Tips voor leuke kraamcadeautjes…

Onze mini spruit waar iedereen voor op visite kwam...

Onze mini spruit waar iedereen voor op visite kwam…

Voordat onze spruit uberhaupt bedacht was, vond ik het altijd heel lastig om leuke kraamcadeautjes te vinden. Kleding wordt vaak al heel erg veel gegeven en het kan ook best lastig zijn qua smaak. Ik wilde graag iets anders geven, iets waar de kleine of de mama langer iets aan zou hebben of iets wat heel nuttig zou zijn, maar wat? Ik deed vaak navraag bij mama’s om mij heen en zo had ik wat leuke ideetjes. Na mijn eigen bevalling, hebben wij heel veel hele leuke kraamcadeautjes gekregen. Onze spruit is echt mega verwend en de mensen die op kraamvisite kwamen hebben allemaal ook super goed hun best gedaan.

Dus hier is mijn lijstje met tips voor kraamcadeautjes, misschien heb je er iets aan. Het zijn over het algemeen (afhankelijk van je budget) leuk betaalbare cadeautjes, je kan het natuurlijk zo duur maken als je zelf wil, maar dat is helemaal niet nodig.

 • Ten eerste een van de leukste dingen om te krijgen vonden wij, is een kraammand. Dit is een mand of kist of hoe je het ook wil vormgeven, met daarin cadeautjes die je iedere dag van je kraamweek een mag open maken. Wij kregen van mijn ouders een kraammand en van vrienden. Het is iedere dag feest om te kijken wat er in de cadeautjes zit. Super leuk!
 • Spullen met de naam van de kleine spruit er op, zijn ook altijd heel leuk. Zo kreeg ik het kinderboek Raf, een tas met zijn naam en een naam trein. Er zijn nog veel meer mogelijkheden natuurlijk.
  kraamcadeau naam
 • Prentenboeken vind ik sowieso altijd een erg leuk cadeautjes. Boeken die ik leuk vind zijn onder andere; Ik zou wel een kindje lusten, De mooiste vis van de zee, Er zit een beer op mijn stoel, De kleine mol die wilde weten wie er op zijn kop had gepoept, Jip en Janneke……Ik kan nog wel even doorgaan..Bekijk ook zeker eens mijn 10 favoriete prentenboeken.
 • Wat een onverwacht en echt goed cadeau was, was een baby zwemtrainer of zwemband. Zwemmen met een kleine spruit is super leuk en als je kleine niet meer mini is, dan kan hij lekker in zo’n band dobberen. Onze spruit kon er vanaf 4 maanden heerlijk in, we bleven er natuurlijk wel zelf bij.
 • Om in de categorie zwemmen te blijven, vond ik het ook heel leuk dat ik een zwembroekje had gekregen. Maat 62/68 was het en deze kon hij snel aan, helemaal omdat er nog een zwemluier onder zat.
 • Waar ik super blij mee ben zijn de boeken van Pauline Oud. Ik heb het negen maanden dagboek ook trouw ingevuld en nu kreeg ik ‘Baby’s eerste jaar’ en ‘Mijn creche en oppasboek’. Dat laatste boek gaat hier niet mee naar het kinderdagverblijf, maar naar de oma’s als onze spruit daarnaartoe gaat.
 • Ben je creatief en heb je tijd? Maak dan zelf een cadeautje. Ik heb verschillende zelf gemaakte cadeautjes gehad en die vond ik echt zo leuk. Ik heb gehaakte knuffels gehad, maar ook een draagdoek en een rammelaar. Broekjes, sjaaltjes, noem maar op. Super leuk als ze zelf gemaakt zijn, voor jou spruit.
 • Wat ik ooit cadeau heb gegeven en voor mijn spruit zelf gekocht heb is het kookboek Opperdepop. Hierin staan tips en recepten voor wanneer je kleine spruit hapjes gaat eten. Ik heb er toen ook nog een leuk serviessetje bij gedaan (bord, bakje, lepel, vork) en je setje is compleet. De ontvanger vond het super leuk. Het is geen cadeau wat meteen gebruikt kan worden, maar wil diegene zelf hapjes maken dan komt het zeker van pas.
  Het mooiste kraamcadeau volgens mijn lief. Een inschrijfformulier voor de rugby en een bal

  Het mooiste kraamcadeau volgens mijn lief. Een inschrijfformulier voor de rugby en een bal

 • Is het een zomer kindje (en ken je de smaak van de papa en mama), dan is een petje of een hoedje ook een handig en leuk cadeau. Niet iets wat ze van iedereen krijgen en erg nuttig. Is het een winterkindje dan zijn een leuke muts en wanten een optie.
 • Kleding die helemaal mijn smaak was vond ik overigens ook erg leuk. Je spruit leuk kleden wil iedereen. Dus ken je diegene goed, dan kun je gerust met iets moois aankomen. De meningen over welke maat zijn erg verdeeld, maar mijn ervaring is dat ik HEEEEEL veel kleding in maat 62 heb gekregen.
 • Daar kom ik weer aan, ik kon deze niet achterwege laten, want ik vond het gewoon heel erg leuk en mijn spruit ook nog steeds. Sophie de Giraffe. Hier heb ik eerder al genoeg over gezegd.
 • Weet je het nu nog steeds niet? Geen probleem. Ik was ook mega blij met Prenatal en Hema bonnen. Die komen altijd van pas en dan kun je zelf kiezen wat je leuk vindt.

Er zijn nog veel meer gave cadeaus die wij gekregen hebben, zoals ik al zei heeft ons bezoek het bij ons echt goed gedaan. Dus voel je niet beledigd als ik jullie cadeau niet genoemd heb, ik kan me niet alles meer herinneren. (ik gooi het gewoon nog steeds op ontzwanger dementie ofzo)

Zocht je inspiratie dan heb je er hopelijk iets aan gehad. Heb je zelf al een kleine, wat waren dan jullie leukste kraamcadeautjes? Deel ze, misschien heeft iemand er nog iets aan.

Tot snel,

Liefs Jodi

Volg:
Share:

8 Reacties

 1. 13 april 2016 / 11:28

  Thanks voor de tips, er is hier een ware babyboom aan de gang, dus de cadeautjes moeten bedacht en gekocht worden!

  • Liefthuis
   Auteur
   13 april 2016 / 17:31

   Super leuk, hopelijk heb je er iets aan.

 2. 13 april 2016 / 13:21

  Leuke ideeën en zeker waard om te geven.. Hier had ik laatst ook een artikel over geschreven. Ik merk ook dat nu ik zelf moeder bent, het een stuk makkelijker is om een kraamcadeautje te kopen.

  • Liefthuis
   Auteur
   13 april 2016 / 17:32

   Wat leuk, kwamen de ideeën een beetje overeen? Ik ga die van jou eens bekijken.

 3. 13 april 2016 / 14:42

  Ik denk dat bonnen altijd het best zijn. Sinds wij ouders zijn, is het ineens heel duidelijk dat mensen onze smaak helemaal niet kennen, hihi.

  • Liefthuis
   Auteur
   13 april 2016 / 17:32

   Grappig dat je dat dan ineens zo goed ziet he, bonnen waren hier ook meer dan welkom

 4. 13 april 2016 / 15:26

  Sophie de giraffe zweer ik bij. Super leuk om te geven. Een luiertaart en dan iets van een cadeaubon erbij is ook altijd leuk, kost wel wat tijd. En ik koop vaak iets kleins voor de mama’s. Iets van rituals of een reep van Tony ofzo

  • Liefthuis
   Auteur
   13 april 2016 / 17:34

   Ja goed idee, iets voor de mama erbij. Rituals en Tony zijn ook altijd successen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *