maar één echt allereerste.

  Toffe kleertjes had je zelf uitgekozen!

  • Liefthuis
   Auteur
   28 februari 2016 / 10:35

   Dank je 🙂

 3. 28 februari 2016 / 09:10

  Superleuke pakjes! Ik vond het ook zo lastig. Ik had daarom een jongenspakje en een meisjespakje beide in maat 56. Mijn gedachte: kan hij of zij er lekker lang mee doen. Dat klopte zeker, maar aangezien Naomi maat 44 aan kon na de bevalling, was maat 56 echt veeeeeeeel te groot. Zag er niet heel erg mooi uit, dat snap je wel, maar ik wilde dat ze in dat mooie roze pakje mee naar huis ging 🙂 Het jongenspakje bewaren we voor een tweede kindje en dan koop ik wederom een roze bij of wil ik dan misschien wel weten wat het geslacht is? Wie weet 😉

  • Liefthuis
   Auteur
   28 februari 2016 / 10:37

   haha ben benieuwd of je het dan wel wil weten. Mijn antwoord op mathiske geeft al aan hoe ik anders naar het ziekenhuis zou gaan. Wat een klein meisje was het ook, die kleine Naomi.

 4. 2 maart 2016 / 17:16

  Oooh dit is zo schattig. Wij zaten laatst ook na te denken over wat we allemaal mee moeten/willen nemen naar het ziekenhuis. Ik hou er zelf altijd van om zo min mogelijk mee te nemen als ik op pad ga, dus ik denk dat we met die insteek het ‘vluchtkoffertje’ inpakken. 😛

  • Liefthuis
   Auteur
   3 maart 2016 / 14:45

   haha groot gelijk. Ik heb in de grap van de vluchttas al verteld dat wij inderdaad heel veel onnodige dingen bij ons hadden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *