Stedentrip zonder kinderen…Het was even lastig, maar toen….

Ze gaan het daar super krijgen, ze zijn in goede handen, ze krijgen het fijn, het is feest bij opa en oma. Een paar van de opmerkingen die ik heb gekregen naar aanleiding van ons vertrek naar New York. Mega lief en uitaard ook helemaal waar allemaal, echter was dat niet hetgeen waar ik het zo moeilijk mee had voor onze stedentrip.

Het idee dat ik ze zo lang niet kon knuffelen of kon ruiken. Of dat ik er niet zou zijn als er iets met ze was. Dat vond ik onverwachts toch lastiger dan verwacht. Toen de mannen vorige week twee nachten gingen logeren voor de bruiloft van een vriendin, was dit helemaal prima. Wij hadden een bruiloft, gingen niet naar het einde van de wereld en de mannen zijn de moeilijkste niet.

Wegbrengen
Het was een goede oefening, want dat was de eerste keer dat de Pipster ergens anders ging logeren. Een goede generale zou je kunnen zeggen. Toch merkte ik in de dagen voordat we weg gingen dat ik vaker dan normaal tegen de spruit wilde zeggen dat ik van hem hou. Ook gaf ik extra kusjes en knuffels. Alsof ik een soort tegoed op kon bouwen. Het wegbrengen voelde echt tegen natuurlijk. Het idee dat je voor je eigen plezier zo lang weg gaat van je kinderen, stond me ineens tegen. Hoe fijn ze het daar ook zouden krijgen.

De volgende dag onderweg naar het vliegveld kreeg ik de eerste foto’s en berichten van goede nachten….perfect. De mannen deden het precies zoals verwacht. Toch liet het me niet los en kon ik stiekem wel huilen. Heel raar, want ik heb eigenlijk nooit veel problemen met het weg brengen van de mannen, omdat dit gewoon altijd heel goed gaat. Toch voelde ik me een beetje rusteloos en zelfs bijna verdrietig in de auto naar het vliegveld. Hoeveel zin ik ook had in onze Awesome steden trip, stiekem bekroop me het gevoel…..als er nu iets met ons gebeurt…. Na even app overleg met een vriendin en wat dingen die ik haar op het hart drukte mocht er ons iets gebeuren (just to be sure) viel ik er een paar kilo van mijn schouders.

Afleiding
Vanaf het moment dat we op het vliegveld waren ebde het gevoel weg. De mannen hadden het goed….wij hadden er zin in, nieuwe herinneringen werden gemaakt en na een hectische tijd van baby en verhuizing even alleen tijd voor elkaar. 
De afleiding is trouwens hetgeen wat zo fijn is tijdens zo’n trip. Je maakt samen nieuwe herinneringen, bent druk met plannen en met ondernemen en daardoor mis je je mini’s minder, althans dat had ik.

Wifi
Wanneer er Wifi was werd er uiteraard even ge appt en stroomden de foto’s binnen, wat heerlijk was. Want het is zo fijn om te zien dat de mannen het goed hadden. We zagen de Pipster bijna met de dag groeien.

De eerste dag hadden we regelmatig het idee dat we iets vergeten waren. Normaal heb je altijd iets om handen, wat overigens al zo normaal is geworden, dat het vanzelfsprekend is. Het is vanzelfsprekend dat een van ons op de kinderen let, de ander de tassen draagt, of ieder 1 kind onder zijn hoede heeft. Nu we alleen onszelf en onze koffers hadden voelde het bijna onnatuurlijk licht, maar ook bizar makkelijk. We vlogen door de douane, in vergelijking met afgelopen keren met de spruit er bij en ook het zeulen met extra tassen en buggy’s is er natuurlijk niet bij.

Vergeten
In het begin hadden we dan ook regelmatig het idee dat we iets vergaten. Uit de auto stappen betekent normaal dat je dan nog de spruit, de Pipster, de luiertas en een buggy moet uitladen. Nu is het uitstappen, koffer en gaan…Ook toen we door de douane waren hadden we het gevoel dat we iets vergeten waren. Met kind is dat best een onderneming, maar zo met zijn tweeën een fluitje van een cent (bij wijze van).

Foto’s foto’s foto’s
Met mijn moeder had ik afgesproken dat ze me wel veel foto’s en filmpjes zou sturen. Ik zag tevreden gekkies, bruine gezichtjes, dierentuinen, waterpret en vooral heel veel gezelligheid. De Pipster leek per dag te groeien op iedere foto, maar echt…

Shoppen
New York is natuurlijk een stad om te shoppen en zonder spruiten is dat gewoon heel wat makkelijker dan met. Rarara voor wie kochten wij het eerste iets. Voor de spruit. We doken de Disney winkel in en kochten een gave badcape. We gingen naar huis met dinosaurussen, schoenen voor de spruit, pet voor de Pipster, bad klei, badcape, badslijm, dinosaurus sokken, rompers en slabbers….Natuurlijk hebben we ook voor ons geshopt, maar ik werd gewoon heel enthousiast van alle leuke spullen voor de kinderen.

Facetime
Tja wat vond ik daarvan…1 moment heb ik met de spruit gefacetimed. Voor mij was het heel leuk hem even te zien, maar toen hij bijna ging huilen omdat hij zo moe was van alle gezelligheid moest ik toch even slikken. Gelukkig kan ik het redelijk makkelijk van me af zetten en al snel kreeg ik een foto van mijn moeder dat alles weer goed was, maar het is wel even iets om over na te denken wanneer je dit minder makkelijk zou kunnen.

Aanrader?
Vind ik het een aanrader…  JAAAA. Het was fantastisch, het was mega gaaf en zo fijn. Het is in het begin bijna onwennig om echt met zijn tweeën te zijn, maar het is ook zo leuk. Ik vind reizen met onze kinderen fantastisch, maar je kan op een dag zoveel meer ondernemen en doen wanneer ze er niet bij zijn. Even geen papa en mama, maar Jodi en Stef. Even alleen elkaar en New York….. Volgend jaar weer???

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. 23 mei 2018 / 14:16

  Wij zijn volgend jaar 5 jaar getrouwd. We zijn aan het sparen voor een stedentrip. Met zn tweeen dus. Na jou blog over dat jullie gingen wist ik t zeker, ik wil heel (heel heel) even zonder kinderen een paar dagen weg. Even genieten met zn tweeen.
  Ontopic: fijn dat het zo goed bevallen is! Heerlijk!

  • Liefthuis
   Auteur
   23 mei 2018 / 20:51

   Jaaaa zeker doen, het is zo heerlijk en het knuffelen daarna extra fijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *