Tips voor het inrichten van een sfeervolle babykamer…

Jihaa je bent zwanger… (niet ik, maar stel dat) Zo mega bijzonder en het fantaseren kan beginnen. Na het vertellen van het goede nieuws, komt het volgende…. Een naam, kinderwagen en een babykamer. Het mooiste, liefdevolste plekje van het huis…. Maar hoe doe je dat?

Kleine disclaimer: Sfeer van een babykamer is smaak gebonden. Dit zijn mijn tips… voor wat ik mooi vind, maar voel je vooral niet aangevallen als ik iets anders mooi vind dan jij.

Een babykamer moet groeien
Terwijl jouw buikje groeit, zal de babykamer langzaam meegroeien en ook terwijl je mini al lekker in je armen ligt zullen er nog dingen veranderen. Neem daar dan ook de tijd voor… Kijk rustig rond en koop langzaamaan wat items, vaak komt het dan ineens samen. Hier een dekentje, daar een poster of een aankleedkussenhoes die je heel mooi vindt. Het groeit vanzelf en juist dat is zo mooi en zo leuk om te doen. (vind ik persoonlijk)

Hout is altijd goed (en Feestje van Hout ook :p)
Mijn tip voor sfeer in de babykamer is natuurlijke producten en een afwisseling van materialen. Hout is altijd mooi, houten meubels ademen meer sfeer dan meubels met fineer. Of combineer die meubels met houten accesoires. Ook wol en jutte maken een kamertje heel sfeervol. Denk aan een kleed op de vloer, of een dekentje voor het bedje. Ook accesoires zijn in al deze materialen te krijgen, ipv plastic.

Pinterest is your best friend
Ik kan me soms niet inbeelden dat er mensen zijn die Pinterest niet kennen of niet gebruiken. Het is goud om inspiratie op te doen en ideeën vandaan te halen, vooral op het gebied van inrichting vind ik het heel tof. Je kan zoeken op babykamer, of meisjeskamer, maar mijn tip is vooral, zoek ook op een bepaalde stijl. Vintage kinderkamer, retro, jungle, stoer of een bepaalde kleur of materiaal. Dan krijg je echt andere zoek resultaten, dus weer meer inspiratie.

Bij de spruit was het ooit groen in zijn babykamer
Bij de Pipster werd het Denim Drift

Kleur of Thema
Een kleur of thema is vaak de grootste keuze die je maakt. Ik hou heel erg van een bepaalde hoofd kleur in een kamertje of een behang in een bepaalde stijl. Als je dat al voor ogen hebt, is het uitkiezen van de rest zoveel makkelijker. Vind je het moeilijk om een plaatje voor je te zien met een kleur of behang? Ga dan weer naar Pinterest of loop eens door de babywinkels, vooral Babypark heeft altijd veel verschillende voorbeeld kamertjes. Daar kun je lekker sfeer proeven.

Meubels
Wanneer je dan door een van de eerder genoemde babywinkels loopt, laat dan je portemonnee thuis. Het is uiteraard prima wanneer je het geld hebt om daar wel een volledige uitzet te kopen, maar wij konden daar het geld niet aan uitgeven. Vaak kun je voor veel minder geld net zo’n mooie meubels op de kop tikken. Via familie of vrienden, via marktplaats, via de welbekende verkoop groepen op facebook. Daarnaast hoeft een kamertje niet helemaal in 1 zelfde stijl te zijn. Wij hebben alle meubels los gekocht en daarna gematched. Kijk ook zeker eens bij de babykamer van de spruit en de Pipster.

Deze spiegel maakte ik zelf

DIY
Wat een kamertje echt persoonlijk maakt is wanneer je zelf ook wat maakt (of iemand inschakelt iets te laten maken) Ik heb voor beide mannen heel wat DIY projecten gedaan. Van Lampen, tot haakwerkjes, tot dekentjes en de boxmobiel. Leuk om te doen voor je mini en het wordt een extra persoonlijk plekje. Ook op de meubels kun je ‘los’ gaan. Ik verfde het bedje voor de mannen, de schommelstoel en de commode. Van een lelijke hout kleur, naar een kleur passend bij het kamertje.

Vloer
Een vloer is vaak erg sfeer bepalend, moet je er nog een kiezen kan dat dus zeker lastig zijn. Ik hou zelf erg van de sfeer die een houten vloer geeft. Daarnaast kun je een oude houten vloer ook makkelijk opknappen, door te schuren en te lakken of volledig te verven natuurlijk. Laminaat is een goede goedkopere optie en heb je tegenwoordig ook in hele mooie uitvoeringen. Een tapijtvloer is natuurlijk ook een mogelijkheid en deze is warmer aan je voeten en daarin kun je kiezen voor meerdere kleuren.

Accessoires
Met accesoires kun je een ‘simpel’ kamertje heel makkelijk sfeervol maken. Het is echt de aankleding van de kamer. Mooie naam spulletjes, alvast wat speelgoed of mooie posters. Er is van alles en ik zou zeker goed kijken wat bij jou en het thema/ de kleur van het kamertje past. Mijn grootste TIP op dit gebied, ga eens rond speuren op Instagram voor mooie spulletjes. In de grote babyzaken hebben ze altijd alleen de grote bekende merken, terwijl er zoveel mooie spulletjes online te vinden zijn.

Maak groepjes/ plekjes accesoires
Maak het kamertje niet te druk… Dit is misschien gek nadat ik net heb verteld dat je het kamertje persoonlijk kan maken met accesoires. Daarnaast is ’te druk’ ook persoonlijk natuurlijk. Ik hou wel van mooie spulletjes ook voor de kamers van de mannen, maar ik wil wel een bepaalde rust.
Hang een paar posters bij elkaar als eyecatcher of plaats een paar bij elkaar passende items op het plankje boven de commode (sowieso een leuke plek voor assecoires. Boven op de kledingkast is nog zo’n leuke plek.

#liefthuiscollab

De link in dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *