Spruit’s favorieten van de eerste 9 maanden….

Meneer Giraffe, favoriete knuffel

Meneer Giraffe, favoriete knuffel

Onze spruit is 9 maanden en in die negen maanden Is ons huis overspoeld met babyspullen. Als je hier binnen stapt is het duidelijk dat er een baby in huis aanwezig is. In de keuken staan flesjes op het aanrecht in de la liggen slabbers, plastic borden en bakjes. In de woonkamer staat een kinderstoel, box, wipstoel en een kleed op de grond met veel speelgoed. We spelen graag samen, maar onze spruit kan zich ook alleen heel goed alleen vermaken. Nooit verwacht dat een menneke (zoals wij dat hier zeggen), zo klein, al voorkeuren kan hebben voor speelgoed, eten en activiteiten. Wat zijn spruits favorieten?

Hierbij, de favorieten van onze spruit;

 • Ten eerste een favoriet, die ik zelf graag wilde hebben voor onze spruit. Namelijk; Sophie de Giraffe. Ik kreeg de bijtring al cadeau tijdens mijn zwangerschap en IMG_1065de grote Sophie kreeg ik later van mijn moeder. Ik hoorde van veel mama’s dat Sophie favoriet was en ik dacht wel eens, ja ja het is maar net wat je je kleine geeft. Nu kan ik zeggen, dat Sophie ook hier een van de favorieten is. Liggen er meerdere speeltjes, dan pakt onze spruit toch regelmatig Sophie, deze verdwijnt vaak gedeeltelijk in zijn mond. Het was ook een van de speeltjes die hij al snel goed vast kon pakken, door de dunne poten en nek. Onderweg nemen we vaak de bijtring van Sophie mee.
 • Boterhammen gaan er hier in als zoete koek. Eerst alleen met boter, maar tegenwoordig ook met Zonnatura suikervrije appel en peren stroop. Niet dat ik per se tegen suiker ben, maar als het nog niet nodig is, dan liever niet.
 • Nog een giraffe die favoriet is, namelijk Meneer Giraffe, zoals wij hem noemen. Spruit heeft ook een aap (Apie genaamd) in bed, maar hij pakt toch liever Meneer Giraffe. Het is een knuffel van Jellycat. Als ouders hebben wij natuurlijk wel enige invloed uitgeoefend op welke knuffels er in bed kwamen te liggen.
 • Done by Deer vinden wij zelf een heel erg leuk merk. We kregen Raffi als kraamcadeau (aanrader) en zo leerde ik het merk kennen. Toen onze spruit vast eten kreeg wilde ik dit heel graag geven uit een leuk serviesje en laat Done by Deer nu net super gave borden en bakjes hebben  hebben. Wat ik ook handig vind is dat er een antislib rand onder zit, waardoor de borden en bakjes redelijk goed blijven staan zolang je spruit er niet mee gaat proberen te gooien.Done by Deer
 • Liedjes zingen is ook een van spruits favoriete bezigheden. Niet zelf zingen uiteraard, dat zouwonderbaarlijk zijn. Op het kinderdagverblijf, bij de oma’s, bij papa of bij mij, het maakt niet veel uit, iedereen die zingt is leuk. Hij wordt er zowel vrolijk als rustig van. Of ik nu kinderliedjes of top 40 nummers zing, dat maakt voor hem niet uit.
 • Mango en Kaki fruit, zijn qua fruit de twee favorieten. Als hij een van die twee krijgt, dan is het echt smullen.
 • Rondrollen, zitten en planken (op handen en voeten staan) zijn de favoriete activiteiten tijdens het spelen. Hij kan nog niet kruipen, maar is hard aan het oefenen en gaat rollend en tijgerend de kamer door.
 • De mobiel boven de box was ook favoriet. Dus schaf een gave aan. Onze spruit kon blijven kijken naar de rondvliegende vliegtuigen. Hij was alleen zo favoriet, dat we de mobiel na 8 maanden toch weg gehaald hebben, want hij ging met zijn volle gewicht aan de figuurtjes hangen. Geen succes, kan ik je vertellen.
 • De Bandit Warmie, kochten we vooral omdat ik hem leuk vond en op een markt perse iets wilde kopen. Hij zou opgewarmd kunnen worden in de magnetron en hij ruikt naar lavendel waar kindjes goed van slapen. In zijn bedje pakt onze spruit de Bandit vaak vast. Of hij de geur lekker vindt, of er gewoon mee speelt, geen idee, maar hij vindt hem leuk.
 • Naast de fles krijgt onze spruit nu ook 1 keer per dag een beetje Roos Vicee Laxo, om te zorgen dat hij wat beter kan poepen (sorry als je dit TMI vindt) dit drinkt hij zelf uit een tuitbeker en dat vindt hij super Childwood evoluleuk en lekker. Het is een tuitbeker van Nuby, die wij erg fijn vinden.
 • Onze spruit houdt van eten, dus ook de laatste heeft met eten te maken. Zijn stoel om in te eten. Het heeft even geduurd voordat hij er in kon en goed bleef zitten, maar nu is het net een kleine directeur en vindt hij het fantastisch. Wij hebben de stoel van Childwood Evolu en daar ben ik echt mega blij mee. Hij zit er super goed in, maar ook als hij direct groter is, kan hij er nog lekker in zitten.

Dit zijn denk ik de grootste favorieten van onze spruit en soms als de favorieten van ons (zoals het servies), voor onze spruit.
Zien jullie duidelijk dat je spruit een of meerdere favorieten heeft? Of heb je zelf aankopen gedaan voor je kleine, waar je onverwachts heel erg blij mee was?

Tot snel,

Liefs Jodi

 

 

<script src=”https://www.dwin2.com/pub.268125.min.js”></script>

Volg:
Share:

9 Reacties

 1. 22 maart 2016 / 05:37

  Wat lief die giraffe en dat eetsetje vind ik superleuk! Liedjes zingen is hier ook favoriet 🙂

  • Liefthuis
   Auteur
   22 maart 2016 / 20:11

   Lekker he, liedjes zingen.

 2. Rosalie
  22 maart 2016 / 08:05

  Favorieten, onze esmee heeft al 8 jaar een ijsbeer knuffeltje dat is destijds kreeg van een vriendin. Hij had bij de nutrilon gezeten. Ze neemt hem overal mee naartoe. Verder hebben ze hier wel favorieten maar dan gedurende een periode. Kaas op brood bijvoorbeeld. Periodes dat ze het niet eten maar dan ineens weer wel. Favorieten zijn geweldig het leert ze ook een eigen mening vormen, zichzelf als persoontje te vormen.

  • Liefthuis
   Auteur
   22 maart 2016 / 20:11

   Ben je nooit bang dat ze hem dan kwijt raakt? Ik vind het super gaaf om te zien dat hij nu echt al voorkeuren heeft.

  • Liefthuis
   Auteur
   22 maart 2016 / 20:13

   Ik las even, boterhammen met pasta… hahaha

 3. 22 maart 2016 / 19:29

  Leuk om te lezen! Ik was onverwachts heel erg blij dat we Naomi een knuffeltje mee gaven in bed. Daarna is ze redelijk snel door gaan slapen, maar of dat aan de knuffel ligt? We hebben geen vaste knuffel. Bij kinderdagverblijf en beide oma’s heeft ze een eigen knuffeltje en bij ons ook. Verder speelt Naomi heel graag met blokjes en balletjes. En boekjes vindt ze ook leuk. Ik ben zelf heel blij met de slab van Silly Billyz!

  • Liefthuis
   Auteur
   22 maart 2016 / 20:19

   We hebben vandaag zo’n slabber gehaald toevallig, ben benieuwd. Wij hebben ook een andere knuffel voor op kdv en oma’s

 4. 22 maart 2016 / 20:27

  Sophie!!!! Moet eerlijk zeggen nu wij een nieuwe gekocht hebben omdat we de andere Sophie’s kwijt zijn geraakt, laat hij die toch wat vaker links liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *