Stoppen met de pil… Ineens weer in de babybubbel…

Stoppen met de pil

Januari 2020 – Australië… Een week nadat we besloten om onverwachts veel eerder te stoppen met de pil typte ik op de hotel deze blog. Geen idee wanneer ik het zou plaatsen, wanneer ik zwanger zou zijn… Geen idee dat ik zo snel een positieve test in handen zou hebben… maar de babybubbel die was er weer… door het stoppen met de pil

Babybubbel wat is dat?

Ik was er helemaal uit…maar nu zit ik er weer helemaal in. De baby bubbel. Met een Pipster die ondertussen ruim 2 is en die ik met zijn wijze praat echt geen baby meer kan noemen (al wil ik dat stiekem nog wel) en de grote, maar gave veranderingen en avonturen van de afgelopen 1,5 jaar… was ik niet echt bezig met eventuele verdere gezinsuitbreiding. Ik was langzaamaan echt uit de babybubbel.

Als je me al even volgt dan weet je dat ik altijd al zei dat ik (als het ons gegeven is) graag nog een derde kindje zou krijgen. Ik vind die twee mannen zo’n rijkdom, heus wel eens vermoeiend, maar ik ervaar het moederschap als een mega gaaf iets…. waar ik meestal juist heel veel energie van krijg.

Het is nog niet af

Daarnaast voelt het gewoon nog niet af en vind ik het een bizar idee dat ik nu al ‘klaar’ zou zijn. Dat ik nooit meer zwanger zou worden, nooit meer de magie van een kindje in mijn buik… Dus het stond vast dat ik ooit weer zou stoppen met de pil. Als ik dit type bedenk ik me wel meteen dat ik dit idee ook na een derde, een vierde, of bij wijze van 20ste nog steeds heel raar zou vinden. Want wat een bijzondere periode is dit…maar ik hoop wel dat het voor mijn gevoel dan compleet is. Af is… en anders zien we het dan wel weer.

Voor de reis

Voor wij op reis gingen heb ik het er met vriendinnen wel eens over gehad. Ik riep vanaf augustus wel eens dat ik misschien wel voor Australië zou stoppen met de pil. Dat roepen was tenslotte makkelijk, want in augustus leek december nog heel ver weg. We werkten kei hard door, Feestje van Hout groeide als een malle er moest een reis gepland worden en ik was totaal niet bezig met een eventuele derde… We zien wel weer na onze grote reis, eerst maar eens op avontuur en daarna beginnen we wel weer een nieuw baby avontuur…. Daarnaast leek het me ook vervelend als ik mijn menstruatie ineens niet meer kon plannen op reis, wanneer ik zou stoppen met de pil…

Maar goed…. Terug naar nu….

Ik zit op een hotelkamer…. En app de eerste zin van deze blog naar een vriendin. ‘Ik was er helemaal uit…‘ Met een Pipster van 2, nog geen nieuwe zwangerschap in de planning…. Ik was er echt uit…. Maar nu HOPPA…. Roze wolken, baby’s, zwangere vrouwen ik zie ze overal…. Ik zie bij wijze van de hormonen door de lucht vliegen en het is haar schuld….

Het is haar schuld

Jodi Jodi Jodi…het is veel te vroeg, maar omdat jij zo lekker ver weg bent kan ik het je gewoon over de app vertellen… Zijn jullie nu aan het eten of aan het slapen??? #ikben5wekenzwangerniemandweethetnogbehalvejij

WAAAAAT… OMG OMG OMG… je snapt vast hoe dit gesprek verder verliep. Wauw wat een heerlijk nieuws. Ik was zo blij en zo blij dat ze het mij al vertelde en kon al lekker met haar appen over hoe ze zich voelde en hoe ze het ging vertellen… Ik was echt zo intens gelukkig voor haar….

WTF ik ga stoppen met de pil

En toen….De volgende dag liep ik in Cairns, Australië (blijft bizar dat we daar gewoon waren) met mijn twee mannen naar de supermarkt… Ik zag een prachtige zwangere vrouw lopen. Ze had een super toffe outfit aan en ze zag er prachtig uit. Ik voelde in mezelf een kriebel… oooh zij heeft een baby in haar buik, wat mega bijzonder, zij voelt getrappel zo speciaal je mini nog zo dicht bij je….. en van die kriebel schoot het om naar…. Oooh en Noortje heeft dit ook…. WTF IK WIL DIT OOK…. IK GA GEWOON NU STOPPEN MET DE PIL.

Even overleg

Ik type even overdreven met hoofdletters, omdat het in mijn hoofd ineens zo logisch voelde. Het moment is goed, want het voelt goed. Tot de avond er voor nog geen seconde getwijfeld of ik die pil wel of niet in zou nemen, dus deed het heel automatisch gewoon….en nu ging ik ze ongebruikt mee terug naar huis nemen.
Natuurlijk vroeg ik mijn lief wat hij er van vond… Ik legde hem uit hoe ik me voelde bij die vrouw en zei ook wat ik dacht (de eerdere tekst in hoofdletters) Hij was er al eerder van overtuigd dat drie kindjes heel leuk zou zijn en hij vond het helemaal goed, we zien wel hoe het loopt… Bij de mannen was het toch niet meteen raak… we hebben alle tijd…

Babybubbel welcome Back

Nu ik dit type zijn we nog geen week verder dan dat moment… en zit ik stiekem te denken aan ‘wat als’. Wij zijn de eerdere keren ook niet mega snel zwanger geworden, twee keer een miskraam gehad, maar wat nu als…. Fantaseren is heerlijk…. Zou ik zwanger zijn met kerst? Een 2021 of nog net 2020 baby??? Zou het nog op reis gebeuren? Of er kort na? Het feit dat we deze beslissing op deze reis hebben gemaakt voelt al zo bijzonder en leuk… Dit wondertje is zo gewenst… Baby bubbel… welcome back…

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. Lieke van Veen
  6 mei 2020 / 16:50

  Heerlijk dat je ons meeneemt in je babybubbel! Geniet er lekker van.

  • Liefthuis
   Auteur
   10 mei 2020 / 17:27

   aaah zo leuk dank je 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *