Symptomen zwangerschap voor de test…

symptomen zwangerschap voor de test

Ik wist ongeveer wanneer mijn eisprong was. In het verleden was echter gebleken dat dit uit mijn hoofd berekenen nog nooit echt voor succes had gezorgd wat betreft zwanger worden. Alle eerdere keren dat ik zwanger was, was het gelukt met ovulatietesten. Ik wist dus niet zeker wanneer mijn eisprong was… maar als ik de normale telling aanhield, dan wist ik het ongeveer. En toen…. ik deel mijn symptomen van de zwangerschap voor de test…

Je hoort het al, er waren flink wat variabelen, maar aangezien wij in ons camper bedje in Nieuw Zeeland toch niet alle ruimte van de wereld hadden was dat ook prima. We zien wel na onze reis.. We zien het wel… Dat het besluit om te stoppen met de pil op reis is genomen was voor ons al bijzonder. In de twee weken na mijn (geschatte) eisprong tot de dag dat ik testte… deed mijn lichaam raar, maar ja ik was ook net gestopt met de pil. Ik zocht er dus niet zoveel achter… pas achteraf leg ik de link en besef ik me dat het zwangerschapskwaaltjes waren. De symptomen zwangerschap voor de test.

LET OP… symptomen zwangerschap voor de test kunnen misleiden

Even een kleine belangrijke note… Ik weet als geen ander van eerdere pogingen dat je hoofd en je lichaam gekke dingen met je kunnen gaan doen. Je wil zo graag zwanger worden, dat je deze kwaaltjes ook kan voelen, zonder dat ze aan een zwangerschap gelinkt zijn. Pin jezelf en je lichaam er dus niet op vast, maar dit is wat ik merkte…

Symptomen zwangerschap voor de test

Veel van deze kwaaltjes had ik overigens kort. 1 of 2 dagen dan weer weg en soms een paar dagen later weer terug. Vandaar dat ik ook totaal geen link legde.

Vieze koffie

Iedere dag, heel de reis, dronk ik een ijskoffie met amandelmelk of kokosmelk. HEERLIJK… maar ineens gebruikten ze andere amandelmelk die ik niet lekker vond, een dag later bij een andere tent hetzelfde verhaal. Het smaakte me niet, dus ik gooide de koffie weer weg. ‘Wat raar wat doen ze hier toch met hun melk….’ Dacht ik… Pas een week na de test viel het kwartje, dat het niet aan de melk lag, maar aan mijn zwangerschap… Koffie smaakte me gewoon echt niet meer.

Geur

Is die vieze luier niet weg gegooid?’ ‘Zit er iets vies in de prullenbak?’ ‘Waar ben jij net geweest?’ Ik rook ineens allemaal rare dingen, maar vooral vieze dingen. Ik had niks door dus dacht vooral dat het lag aan de camper en de omgeving en dat we de prullenbak schoon moesten maken, dus ik ging fanatiek poetsen… Nu denk ik obvious, want een van de symptomen van een zwangerschap voor of na de test is andere geur, maar ik had nog niks door.

Pijn in mijn bekken

Dit is een lastige… Want het ging eigenlijk heel goed, maar ik weet dat pijn in mijn bekken een zwakke plek is. Ik kan meer last krijgen wanneer ik iets nieuws of zwaars doe, maar ineens had ik een rare en andere pijn in mijn bekken bij bepaalde bewegingen. Heel raar vond ik het, maar ik dacht dat komt vast door het camperbed. Waar we verder prima sliepen… Achteraf waren het dus al de hormonen die mee speelden.

Vet haar vette huid

BAH BAH… Het gevoel van vet haar en een vette huid vind ik echt heel erg vervelend. En ineens stond ik op met een vette plakkop. Zowel mijn haar als mijn huid. Snel een keer extra douchen… maar binnen twee uur voelde het weer alsof ik met mijn hoofd door de boter had gerold… Zo vies… Gelukkig bleef dat maar 2 dagen.

Berglandschap aan puisten

Mijn huid past zich aan aan onze omgeving, zei ik terwijl we door de bergen reden. Het gevolg van die vette huid en de overhoop zijnde hormoon huishouding. Is dat mijn kin in een berglandschap aan puisten was veranderd. Allemaal van die ondergrondste grote ontstekingen. Zo pijnlijk…en vervelend.

Emo Jodi

Daar zat ik dan… te janken omdat we zo’n mooi uitzicht hadden. Ik vond het ergens logisch, want we deden zoveel mooie dingen en dit was oprecht de mooiste plek van de wereld, maar nog nooit had ik gehuild om een landschap. Ik vond het wel mooi, maar achteraf werd me natuurlijk duidelijk waardoor mijn gevoel versterkt werd.

Intens moe

We hadden een heel relaxed tempo op reis. Op tijd naar bed, mannen sliepen goed en in de ochtend rustig opstaan. Geen reden om moe te zijn, maar op een dag werd het autorijden me na een uur (het was nog geen 12 uur ’s middags) ineens teveel. Ik voelde gewoon dat ik zo zo moe was, dat als ik mijn ogen dicht zou doen, ik in slaap viel. We hebben dus maar even gewisseld van plek. Ik dacht, wat heb ik…. maar later voelde ik me gelukkig weer beter… Nu denk ik dat dit dus ook zwangerschaps gerelateerd is.

Innesteling voelen

Ik weet dat de meningen verdeeld zijn over of dit kan. Of je je innesteling kan voelen, maar achteraf gezien denk ik echt, of nee… weet ik bijna zeker dat ik hem gevoeld heb. Ongeveer dag 10 na mijn ongeveer ovulatie, had ik gedurende de dag ineens regelmatig allemaal kleine steekjes heel diep onder in mijn buik. Het voelde eigenijk als een soort trekspiertjes… Ik herkende de plek van de zwangerschappen van de mannen, maar vond het ook raar. Ik wist zeker dat het mijn darmen niet waren, maar wat dan? Ik heb de dag daarna een test gedaan, maar er was natuurlijk nog geen streep te zien, dus ik liet het los… Ik zal het mezelf wel weer wijs maken. Pas toen ik de positieve test 6 dagen later in mijn hand had en terug ging rekenen, viel het kwartje.

Is het herkenbaar? Of totaal niet? De symptomen van de zwangerschap voor de test… Ik kan me niet echt herinneren of ik dit bij de mannen (mijn eerdere zwangerschappen) ook heb gehad. Toen liep het traject heel anders, dus misschien was ik me er toen niet bewust van… Geen idee…


Volg:
Share:

4 Reacties

 1. 26 juli 2020 / 21:44

  Toch speciaal hè dat vrouwen zoiets kunnen voelen… zo die symptomen van de zwangerschap voor de test. Ik dacht het zelf ook altijd gevoeld te hebben bij mijn kids, maar vraag me nu nog steeds af: zou het echt? Kan het wel? 🙂

  • Liefthuis
   Auteur
   29 juli 2020 / 11:41

   Ja hahaha precies dat, ergens weet ik zeker dat ik het voelde, van de andere kant had ik op dat moment geen idee.. Zo dubbel, zou het kunnen?

 2. 28 juli 2020 / 21:35

  Grappig om dit te lezen. Ik was alleen wat moe en had verder niet echt een idee van het zwanger zijn. Was dan ook een extra cadeautje na 2 jaar proberen.

  • Liefthuis
   Auteur
   29 juli 2020 / 11:41

   Wat heerlijk….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *