TIP: zo goed als nieuw speelgoed voor een prikkie…

Dat ik fan ben van tweedehands spullen is duidelijk. Rond scharrelen op internet, rommelmarkten, of kringlopen en je vindt de mooiste dingen. Al jaren vind ik het heerlijk om te gaan schatzoeken. Meestal ging dit over spullen voor in huis, maar sinds kort heb ik een nieuwe categorie schatzoeken ontdekt.

Ik keek eerder ook wel eens bij ‘het Goed’ in Eindhoven op de kinderafdeling. Buiten het feit dat dit niet een van mijn favoriete kringloopwinkels is, zag ik in een oogopslag op de kinderafdeling vaak toch wel dat de spullen die daar stonden oud waren. Dan bedoel ik vooral niet de mooie categorie oud, nee ik bedoel het flink gebruikt door kinderen oud. Het smoezelig oud en niet meer helemaal heel. Maxi cosi’s zonder bekleding, badjes die erg smoezelig waren en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Natuurlijk zal er sporadisch een schat gevonden kunnen worden. Een box of een kindertafeltje om op te knappen, maar eerder was dit niet een van mijn favoriete afdelingen. Mensen verkopen zelf een mooie babyspullen blijkbaar of geven het weg aan bekenden. Pas wanneer het echt al 5e hands is, again uitzonderingen daar gelaten, ging het naar de kringloop.

Toch besloot ik laatst nog eens een blik te werpen in de kinderhoek. Naast de meubels stond namelijk een kast vol met speelgoed, spelletjes en puzzels. Onze spruit heeft nu de leeftijd dat hij dit echt leuk vindt dus ik dacht…wie weet vind ik nog een puzzel voor hem. Wat een top idee was dat… Ik heb denk ik een kwartier voor het schap gestaan, met meerder dozen van puzzels, spellen, memory en noem maar op in mijn handen. Allemaal nog zo goed als nieuw en voor 1 of 2 euro.
Ik nam een puzzel, een Kikker memory en een nijntje spelletje mee.

Zoals je op de foto ziet zijn de memory en de boerderij puzzel echt nog zo goed als nieuw. Het nijntje spelletje ook, alleen zou die doos tegenwoordig een mooier en hipper uiterlijk hebben gekregen. Niet erg want het spel is het zelfde en dat zat gewoon nog helemaal verpakt. Ik heb niet meteen alles gegeven maar in de kast gelegd en gegeven bij zijn eerste volle kaart bij zindelijkheidstraining.

Enthousiast als ik was dook ik de kringloopwinkel hier in de buurt in. Niet eens omdat ik op zoek was naar speelgoed, maar ik wilde even schat zoeken. Na mijn laatste succes ging ik ook nu weer over de kringloopwinkel en wat een groot succes was dat. Dat ik dit wel met jullie moest delen. Kijk wat ik nu allemaal gevonden heb….

Dit winkeltje is uit 2012 en kon je toen krijgen bij Albert Heijn. Toen was onze spruit nog niet eens bedacht. Het stond nog helemaal ingepakt, nooit gebruikt daar in de kringloop. Een grote zak boodschappen mini’s en plastic eten er bij en voor 2 euro mocht ik hem meenemen. Mega leuk voor de spruit en zijn wij of hij het beu dan gaat hij bij het oud papier.

Magnetisch visspelletje. Onze spruit houdt van vissen sinds hij Casper en Emma heeft gezien. Dit spelletje was een schot in de roos voor 50 cent.

Om lekker in de tuin mee te spelen. Nog helemaal nieuw. 1 euro. Dus die moest mee.

Twee gave puzzels die hij nog niet gekregen heeft, we houden die als cadeautjes voor wanneer er iets speciaals is. Beide 50 cent en beide zo goed als nieuw. super toevallig dat die dieren puzzel van dezelfde lijn is als die ik eerder kocht.

Electro…voor maar 50 cent. BIZAR… hij is nog perfect en werkt helemaal goed. Onze spruit is er nog een beetje jong voor, maar deze gaat in de kast voor als hij er groot genoeg voor is.

Daarnaast dus ook weer goed geslaagd bij de spellen en puzzels. Alles voor 50 cent per stuk. Bij de buitenspullen zag ik deze tennisrackets met twee foam ballen. Mega leuk voor in onze tuin en ze zien er nog uit als nieuw. Hoe goed ben ik geslaagd voor echt een mini prijs. Het zijn leuke cadeautjes om te bewaren voor ooit, voor je kleine, of voor iemand anders.

Laatste TIP:
De eigenaresse van de kringloop vertelde dat vanaf dat het mooi weer wordt iedereen zijn tuin aan het opknappen is. Dan doen mensen veel spullen uit de tuin weg, dus zijn er hele tuinsets te vinden, maar ook trampolines, veel tuinspeelgoed, loopfietsen en ga zo maar door. Je weet waar ik de komende week te vinden ben.

Volg:
Share:

8 Reacties

 1. 4 april 2018 / 07:22

  Wat een leuke spullen, voor bijna geen geld zeg!

  • Liefthuis
   Auteur
   4 april 2018 / 08:30

   Echt he, ik vermeed dat altijd, want smoezelig, maar dit is top en wat kan er nu mis zijn aan een puzzel

 2. Anja
  4 april 2018 / 11:52

  Mooie vondsten voor weinig geld! Ik vind kringlopen en rommelmarkten ook erg leuk en de laatste tijd heb ik ook veel mooie spullen op Marktplaats gekocht voor de baby zoals een box, kinderstoel en badje. Allemaal nog zo goed als nieuw en het scheelt toch een hoop.

  • Liefthuis
   Auteur
   4 april 2018 / 15:44

   Via marktplaats komt ook heel veel van onze baby uitzet. Ik hou er van om schat te zoeken

 3. Eva
  4 april 2018 / 17:22

  Ken je stichting het wereldhuis in Eindhoven al? Dat is ook echt een aanrader voor speelgoed!

  • Liefthuis
   Auteur
   4 april 2018 / 19:18

   Nee dat ken ik niet, ga ik zeker eens opzoeken. Waar zit het???

 4. 6 april 2018 / 11:53

  Wat een leuke spulletjes allemaal en dat voor zo weinig geld!
  Ps. Wat is je site mooi geworden.

  • Liefthuis
   Auteur
   6 april 2018 / 13:59

   Wat een lief compliment, ik ben ook zo blij met mijn nieuwe site. En inderdaad de spulletjes zijn fantastisch. Je moet bijn aoppassen dat het niet teveel wordt, want ze hebben al zoveel, maar er is ook zoveel leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *