Strakke buik in 1 dag?…maak het jezelf niet te moeilijk…

strakke buikIk ben echt mega dankbaar voor mijn lichaam. Dat mijn lichaam ervoor heeft gezorgd dat mijn grootste liefde er kon groeien.
Het vocht dat ik vast had gehouden vloog er af in de eerste week na mijn bevalling. Ik was echter bij lange na geen Doutzen Kroes. Niet dat ik die illusie had hoor, maar het duurde wel even voordat ik weer een beetje in vorm was. Een strakke buik in 1 dag kan natuurlijk niet, maar naast afvallen en sporten is er nog een makkelijke manier om je toch fijn te voelen in dat ene strakke jurkje of mooie shirt. Lees mee…

Staan vs zitten
Veel vrouwen zullen het staan vs zitten dilemma wel kennen. Zolang ik stond (of lag) was ik best tevreden met mijn lichaam. Ik was echt nog niet op gewicht, maar mijn huid had de zwangerschap goed doorstaan, ik had geen striemen en ik heb van mezelf gelukkig een redelijk strakke huid. Heel fijn. Ging ik echter zitten dan gebeurde er iets wat ik nog nooit had gehad. Er viel een kwabbel over mijn broek. ELLENDE!!! Ik wist echt niet hoe ik me hier goed op moest kleden. Ik had gehoopt mijn eigen kleding weer aan te kunnen maar dat viel vies tegen, want ondanks dat het weer paste, wil dat niet zeggen dat het ook mooi zat.

Party outfit...

Party outfit…jeuj hij past

Strijd tegen de kilo’s
Na 7 maanden was ik het beu. Ik wilde een paar kilo afvallen. De zomer kwam er aan en daarnaast stonden er een aantal bruiloften op de planning. Ik vond het fijn als ik tegen die tijd weer een beetje lekkerder in mijn vel zou zitten en dat de jurkjes daardoor ook fijner zouden zitten. (en misschien een oud jurkje weer zou passen)

Maar nu…
Ik weeg evenveel, zo niet nog minder dan voor de zwangerschap. Mijn oude broeken zijn aan de grote kant en mijn oude shirtjes staan weer zoals ik ze voor ogen had. Ik zit echt weer een stuk lekkerder in mijn vel. Heel fijn. Maar….mijn buik….. Ik mag echt niet klagen, want ook daar is veel vanaf. Maar….. die spieren en huid die door de zwangerschap flink uitgerekt zijn, zijn toch niet meer wat het geweest is.

Soms moeten we ons lichaam een handje helpen
Door mijn bekken problemen kon ik het afgelopen jaar niet tot nauwelijks sporten (mocht ook niet van de fysio) maar dat ene jurkje op die bruiloft of dat ene shirtje op die broek zou toch net wat mooier zijn als alles wat strakker was. Of ken je die ellendige hobbel van je panty die in je zij duwt? Hoe groot de maat van die panty ook is, hij blijft duwen.

shapewear

Corrigerend ondergoed

De oplossing
Het heeft even geduurd voordat ik hieraan ging, maar hier is mijn oplossing. Shapewear. En echt schaam je hier niet voor. We maken ons toch ook op? We scheren toch ook onze benen? We willen onszelf soms toch zo prettig mogelijk voelen in onze kleding? Help jezelf een handje en probeer een corrigerend jurkje of een body.

Al lang geen oma ondergoed meer…
Bij denken we toch snel aan Bridget Jones en haar oma onderbroek (of ben ik de enige?). Dit is al lang niet meer het geval. Bij Hunkemoller hebben ze een hele mooie Shapewear lijn. Er zijn veel verschillende opties, dus je kan precies kiezen wat bij je past en wat je mooi vindt. Kijk maar eens naar die mooie body’s of onderjurkjes.

corrigerend ondergoedMijn favorieten
Persoonlijk ben ik erg blij met een corrigerend zwart onderjurkje. Zo een als op de foto. Ik heb hem niet dagelijks aan, maar wanneer ik een feestje heb en ik wil een strakker jurkje aan (of een panty onder mijn jurkje), dan voel ik me met dit jurkje er onder net wat prettiger.

Daarnaast ben ik zelf heel erg benieuwd naar deze mooie body’s. Een vriendin raadde me deze aan. Ze vertelde dat deze heel mooi staat wanneer je een broek aan hebt en een strakker shirtje erop. Je buik lijkt er strakker door, hij blijft netjes binnenboord en daarnaast heb je ook geen blote rug als je bukt en het is lekker warm in de winter. 3 vliegen in 1 klap. Oow en laten we vooral niet vergeten dat hij gewoon ook heel mooi is, toch? 4 vliegen in 1 klap dus. Ideaal!!
Deze ga ik dus zeker inslaan.

Binnenkort een feestje? Of met kerst dat mooie jurkje weer aan? Neem dan zeker eens een kijkje bij de Hunkemoller.

Hoe denken jullie van Shapewear? Gebruiken jullie het wel eens?

 

Dit is een gespronsord artikel in samenwerking met Hunkemoller.

Volg:
Share:

13 Reacties

 1. 13 oktober 2016 / 10:30

  Ik draag niet graag shapewear, maar af en toe trek ik het wel aan omdat het ook echt wel mooier staat.

  • Liefthuis
   Auteur
   13 oktober 2016 / 11:18

   Ik vind ook niet alles even lekker zitten, daarom draag ik het niet iedere dag. Dat jurkje zit voor een avond heel goed, maar niet heel de dag.

 2. 13 oktober 2016 / 12:19

  Ik heb nog nooit shapewear aangehad, maar dat is nu misschien wel een optie haha. Ik ben 11 weken bevallen van ons tweede dochtertje en heb nog zeker 4 of 5 kilo te gaan terwijl het er na de eerste bij dit termijn echt al af was. Damn! En ik mag echt niet klagen hoor, maar toch, dat staan vs zitten is minder, haha 😉

  • Liefthuis
   Auteur
   13 oktober 2016 / 12:53

   Wauw bij 11 weken alles er al af de vorige keer? Dat was mij ook echt niet gelukt. Idd het staan vs zitten dilemma

 3. 13 oktober 2016 / 13:13

  Ik heb ook weleens shapewear gebruikt, vind het ook nog eens heel fijn zitten haha 🙂

 4. 13 oktober 2016 / 18:04

  Zelf heb ik een maatje meer maar ik draag geen shapewear. Ik ben onlangs bijna 30 kilo afgevallen zonder dieet.

  • Liefthuis
   Auteur
   13 oktober 2016 / 18:07

   Wauw netjes, knap gedaan. Ik ben ook zonder echt dieet afgevallen, maar niet zoveel als jij.

 5. Yvette
  13 oktober 2016 / 19:45

  8 kilo onder gewicht van voor de zwangerschap gekomen. Zonder iets te doen, ik dank het aan de borstvoeding. (Of niet want werd wel heel dun) mijn kind at me op. Was slanker dan ooit tevoren, zelfs de buik liet niet zien dat er een kind in had gezeten. Maar het kan dus wel gelukkig.
  Nu 4 maanden na 2e bevalling nog 3 kilo te gaan. Ook vanzelf, of door borstvoeding. Ben benieuwd.

  • Liefthuis
   Auteur
   13 oktober 2016 / 20:21

   Netjes hoor. Ik gaf wel borstvoeding, maar werd niet opgegeten. Niet erg want nu is het goed.

 6. 14 oktober 2016 / 07:22

  Ik gebruik het niet omdat ik niet van strakke kleding houd, maar ik kan me goed voorstellen dat je het gebruikt om de boel even te stroomlijnen : )

  • Liefthuis
   Auteur
   14 oktober 2016 / 08:59

   Hahaha stroomlijnen is echt het perfecte woord inderdaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *