Als ik zou moeten kiezen….Sinterklaas editie – This or that – TAG

sinterklaas

Kleine piet

Herfstdip aan de kant want Sinterklaas is in het land. Dit motto geldt echt voor mij. Ik vind de herinnering van Sinterklaas van vroeger heerlijk en wij zijn alle jaren surprise blijven doen. Nu ik zelf een kleine spruit heb, vind ik het nog leuker. Het idee dat het voor hem de komende jaren steeds echter wordt, vind ik fantastisch.
Sint of piet, pepernoot of chocoladeletter…..Als ik zou moeten kiezen, waar ga ik dan voor??? 

Sinterklaas of Piet?
Zonder Sinterklaas geen Piet, maar waar werd je als kind het vrolijkste van (tenminste ik dan)? Gekke pieten, drukke pieten, zingende pieten en ga zo maar door. Ik vond het altijd fantastisch. De ondeugende, ondernemende, alles kunnende hulp van Sinterklaas vond ik altijd zo gaaf. Ook het zelf spelen van de hulp van Sinterklaas vond ik fantastisch…Je kon alles maken, want niemand zou Piet terecht wijzen. Op tafels staan…gek doen…Heerlijk

Pepernoten of Chocoladeletter?
Zeker chocoladeletters. In het meervoud dus. Mijn hele naam bijvoorbeeld…

Gourmetten of heel veel zoetigheid?
Heel veel zoetigheid. Alhoewel het zoete me op 5 december vaak ook snel de neus uit komt, maar zoetigheid hoort bij Sinterklaas. Chocolademelk met slagroom. Chocolade pepernoten, chocolade letters, maar ook zo’n sinterklaas van chocolade, marsepein en van die kikkers en muizen (tenminste voor mijn lief)…Het hoort erbij..

schoen zettenSchoen zetten of Pakjesavond?
Hier kan ik echt niet tussen kiezen. Al jaren stop ik één of twee keer in de Sinterklaas periode stiekem iets in de schoen van mijn lief. Als hij dan ’s ochtends zijn schoen aan deed zag hij dat hij toch ook weer lief was geweest dat jaar. Ik vond het gewoon leuk…maar pakjesavond vieren wij ook nog ieder jaar bij beide families. Cadeautjes voor elkaar en een gezellig avondje, goede reden toch?

Sinterklaas op bezoek of vieren zonder Sint?
Op 5 december zonder Sint. Juist de magie van Sinterklaas en Piet die langs komen zonder dat je ze ziet. Dat hij op het raam bonkt, dat er ineens cadeautjes voor de deur staan. Ik vond het vroeger mega spannend. Het ontmoeten van Sint en Piet is ook heel bijzonder, dus dat Sinterklaas op het werk ook langs komt, is wel heel erg leuk dit jaar.

Intocht op TV of intocht in het echt?
Wij hebben de intocht dit jaar in het echt gekeken. Wij dachten dat hij er op TV minder van zou begrijpen dan in het echt. De intocht was kort, maar precies goed. Onze kleine spruit snapte er nog niet veel van, maar keek zijn ogen uit en zong daarna zijn eigen lied.
Vroeger keken we altijd de intocht op TV met warme chocolademelk en pepernoten. Heerlijk vond ik dat, misschien over een paar jaar ook maar doen.

Sint geheim of open kaart?
Zeker het grote Sint geheim. Ik was zelf ook een heel goed gelovige gelover. Ik heb mijn ouders ook verdedigd tegenover andere kinderen die zeiden dat mijn ouders het waren, want dat kon ECHT niet. Het Sinterklaasjournaal samen volgen en meegaan in het verhaal wat er speelt. Ik vind de magie heerlijk.

Surprises en gedichten of Sint-dobbelspel?
Surprises cadeautjes en gedichten…Ik kom uit een erg creatieve familie die altijd helemaal los gaan. Denk maar niet dat ik met een geknutselde pakjesboot 12 aan kan komen. Er wordt genaaid, gezaagd, getimmerd en ga zo maar door. Toch jammer dat ik altijd de minst goede ben…Ik doe m’n best.

Sinterklaasjournaal of Club van Sinterklaas?
Ik kijk nu al iedere dag het Sinterklaasjournaal. Het heeft iets magisch en ik vind het heel leuk dat je het verhaal zo goed kan volgen en eventueel mee kan doen met ‘problemen’ zoals lege cadeautjes of letters strooien (dit jaar natuurlijk nog niet gedaan voor onze spruit, ik ben niet helemaal gek haha). De club van Sinterklaas is qua liedjes eigenlijk wel veel leuker, maar heb ik toch nog niet gekeken.

Deze tag is verzonnen door Joyce en Carmelina van Catchingup. Neem daar ook zeker eens een kijkje.

Hoe vieren jullie Sinterklaas dit jaar? Zou jij dezelfde keuzes maken?

Volg:
Share:

7 Reacties

 1. 24 november 2016 / 08:57

  HOi! Leuk dat je onze tag hebt overgenomen, misschien wel leuk (en een beetje volgens de etiquette om de bedenkers te vermelden 🙂

  • Liefthuis
   Auteur
   24 november 2016 / 17:25

   Hey Joyce en Carmelina, sorry stom gewoon te snel geweest. Heb het meteen vermeld.

  • Liefthuis
   Auteur
   24 november 2016 / 17:26

   Neem hem vooral over. OOOOWWWW karamel zeezout, ik wil NU naar de Hema

 2. 24 november 2016 / 20:47

  Wij vieren zaterdag sinterklaas met z’n 3e, mijn man, een vriendin en ik. We gaan lekker kaasfonduen, cadeautjes uitpakken en spelletjes spelen. Super veel zin in.

  • Liefthuis
   Auteur
   25 november 2016 / 14:03

   Klinkt heerlijk. Kaasfondue heb ik meteen zin in.

 3. 25 november 2016 / 15:21

  Wij vieren het met lootjestrekken en een zak vol met cadeautjes.

  Als ik moest kiezen tussen de Sint of Piet dan zou ik nu denk ik voor de Sint kiezen want daar is tenminste geen gedoe over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *